Autors Tēma: Par maušanu visiem līdzi.  (Lasīts 11303 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Par maušanu visiem līdzi.
« : 2015. gada 29. jūlijs, 11:24:55 »
Izstumtā bērna tēmas ietekmē.

Vakar manējie stundas divas ņēmās ar šķērītēm un kartona kasti. Vispirms šķēres bija kodējvaboles, kas izgrauzušas kastē caurumus, tad čūskas, kas taisa takas, tad krita meteorīti un izsita kastē caurumus, beigās šie grieza mašīnām iebraucamcaurumus, iekrītamcaurumus un trases. Labu gribošu draugu iedāvinātais transformers rāmi mētājās zem krēsla. Parasti es savējiem modernos monstrus nepērku, šoriez iedāvināja (labu gribot - pēc savu mazbērnu "lai būtu kā visiem" pieredzes :D).
Pļāpāju ar draudzeni, pa ceļam piepļāpājot par iedāvināto, un dabūju atbildi "tāpat tu viņus no visa nepasargāsi".

Nu i aizdomājos.
Ja apkārt alkoholiķi, tad jau man jāielej bērniem šņabis jau no zīdainības? Jo tāpat kāds ielies... Ar cigareti jāuzcienā pēc smagas dienas bērnudārzā - tāpat kāds uzcienās. Jāpērk monstru un briesmoņu rotaļlietas - tāpat kāds bērnudārzā parādīs. Jāmāca mest uz ielas atkritumus - jo daudzi met. Jāmāca būt par maitu un stervu - jo tāda mūsdienās sociālā situācija, jo nedrīkst "būt savādāks", citādi noēdīs...
Vai tomēr ne?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broms

Re: Par maušanu visiem līdzi.
« Atbilde #1 : 2015. gada 29. jūlijs, 11:35:46 »
Par smēķēšanu, alko un citām sliktām lietām..
Pasargāt var mēģināt tikai un vienīgi skaidrojot un pamatojot, cik tas ir slikti. No sabiedrības nenosargāsi.
Tas gan nenozīmē, ka tāpēc pie putras viskijs jāpielej.

Bet stervisms un maitisms nelielās devās ir pat nepieciešams.
Vispār man šķiet, ka šìs īpašības kļūs izteiktākas proporcionāli amatam, materiālajam stāvoklim. Labi, kai būtu karjerai kopumā.. bet varbūt otrādi.
Katrā ziņā šeitan korelācija noteikti pastāv :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #2 : 2015. gada 29. jūlijs, 11:39:27 »
Protams, ka nepasargāsi.
Reāli atbildi Tu pati zini.
Māci bērnus pēc sava plāna, pārējo ar laiku paņems viņi paši, ja uzskatīs par vajadzīgu, interesantu un aizraujošu.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #3 : 2015. gada 29. jūlijs, 11:49:50 »
tev kaut kādas galējības.
lielākā daļa tavu tēmu ir par mani bērni un apkārtējā pasaule.
stils ... mani bērni spēlējas tikai ar dabiskām, ikdienā lietojamām lietām, es pati taisu spēļu mantas, jo pirktās ir ar sliktu ietekmi, dārgas. mani bērni neskatās TV vai nespēlē PC, jo slikta ietekme, vai mani bērni to un šito, jo nopērkamais, uzdāvinātais ir slikts, dārgs, nekvalitatīvs utt. utjp.
mana pārliecība ir, ka arī bērnu starpā ir konkurence un savi likumi, par to, kas kurā vecumā ir kruts vai vajadzīgs.

man liekas, ka tu visu laiku meklē apstiprinājumu, ka tavs bērnu audzināšanas stils ir pareizs. ja maldos, atvainojos.
to vai tas tā ir, redzēsi pati, pēc pāris gadiem.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2015. gada 29. jūlijs, 12:01:03 »
Tēma vairāk papļāpāšanai un pārdomām, ne atbilžu meklēšanai - šajā punktā man pārliecība nav jāmeklē, viedoklis ir sen nostabilizējies.

