Trix ir ļoti jauna, tāpēc šādās tādās pārmērībās iekrīt, bet kopumā ir OK.
Oi, daddy, nu Tu man glaimo!

Es te tā kā pārāk neslēpju savu atrašanos piektā gadu desmita pusē. Tad jau jāsecina, ka piedzīvošu vēl trešo tūkstošgadi?

Vispār mans viedoklis ir, ka bērnu audzināšanu vairāk vajag uzticēt vecvecākiem, vai profesionāliem audzinātājiem/auklēm
Oponēšu. Pieejamais vecvecāks ir sevi pierādījis kā absolūts impotents bērnu audzināšanā - gan uz manas ādas, gan redzu mijiedarbību ar mazbērniem.
Profesionāli audzinātāji ar kvalitātes zīmi maksā tādas naudas, ko var atļauties tikai tie, kam algas ar četriem cipariem, un pirmais ir krietni tālu no nulles. Pārējie "audzinātāji" ne ar ko nav labāki par vecākiem. Bērnudārza "pozitīvo ietekmi" jau nākas apkarot - mēdīšanos, lielīšanos, "es ar tevi nedraudzēšos" (līdz saprātīgam vecumam pirms bērnudārza šis nebija arsenālā atrodams).
Trix, vai Tu zini un 100% esi pārliecināta, ka Taviem bērniem patiešām neinteresē visas šīs "nelabās" rotaļlietas? Un kā Tu vari būt tik pārliecināta?
Zinu un esmu pārliecināta. Jo veikalā, kur plaukti ar tiem mēsliem ir pilni, puikas - kas izlikties vēl toč nemāk - stāv un skatās uz lego, uz mašīnām, uz konstruktoriem, vilcieniem un daudz ko citu, kas, manuprāt, ir OK. Viņi man sīc, lai es nopērku cirkuli un lineālu. Bet pilnībā ignorē visādus monstrus. Jo nav ar tiem iebaroti, neviens nav paspējis iestāstīt, ka tas ir "kruti", tādi nav redzēti ne TV, ne vecāki paslepen spēlē datorspēles, liekulīgi kratot bērniem pirkstu.
Cita aina atklājas, kad vecāku nav klāt. Iespējams, ka radiniece tos transformerus dāvāja, jo kaut kad ir redzējusi Trix bērnu interesi par tiem. (es ,protams, tikai modelēju situāciju).
Nop. Iemesls: ko atvest, nezinu, pieeju pēc zināmā - saviem mazbērniem.
Kā parasti - katrs izdara secinājumus pēc savas samaitātības pakāpes.

Nē, es "visu" neaizliedzu.
Filmiņas skatās. Kamēr skatās, ko grib, nevis to, ko nedrīkst, un kamēr paziņo "šo filmiņu es neskatīšos, tā ir slikta" (jo pirmajos kadros kaut kāds pārvērsts ģīmis), tikmēr esmu daudzmaz mierīga un turpinu ar komentāriem atļaut to, šo un vēl kaut ko. Ir ieviesusies pistole (arī dāvana). Kopā ar stāstiem par to, kur drīkst un kur nedrīkst tēmēt un kāpēc, kur drīkst stāvēt, kad otrs šauj un kad nedrīkst šaut.
Neviena galējība nav laba.
Piekrītu Tavai paziņai - no visa nepasargāsi.
Nepasargāsi. Ceru, ka līdz problēmai būs daudzmaz sajēdzīgs pamats ielikts.
Bet vai vajag pagrūst?