Autors Tēma: brīnišķīgie baklažāni  (Lasīts 7863 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Lynx

Re: brīnišķīgie baklažāni
« Atbilde #15 : 2015. gada 01. augusts, 19:36:23 »
Spiede šajā receptē laikam būtiska -ja to neatrisina, tad droši vien viss sarūgst.
Domaaju, ka tik traki nav. Varbuut vajadzeetu drusku ilgaak saals un etikja  videe notureet. Te galvenais kjiploka, mentas, asaa pippara savieniiba. Ja taa labi ar rokaam nospiezh, vareetu nebuut ne vainas. Muuseejie glabaajas nevainojami pat vairaakus gadus, cauri visai kaaaarstajai vasarai

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #16 : 2015. gada 01. augusts, 19:39:40 »
nu tad tā, ieliku cepenē.
vispār grūti uztaisīt vienai personai.
skatos ka mērce no mazās bundžas ir pa maz  :( , es vēl viņu mazliet noreducēju ... ehh
nu redzēs kas tur sanāks.
Nebaidies gatavot sho eedienu veikalaa peerkamajaas follija formaas. Vismaz mums te pieejamas dazhnedazhaados lielumos. Arii taados, kas vienai personai pietiek. Ja nu izejmateriaals sanaacis pavairaak, var piepildiit divas - vienu sagatavot uzreiz, otru saldeetavaa iekshaa. Un kaadu dienu vai vakaru, kad negribas gatavot - taadu pashu cepeshkraasnii  sasildiit un nobeigt gatavoshanas procesu

Atslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2015. gada 01. augusts, 20:17:15 »
Mani interesē, kā tev garšos

Atslēdzies ragana

« Atbilde #18 : 2015. gada 01. augusts, 20:34:59 »
Godīgi runājot, manā pailgajā baklažānu ēdēja mūžā tikai vienreiz esmu ēdusi tos rūgti sīvos. Es vienmēr gatavoju uzreiz, bez kādas sālīšanas un nospiešanas.
Pa manam prātam tur šķirne kaut kāda ir vainīga.
Gandrīz kā NC ar eļļu makaronos.  :rofl:

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #19 : 2015. gada 01. augusts, 20:37:49 »
 :rat:
nu tad tā, atdzisušam ir labāka garša nekā siltam.
mērce arī, lai gan vizuāli izskatījās pa maz, bija kakraz laikā, vairāk neprasījās.
liku uz 180 grādiem, augša un apakša, 30min.
sanāca diezgan brūns, lai neteiktu ka vairāk melns, bet garšu tas neiespaido, ir labi.
no viena baklažāna, man bija 4as šķēles.
gaļu klāt vispār neprasās, varbūt kaut kādus svaigos salātus

man te šaz brauc jaunais biznesa partneris, kurš izrādās neēd gaļu, noteikti uztaisīšu un pasniegšu.
pald Reno par recepti.

P.S. man no piena zupām bērnudārza trauma, tā kā to recepti gan nemēģināšu  :o
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #20 : 2015. gada 01. augusts, 20:48:25 »
Nu tad veel viena muuspuses recepte. Tiesa gan ne no baklazhaaniem, bet cukini - tie slaidie, zaljie kabaciishi.
Daarzeni sagriezh plaanaas skjeelees, apcep - vislabaak, ja ir grillpanna - taa ar rievinjaam. leezenaa traukaa, vislabaak taadaa ar vaaku kaarto cukkini. ik peec kaartas apsaala, uzber svaigu, viegli sakapaatu baziliku (var arii piparmeetru), plaanas svaiga kjiploka skjeeliites. Trauku aizvaako un nosleepj ledusskapii lai garshas savelkas.  Pasniedzot galdaa var pasniegt klaat balsamico, ja kaadam papildus skaabuminjsh prasaas, bet man bija labi taapat.

Atslēdzies reno

« Atbilde #21 : 2015. gada 01. augusts, 20:49:12 »
vispār tikpat liela piekrišana ir aukstam nākošajā dienā -ja tik ilgi izvelk

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #22 : 2015. gada 02. augusts, 19:45:38 »
Par baklažāniem. Vai kādam nav pārbaudīta recepte baklažānu rullīšiem ar siera pildījumu? Taisīju 1x pēc Četrām sezonām, sastāvdaļu milzums (sieri vien kādi 3-4) garša tā ne visai. Bet esmu ēdusi arī ļoti garšīgus.Tā ir aukstā uzkoda.

Atslēdzies reno

« Atbilde #23 : 2015. gada 02. augusts, 20:13:43 »
Esmu taisījusi ar ko vien pagadās. Svaigo sieru visparastāko ar sāli, ķiplokiem, baziliku, citrona sulu mazliet. Ja ir -arī dor blu klāt.
Man liekas, ka pildījums ir tīra paša gaumes lieta. Negaršo baziliks -liec pētersīļus. Gribi pa smalko -sadrupināti valrieksti
Vnk. pildījumam jābūt baigi stipram -tā lai mutē gandrīz kož. Bet tā ir tīri mana gaume

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #24 : 2015. gada 02. augusts, 20:17:48 »
reno - a nodemonstrēt ķēķtusā? :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #25 : 2015. gada 02. augusts, 20:34:53 »
domā, mēs tomēr savāksimies? Nomades piedāvājums jau varbūt vēl nav atsaukts

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #26 : 2015. gada 02. augusts, 20:44:13 »
nu ja + tu, tad mēs jau 3  :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #27 : 2015. gada 02. augusts, 21:20:49 »
tādu laisku pasākumu... auksts vīns... karsta saule... vīrieši kaut ko gatavo...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #28 : 2015. gada 02. augusts, 21:22:57 »
Es labprāt paskatītos arī kā taisa šo baklažānu - kārtojumu, sautējumu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #29 : 2015. gada 02. augusts, 21:27:02 »
nu lab mēs arī kaut ko gatavotu