Autors Tēma: pie rīta kafijas - garšIgs rakstiņš par e- veselību un informētu pacientu  (Lasīts 6063 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

http://m.delfi.lv/versijas/article.php?id=46333985

no pacienta viedokļa varu piebilst, ka nekas cits jau neatliek, kā meklēt tās informācijas druskas intenetā...
- ja ginekologs pusi vizītes laika norunā par saviem plānotajiem ceļojumiem (ok, nomainīju uz citu...)
- ja ģimārsts prasa "nu, kādas analīzes taisīsim?"
- ja brīnišķais dakteu kolektīvs ar nozars zvaigzni priekšgalā neaizdomājas informēt par vienkāršām pēcoperācijas lietām...

nē tak, šie nebija asaraini pārmetumi... :) tieši otrādi - visumā man ļoti veicas ar medicīnas lietām... plus, tak ir intenets!

Atslēdzies flyingcat

Es esmu tieši tik lielā mērā informēts pacients, lai zinātu, ka pie ārstiem labāk nenonākt. Vispār pēdējā laikā cilvēks, kurš atbildīgi un zinoši pilda savus profesionālos pienākumus, ir liels retums. Ārsti nav izņēmums. Man ir paveicies, es neslimoju, bet no tiem, kas slimo, dzirdu tik daudz visādu brīnumu, ka ārsta tēls pamazām manās acīs pārvēršas par pērtiķi ar granātu (indes pudeli. daudzām indes pudelēm). Ko apliecina arī statistika- http://www.webdc.com/pdfs/deathbymedicine.pdf

Es saprotu, ka mnoga bukff, turklāt svešvalodā- bet stāsts ir par to, cik cilvēku gadā cieš un iet bojā no nevajadzīgi parakstītām zālēm un nevajadzīgām operācijām. Tas ir par US, bet, ja Latvijā situācija arī ir labāka, tad uz ierobežotā finansējuma rēķina. Medicīnai tāpat kā birokrātijai vai cērmēm, ir tendence nekontrolējami augt un vairoties un barot pašai sevi.

Un, kā jau vienmēr, viss notiek ar vislabākajiem nodomiem :)

Atslēdzies Mangusts

Šis Apiņa gabals uz pusi dienas iedzina rūgtās (labi, labi - žultainās) pārdomās par manām attiecībām ar medicīnu, sākot ar domām, ka nosūtījuma dabūšanai takš būs kaut kad jāvelkas pie ĢĀ, par kuru domas vien karmu maitā. Un likumsakarīgi aizdomājos, kāpēc, piemēram, man būtu atkal jāiet vispirms pie ĢĀ, pēc - pie neirologa, lai tikai dabūtu valsts apmaksātu nosūtījumu uz MR, ja slimnīcas izrakstā melns uz balta rakstīts - atkārtota MR pēc 1/2 gada; nākamā - pēc 2 gadiem.  Es taču tā lieki tērēju gan valsts naudu, gan lieki aizņemu rindu kaut vai pie tā paša neirologa.

Un par informētību jāsaka - gribētos, lai vairs nebūtu jāsastopas ar situāciju, ka slimnīcā dod papīru ar tekstu "Ar šo pie sava ĢĀ", bet ĢĀ atmet papīrus "Par šo nekā nezinu", vai labākajā gadījumā nopurpina "kāpēc, slimnīca uzreiz nosūtījumu nav devusi".
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies mellene88

es patiešam,patiešam izlasīšu rakstu(kkad naktii) mazliet aktuāli,jo tieši šobrīd meģinu sakartot kkadas fignjas savā veselībā.
mīlīši...es varu tikai apskaust jūs(LV)
Man nemaz i negribas domat,ka atkal var sanākt pirkt biļetes ,rezervet laikus un braukt uz LV lai izveiktu parastas analīzes un citas elementaras procedūras.
ak vai ..man jaatzist es mīlu LV medicīnu....

