Autors Tēma: izstumtais bērns- iemesli, risinājumi  (Lasīts 14361 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ...(cita)

Re: izstumtais bērns- iemesli, risinājumi
« Atbilde #30 : 2015. gada 28. jūlijs, 22:55:07 »
Manuprāt patiesība starp "upuris nekad nav vainīgs" un "upuris savu varmāku izaicināja" ir "kaut kur pa vidu". Ir cilvēki, kuri ir varmācīgi un savu dabu parāda jebkurā situācijā. Taču ir arī tādi upuri, kas spēj izprovocēt varmācību pret sevi pat no absolūtiem mieramikām...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2015. gada 28. jūlijs, 23:09:17 »
Izprovocēt var katrs,bet ne katrs NEPIEĻAUT.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #32 : 2015. gada 28. jūlijs, 23:12:05 »

Paskaidrosi domu?

Atslēdzies tex

« Atbilde #33 : 2015. gada 28. jūlijs, 23:14:38 »
Retrospektiivi skatot, bija visi manas beerniibas atstumtie taads tipaazhs, kursh ar visu savu staaju un uzvediibu neverbaali veestii "iesit man"... un sita... ne vienmeer fiziski...

Un kur gan, ja ne maajas vinji apguva sho dziives poziiciju...

nezinu, kaada gudra psihologjija saka, ka upuris nekad nav vainiigs (shkjiet, tur vainiigos vispaar nemeklee), bet to, ka darbiiba rada pretdarbiibu un attieciibas ir mijiedarbiiba, shjiet neviena psihologjija nenoliedz
Un kā gan pašam no tādas tikt vaļā? pat ja ir pietiekami saprātīgā vecumā un apzinās situāciju? un kur dabūt citu pozīciju, ja no audzināšanas ir zināma tāda?

Uzskatu sevi par kkādā ziņā savādāku, kur ne mazums bija ģimenes (ne)audzināšanas nopelns, bet pilnīgi noteikti klasē bija dīvaināki, kam gāja krietni trakāk...
Kam tiešām mantas kkur zūmēja, t.sk. izmeta pa logu un gaidīja, kad vēstniecības darbinieks atnesīs atpakaļ skolas vadībai u.t.t. Vsp kkā slikti atceros skolas laiku, kgan nemaz TIK sen jau tas nebija... Atceros, ka gan mani apcēla, gan es izdomāju kā apcelt kādu citu, gan kkādā veidā panācu, ka kāds vēl cits to realizē, kamēr pašas roķeles tīras...
Piemēram, kāds gļuks tieši audzināšanā lika man izvēlēties kkādas drēbes, kas vispirms jau nebūt nebija ne stilīgas, gaumīgas vai klasiskas, (ok, ja neviens nav mācījis, kā ko gaumīgi izvēlēties un savu māksliniecisko dotību nav, tas vēl būtu saprotams),tad kāpēc tā 1 kārta bija jānovalkā burtiski līdz caurumiem, lai sāktu gribēt jaunas? Kkas bija laikam iedvesis, ka "skaistums nāk no iekšām" un aizmirsis pieminēt, ka ārējais izskats  tomēr rada 1. iespaidu un nodrošina, ja ne iederību kkādā slānī, tad neiederību gan... Un nu nebiju no TIK nabadzīgas ģimenes, ka vēl 1 normālu apģērba kārtu katru gadu nevarētu nopirkt.
OK, kad nāca simpātijas pret attiecīgu mūzikas stilu, kam piederas attiecīgs ģērbšanās stils, tas vēl tā, bet vai ties'ām tas viss līdz skrandām bija jānovalkā... Tagad man taaaaa patīk sajūta 1. x  uzvilkt foršu jaunu drēbi...

Un jā, no manis nereti varēja dabūt norakstīt, t.i. galīgi sanīsties, lai ko pie sevis varbūt kāds i nedomātu, daļai īsti negribējās...
Un jā, nesaprotu mājienus un zemtekstus - vrb kāds kko ar ironiju arī domāja, bet ko nepamanīju, tas nevarēja traucēt.

Arī tagad nekur daudz neiederos, tātad laikam jau nekas diži nav mainījies.
Tāpat laikam izskatos pēc clv, ko viegli apčakarēt, tad nu ir ķēpa plēsties ar visādiem blēžiem uz katra soļa līdz pagurumam...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 28. jūlijs, 23:21:34 no tex »

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #34 : 2015. gada 28. jūlijs, 23:18:57 »
Ja ir pietiekami sapraatiigaa vecumaa un apzinaas, tad jau ir varianti...

Biezhaak tomeer neapzinaas savu artavu situaacijaa un dziivo ar domu, ka visi citi sliktie...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2015. gada 28. jūlijs, 23:31:06 »

Paskaidrosi domu?

Varmāka pārbauda robežas uz ko potenciālais upuris parakstisies ...
Un vai parakstīsies vai ne,tas no pašapziņas, a tā no ģimenes.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #36 : 2015. gada 28. jūlijs, 23:35:12 »
Ne katram tas varmaaka vsp piesiesies...

