Autors Tēma: Rondo Ģertrūdes ielas teātrī  (Lasīts 1773 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Rondo Ģertrūdes ielas teātrī
« : 2015. gada 14. augusts, 10:58:42 »
Vakar es atklāju savu teātra sezonu ( uz viesizrādēm nebiju). Un šo izrādi varu jums ieteikt, ja beidzot jūs nolemtu atklāt sev jaunus teātrus ( uz ko es mudinu jau sen :) )
Ja kas - tur ir arī bārs pirms izrādes ar vīnu, kafiju un sidru, un zālē krēsli, lai arī parastie saliekamie, ir izvietoti uz augstiem podestiem un redzamība ir laba no jebkuras vietas!

Bet par svarīgāko - par izrādi. Lugas pamatā tā pati luga, kuru iestudēja pirms simts gadiem Hermanis. Arī toreiz Hermanim pati oriģinālā luga bija tikai iedvesmas pamats, tāpat arī šeit ir pārstrādāts materiāls, tāpēc tēli nav tie paši, kas bija toreiz. Bet doma gan.
Aktieri divi - Jana Čivžele un Mārtiņš Upenieks. Abi izspēlē visus 10 attiecību pārus. Vakar biju fascinēta. Daļa manas patikas bija no tā, ka tas vecais JRT bekgraunds manī mita, brīžiem salīdzināju, nevis vērtējot, bet jūsmojot par šo. Un plus vēl balsis... un paralēlās spēles starp lugas varoņiem un vakardienas aktieriem kā tādiem.
Un tiri privāti un personīgi - es biju noilgojusies pēc tādas "mīlētāja balss" visas izrādes garumā, nevis kaut kādas tēošanas :)

Atslēdzies samtene

Re: Rondo Ģertrūdes ielas teātrī
« Atbilde #1 : 2015. gada 14. augusts, 16:22:50 »
Ja kas - tur ir arī bārs pirms izrādes ar vīnu, kafiju un sidru,

Jā, bārs, tas ir svarīgi katrā teātrī  :rofl:

Paldies par ieteikumu, varbūt kādreiz jāaiziet :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #2 : 2015. gada 17. augusts, 09:14:10 »
un šo ceturtdien būs izrādes Āda koncertversija, jau ceturto reizi šo koncertversiju piedāvās, noskaidrošu, cik reizes pati izrāde jau spēlēta, bet vai nebija jau 50? Nē, Leģionāri bija 50, bet Āda arī ir ar pārdesmit izrāžu stāžu.
http://us7.campaign-archive1.com/?u=f0c4f4bf6520371f088af7272&id=2220261575

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2015. gada 18. augusts, 10:13:27 »
ak jel ak jel, man jau  tā likās, arī šeit esmu ierakstījusi, ka tas iepriekšējais bija Hermaņa iestudējums, nē, nē, tas bija Baņutas Rubesas veikums 2000.gadā
http://www.jrt.lv/rondo
Hermanis tur tikai spēlēja vienu lomu.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #4 : 2015. gada 24. septembris, 19:41:08 »
Es arī beidzot atklāju teātra sezonu - ar "Rondo". Man patika, patiešām. Mīlētāju balsis, jā, forši, tāda emocionāli koncentrēta izrāde.