šodien pa telefonu zvanot uz polikīniku tik vien bija iespējams noskaidrot,ka manas analīzes ir normālas :facepalm: un ja ibumetīns nepalīdz divusmēnešus sapošajam sānam,tad nu neko pieraksties un nāc vēlreiz...pie daktera,kurš kā sapju iemeslu noteica bikšu jostas esamību (ieraudziijis,ka man ir josta ar lielu spradzi) to vajagot nonemt ... :rat:
analizes starp citu pieprasiju pati,kad šams jau stuuma mani lauka pa durvim ar ibumetiina recepti rokā...
analižu rezultati nepieder pacientam un nekad tu vinjus neieraudziisi pats,jo par tiem maksa NHS un tas ir vinju iipashums    :faint:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Nāra

TV netā ineshuka komentāri iepublicēti, lai tautai ir ko pacepties...raksti nu ko forumā...

Atslēdzies Trix

TV netā ineshuka komentāri iepublicēti, lai tautai ir ko pacepties...raksti nu ko forumā...

A links? Es TVnetā neatradu, gribējās palasīties......
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

Tie nav mani komentaari, es nekad taa nekomenteetu...

Atslēdzies mellene88

nuu tagad var netaisnoties  :rofl: ...  :coffee: vairs jau nav liela starpība izteiksmes lidzekljos..galvenais jau apakšdoma( a bet tai ineshuks  piekriit)  :laugh:
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

Gadījās dzirdēt Apiņa tekstu pa tv24 ,ka mediķi dažādos portālos slēpjoties aiz dažādiem.
nikiem meiko reklāmu un gādā sev pacientus.  :rofl:
īsti nesapratu kādā sakarā bij teksts.

Atslēdzies Camma

Vienīgie ieguvēji no medicīnas jomas pēc šitām reklāmām ir patologanatomi. Bet arī tiem tagad grūti laiki - katru autopsiju jāizlūdzas radiniekiem...
Visus sakost!

Atslēdzies Nāra

Gadījās dzirdēt Apiņa tekstu pa tv24 ,ka mediķi dažādos portālos slēpjoties aiz dažādiem.
nikiem meiko reklāmu un gādā sev pacientus.  :rofl:
īsti nesapratu kādā sakarā bij teksts.

Vienkārši. es kā Nāra( kas dzīvē ir, piemēram, ir doks Apse), iesaku sevi kā Nāras pārbaudītu labu ārstu.
Sen jau neticu komentāriem un ieteikumiem ne pie zālēm, nekur - tipa, mans vecyēvs lietoja un mati atauga...gan jau izplatītājs pats raksta. tipa troļļi.
Kad es biju rakstītāja, mums arī teica, ka, ja par tavu iestādi raksta sliktu, tev jāraksta pretī labs it kā no kāda personāža.

Atslēdzies mellene88

a vot tagad padomaju..cik man labi :) es piemēram nevaru iedomaties savu superīgo ĢD Latvijā... kas tupētu forumos gvelžot nejaucības, vai burkšķot uz pacientiem...dakterīte -ideāls  :*
vot māsiņa gan viņai vienbrīd bija 3kāršs ineshuks.... :rofl: (nu man tagad isti nav ar ko saliidzinat tēpec pieminu ineshuku), nu tāda kurva  :fryingpan: vinjai nebija problēmu klatienē iztureties tā, kā ineshuks tik forumā(cerams) atlaujas... bet nu pēc kāda gada vinja bija prom..reals mājāzis baltā halatā :faint:
p.s lai gan, pieminētais raksts Tv netā manii nekadas citas emocijas,kā vien smaidu neraisa... :rofl: tas citāts par galvinjas sāpēšanu un mīga naīšanu vispār miljons  :yes:
IG- mellenessniega

Atslēdzies tex

nu paga, cūkojas jau arī tas babuli ne pirmo reizi ar ātrajiem ar savu hronisko spiedienu... viņa, ko, neapjauta, ka spiedienzāles jādzer?
Un pati jau zina, ka atkal paaugst. spiediena paasinājums... To tiešām nekādi nevarēja ārstēt ambulatori?

Un tik tiešām vai vismaz Rīgā u.c. lielajās pilsētās nevajadzētu 1 nakts dežūrārstu, kkādu ģā', internu vai tml, kas kā reiz ar parastu vieglo auto un māsiņu komplektā apbraukātu šādas ņerkstes un iekasētu kā par standarta mājas vizīti. Cik tagad ir 20? 30? eur. Pa 30 eur uzreiz babulim pārietu paasinājumi :D
Bet, protams, ja jams būs 1 pats, tad rinda uz stundiņu tur varētu būt...

Atslēdzies ineshuks

Ja jams buus viens pats, rindinja buus uz 3 dienaam vismaz...