Atslēdzies tex

« Atbilde #37 : 2015. gada 28. jūlijs, 23:41:28 »
aha, tādus arī atceros, t.sk. i rudus, i briļļainus u.t.t., kam tomēr neviens (vismaz ne ilgstoši vai manāmi) nepiesējās un kas paši ne ar vienu īpaši nekomunicēja. Ar ko pat pa n gadiem neatceros arī vsp nevienu vārdu pārmijusi, t.i. viss, ko zinu par clv, ar ko gadiem vienā klasē, vārds uzvārds, vecums, izskats. Kurus neatceros izsakām nekādu viedokli arī ne visādos klases orgpasākunos vai tml. par kuriem vsp neko neatceros, tikai, ka tāds tur vispār bija...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2015. gada 28. jūlijs, 23:45:40 »

protams .automātiski skennēs morāli vai fiziski vājāko .jo patiesībā pats ir vājš ... bērni man negribās līst varmākas psih.dziļāk .

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #39 : 2015. gada 28. jūlijs, 23:52:13 »
Ne briļļainums, ne rudums pats par sevi nav iemesls atstumtībai. Manā klasē arī bija briļļaina meitene, bet viņa bija tāda kaujinieciska, lecīga, par atstumtību ne runas. Bet, ja kāds ar viņu lecās, tad, protams, pateica - tu briļļainā kobra. Apsaukāšanās pēc ārējām pazīmēm jau zināma lieta - garā, resnā utt.

Atslēdzies tex

« Atbilde #40 : 2015. gada 28. jūlijs, 23:53:24 »
vsp, ja jau jārunā par tēmu, tad tēma ir par tiem, kas vnk nepauž viedokli un par kuriem neviens neko nezina, vai tie, kurus reāli apceļ? Jo tur ir atšķirība...

Ir tādi, ko neviens neaiztiek, bet kas arī neiederās - ko vnk nemana...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2015. gada 29. jūlijs, 00:06:06 »
Varbūt viņi neprot vai nevēlas tikt pamaniti...

Atslēdzies tex

« Atbilde #42 : 2015. gada 29. jūlijs, 00:25:59 »
Varbūt viņi neprot vai nevēlas tikt pamaniti...
man kā reiz nāk prātā, ka, kā vēlāk pavisam citā kontekstā atklājās,- exemplārs no ļoooti labas ģimenes (kura audzināšanā noteikti daudz ieguldīts) , kas mācījās vnk labi, bet ne izcili, ko pa n gadiem neatceros nekad publiski paužam par vai pret kko viedokli, bet visos daudzmaz oficiālajos pasākumos un grupu darbos kkur turpat vien bija un jēdzīgu atzīmi kkā dabūja... Kurš vnk it kā bija, bet par kuru vismaz es neko kā par cilvēku nevarētu pateikt, -ne labu, ne sliktu. Pat neatceros, ka kāds būtu aizticis... vsp neko...
Nekādos nedarbos, dzerstiņos vai bastošanās nepiedalījās...

Vai tur nevarētu būt otra galējība, ko nu es jums - cūkām parastajām - te savus apelsīnus kaisīšu?....

Atslēdzies tuk

« Atbilde #43 : 2015. gada 29. jūlijs, 01:19:52 »
Tex,varbūt tā, varbūt no vientuļnieku tēmas varbūt nedrošs,etc.
Ārēji laba ģimene vēl nenozīmē ka ari iekšā viss OK.Un otrādi .
bieži tie apcelšanas iniciatori arī ir no ārēji labām un sabiedribā
godājamām. ģimenēm .

Atslēdzies tex

« Atbilde #44 : 2015. gada 29. jūlijs, 02:28:31 »
nez.... tagad ļoti sakarīgi vismaz virtuāli, parakstoties ar īsto vārdu un uzvārdu,  izsakās par vairākām tēmām ,kurās acīmredzami tiešām ir ļoti zinošs. Laba augstākā izglītība, izskatās pēc laba speca konkrētā jomā, veiksmīgi apprecējies, vairāki nopietni hobiji. T.i. nav nekāds āksts, sausiņš, duraks vai tāds, kam nebūtu iekšā - tieši otrādi...
Tagad izskatās ļoti pat OK(priekš vīrieša), arī skolas laikā vnm bija klasiski ģērbts, izgludināts u.t.t, nevis 1 kārtu gadiem valkādams (nj\a, nu kā vecāki var ko tādu pieļaut) un visādiem citiem vipendroniem, IMO, pareizi audzināts un patiesībā dīvaiņi bija drīzāk es un ap mani.... Lai ko arī atsevišķi clv domātu par mani un diez vai viedoklis būtu ļoti pozitīvs, nedomāju, ka būtu daudzi, kas vispār neatcerētos neko. kkādu viedokli, protestu, vnk stulbu izgājienu, bet kko...