Pārdomas arī mazliet par to, cik maz mēs zinām par saviem draugiem.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2015. gada 29. jūlijs, 12:04:52 »
tev kaut kādas galējības.
lielākā daļa tavu tēmu ir par mani bērni un apkārtējā pasaule.
stils ... mani bērni spēlējas tikai ar dabiskām, ikdienā lietojamām lietām, es pati taisu spēļu mantas, jo pirktās ir ar sliktu ietekmi, dārgas. mani bērni neskatās TV vai nespēlē PC, jo slikta ietekme, vai mani bērni to un šito, jo nopērkamais, uzdāvinātais ir slikts, dārgs, nekvalitatīvs utt. utjp.
mana pārliecība ir, ka arī bērnu starpā ir konkurence un savi likumi, par to, kas kurā vecumā ir kruts vai vajadzīgs.

man liekas, ka tu visu laiku meklē apstiprinājumu, ka tavs bērnu audzināšanas stils ir pareizs. ja maldos, atvainojos.
to vai tas tā ir, redzēsi pati, pēc pāris gadiem.

:D
A par kādiem bērniem tad man rakstīt sadaļā "Ģimene"? Par Ļeņina mazbērniem? :D  man ir mans viedoklis, ar ko padalos. Ja manas pārdomas kādam citam izraisa pārdomas, tad man prieks. Ja kādam nepatīk, drīkst nelasīt - tēmas sadaļa un nosaukums jau norāda, par ko tirgus.
Varu papļāpāt arī par to, kā audzēt zemenes, tomātus, kā ierīkot elektroinstalāciju un kā no veciem uzvalkiem šūt lupatdeķus. Un varu nepļāpāt ne par ko.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #6 : 2015. gada 29. jūlijs, 12:13:07 »
**Nu i aizdomājos.
Ja apkārt alkoholiķi, tad jau man jāielej bērniem šņabis jau no zīdainības? Jo tāpat kāds ielies... Ar cigareti jāuzcienā pēc smagas dienas bērnudārzā - tāpat kāds uzcienās. Jāpērk monstru un briesmoņu rotaļlietas - tāpat kāds bērnudārzā parādīs. Jāmāca mest uz ielas atkritumus - jo daudzi met. Jāmāca būt par maitu un stervu - jo tāda mūsdienās sociālā situācija, jo nedrīkst "būt savādāks", citādi noēdīs...
Vai tomēr ne?**
Kas tad nu notiek,ja ''maušana'' līdzi tiek uzskaitīta un domāta tikai kā negatīvās lietas?Vai galvenais nebūtu tam mazajam bērnam iedalbīt nevis bēgt no sliktajām lietām,bet gan sekot labajām?Primārais-sekot labajām?Un nebaidīties sekot labajam,kaut arī  kādi apkārtējie dara sliktas lietas?Paslavēt par labajām lietām ,bet neievērot tik ļoti sliktās-tādējādi tās padarot par aizliegto augli,kas sevišķi iekārojams?

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2015. gada 29. jūlijs, 12:49:27 »
vispirms "jāiedalba" (ka tādus vārdus latvieši nelieto) -kas ir labs un kas slikta

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2015. gada 29. jūlijs, 12:53:05 »
Pašai bērnu nav, bet atmiņā nāk divas lietas.
1. Diskusija savulaik vidusskolā (nevis kāda skolotāju rosināta tematiskā sanāksme, bet papļāpāšana meiteņu starpā starpbrīdī) vai mācīt bērnu būt godīgam, jo tik daudz negodīga apkārt, ka ar savu godīgumu viņš būs zaudētājs. Bija kas uzskatīja, ka jāmāca būt negodīgam. Man šķita un šķiet joprojām, ka jāmāca būt godīgam, bet tā, lai viņš spējīgs rēķināties, ka kāds cits var būt negodīgs.
2. Draudzenes stāsts kā vecāki viņus ar brāli gribējuši izaudzināt, nepērkot rotaļu ieročus. Beidzies ar to, ka vienos ciemos pie tiem abi tikuši un tad pa grāvjiem šaudījušies vien. Protams, vecāki šausmās, ko padomās, kā viņi bērnus audzina.

Domāju līdzīgi kā Ezme - galvenais ielikt spēju atšķirt labo no ļaunā un spēku pastāvēt par savu pārliecību.
Bet, ja man prasa, kā to izdarīt, tad nezinu. Man tā šķiet liela māksla - izaudzināt labu cilvēku par spīti visam.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2015. gada 29. jūlijs, 13:02:02 »
Offtop par godiigumu, kaa reiz shon fb- pameegjiniet vienu veselu dienu teikt tikai patiesiibu un vakaraa buusiet vientuljsh bezdarbnieks invaliids reanimaacijaa...

Nedaudz paarspiileets, protams, bet sava dalja taisniibas tur ir...

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #10 : 2015. gada 29. jūlijs, 13:26:25 »
**Bet, ja man prasa, kā to izdarīt, tad nezinu. Man tā šķiet liela māksla - izaudzināt labu cilvēku par spīti visam.**
Varbūt ja no mazotnes bērnam iesēj to pārliecību,ka NAV jābaidās būt citādam dēļ tā,ka dari labos darbus,ka tieši tas ir ''kruto''(atvainojos latv.val.faniem!),ja tu dari labu,nevis paslepus pīpē,sit vājākus  un daries  ko citu nelāgu.
Jā kā to izdarīt-lai labais būtu galvenais,bet sliktais-tikai nejauša kļūda-grūti pateikt.Ir taču kāds spēks sabiedrībā,kas kultivē un izplata uzskatu-ka tieši sliktais ir tas labais.Neesmu vēl aizdomājusies,kas tas varētu būt.
Inesh,Tavs teiciens ir dziļi patiess pusaudzībā un līdz brieduma gadiem.Jo vecāks kļūsti,jo mazāk interesē  citu cilvju vērtējums un attieksme.Kā sacīt -pieaug pofigisms(ak vai!).

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #11 : 2015. gada 29. jūlijs, 13:27:39 »
Tiešām galejības.
Trix, vai Tu  zini un 100% esi pārliecināta, ka Taviem bērniem patiešām neinteresē visas šīs "nelabās" rotaļlietas? Un kā Tu vari būt tik pārliecināta?
Esmu redzējusi, ka bērni, kuriem mājā nav TV, jo vecāki to uzskata par neizglītojošu, pie svešiem cilvēkiem nav atraujami no ekrāna.
Esmu redzējusi bērnus, kuri  mājās need tostermaizes u.c. neveselīgos našķus, ciemos šos needamos .... bāž aiz abiem vaigiem atspērušies.

Piekrītu Tavai paziņai - no visa nepasargāsi.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2015. gada 29. jūlijs, 13:31:28 »
Ezme

Tur, manupraat, ne par to ir runa... bet gan par to, ka "bazars tomeer ir jaafiltree"...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #13 : 2015. gada 29. jūlijs, 13:44:20 »
Citāts
"bazars tomeer ir jaafiltree"...

Nē, nu dzīvot tā "kas prātā, tas mēles galā", nevajadzētu gan. Turklāt mēle mēdz būt žiglāka par prātu.  :P
Un godīgums vismaz puse ir rīcība nevis runāšana.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #14 : 2015. gada 29. jūlijs, 14:12:53 »
Pārsvarā vecāki audzina vai neaudzina savus bērnus diezgan vienādi un visu cieņu Trix par savu nostāju. Domāju, ka jāaudzina, kā pats uzskati par pareizu. Vienīgais, lielākam augot, jāstāsta, ka sabiedrība ir tik dažāda, ka tu daudz dzirdēsi rupjības, bet tava izvēle ir tās nelietot savā runā....un tā pr visu. Pamatu ieliek ģimene un tie nav tikai rotāllietu paveidi, tas ir tas netveramais kodols, kas ir vai nav katrā ģimenē.