Autors Tēma: cena par īri..  (Lasīts 12205 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: cena par īri..
« Atbilde #30 : 2015. gada 18. augusts, 16:32:25 »
Broņa- nop nop nop...šitas nebuus tas variants ...es neizīrēju..mēbelētu apartamentu..bet būtībā nācu pretim,jo viņai tik tiešam nekā nebija(dziivojusi ar viira vecakiem privatmājā)..savadak es visas savas mantas buutu aizvedusi uz laukiem un miers..
kas man janomaina ??? jauna vešmašina tikai tadēļ,ka viņai maza liekas??? :rat: un divāns vispar nav gulēšanai domaats..tam bija gulta...bet to arii izjauca pa gabaliem un sastuuma ar laiku manā stabā(3.ā istaba ir mana )..
nu man ligumaa ir minēts..ka visam jabut savās vietās un ka iirnieks atbild par inventara lietojamiibu iires beigās..bet nu ,baile,ka tas pupu mizas..
laab pofig..skaidrs ir viens,ka jabridina par cenu celšanos  :alkofest:

Nu vispār tas ir jautājums juristam, bet ja līguma ir, ka visam japaliek vietā un lietojamam, tad nav baigi jāuztraucās. Galvenais panākt, ka konflikta brīdī Tu kontrolē situāciju, jeb citiem vārdiem - kā argumentu lietot faktu, ka daļa saimnieka mantu ir iznīcinātas. Un jabūt gatavam operatīvi nomainīt atslēgu... .  :just_popcorn: :betons:
A tas līgums kkur reģistrēts?
Juristam? Gribas gadiem tiesāties, nedabūt viņu arā un vēl maksāt komunālos?

IMO, 1) pieklājīgi paziņot, ka no ar 1. oktobri vēlas līguma izmaiņu - maksu 240EUR (ļoti adekvāti)
2) ja dāmai tāda nepatīk, var līdz 01.10. izvākties.
3) ja sāk gānīties un līdz 01.10. jaunajai maksai nepiekrīt, nogaidīt, kad nav mājās, nomianīt atslēgu, parpalu kaudzi kāpņutelpā vai pagalmā un viss. Un vislabāk "jaunu īrnieku" - labu pazīstamu čali treniņbiksēs(vai tā saģērbtu brāli, piemēram)  iekšā.
4) ja sāks vicināt līgumu, pasūtīt ar pretenzijām uz tiesu (tiesas dārgas, iet gadiem un viņa nevinnēs) :D . Ja līgums nav nekur ZG vai vIDā reģistrēts, vsp pateikt, ka tas nav mans paraksts un 1.x tādu viltotu līgumu redzu :D
5) turklāt iekšā mītošajam čalim (brēlim/ draugam) arī līgums, t.i. viņu tikpat izmest nevar.
6) Kad babulis norimsies, izīrēt citam.

Galvenais tajā visā, ja izceļas konflikts, lai dāma tiesu gaida aizdurvē.
Jo, ja paliks iekšā, tad līdz tiesai nemaksās, komunālie pašai saimniecei un gandrīz droši vandālisms. A ar visu gadiem ilgo uzvaru tiesā (un afigenno laiku, nerviem un izmaksām procesā) mierīgi var nedabūt neko, ja no drostalas vnk nav, ko piedzīt ... T.i. pašia tiesu iesaistīt nav jēgas, lai cik liela arī nebūtu taisnība. Prasti izmest (poo, ka nelikumīgi) un tad gaidīt ka/ vai iesūdzēs, daudz izdevīgāk.

Atslēdzies tex

« Atbilde #31 : 2015. gada 18. augusts, 16:36:09 »
Njā, ja sieviete ir viena, un, pieņemsim, pelna vidējo algu... baigi jau zaļais zars, ja tāpat jāatdod puse algas par dzīvokli.

un par to mantu "mainīšanu" - nu dārgās, jums vienkārši ir komunikāciju problēmas. Tintes printeris, aizkaltis - nu un kā un akd tu šo domā, plāno lietot? man stāv reku skapī viens tāds, gribi, atdošu? Monitoru ar vienu vecu vari dabūt...

slabo uzrakstīt, lai saliek smuki kaudzē tavas vecās grabažas, kas tev noteikti būs pēc 10 gadiem vajadzīgas? atsūtīt kādu "no laukiem" pakaļ, lai savāc? vai nu tā ir ka īsrniece tā pati uz savu galvu, tev neko nesakot, ņēma un izmeta? tas, ka viņai obligāti tikai tas viss pateicīgi jālieto, ko Tu savā labsirdībā atstāji -  heeej...
lūk, tas man arī nav skaidrs: kāpēc nekrāmē tajā 3. krāmistabā, bet met ārā? Te nav runa par to,cik (ne)vērtīgas tās mantas, bet par to, ka svešas mest ārā nav labi. Un ja vietas nav/nepatīk, varētu sagrūst tajā mantistabā. un kad tā ar kaudzi pilna tiešām atsūtīt 1 savējo no laukiem ar busu, lai aizved.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #32 : 2015. gada 18. augusts, 16:36:13 »
Tex, tā dāma jau var izvākties. Bet kur Mellene citu īrnieku dabūs dzīvoklim nerīgā, nekurienē, pie tam par 240 eiro. Rīgā tak tādus var dabūt steriem, varbūt pat lētākus.

Atslēdzies tex

« Atbilde #33 : 2015. gada 18. augusts, 16:46:32 »
Bet kur Mellene citu īrnieku dabūs dzīvoklim nerīgā, nekurienē, pie tam par 240 eiro. Rīgā tak tādus var dabūt steriem, varbūt pat lētākus.
tiešām ? kur, piemēram? remontētus? ss.lv par to neliecina...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #34 : 2015. gada 18. augusts, 16:48:20 »
tex, nu kur tu tik agreīva... izmest, tiesa...

diez kā izklausītos vēl stāsts "no otras puses"... :) par to arī jāatceras, pirms īrnieci jau virtuāli no dzīvokļa izlikt...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #35 : 2015. gada 18. augusts, 16:49:24 »
Ja tev vajadzētu, tad redzētu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #36 : 2015. gada 18. augusts, 16:49:43 »
kāpēc uzreiz izlikt? visprms piedāvāt izmaiņu īres maksā.
ja nepiekritīs, tad cita ceļa vairs nebūs kā izlikt

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #37 : 2015. gada 18. augusts, 16:51:20 »
Un par ko tā īrniece jāizliek? Ka to veco hlamu - printeri izmeta? Cik es sapratu, tos pārējos hlamus iestūķēja tai 3- jā istabā.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #38 : 2015. gada 18. augusts, 16:52:21 »

vajadzētu - ko?

ja man "vajadzētu" - es jau pie pirmās izmestās pannas ar īrnieci sarunātu, ka manas lietas, lūdzu - tur un tur. nevis miskastē. Ja man liktos, ka jūtos zaudētāja ar īres makksu - aizrakstītu īrniecei, ka "pārskatām līgumu" (ja tāds punkts, protams, iepriekšējā paredzēts). Un reizē izvērtētu - vai man vajag gemoroju ar īrnieku maiņu, vai arī tomēr labāk lai cilvēks tur zināms, maksā komunājos, un dzīvklis labā kārtībā pieskatīts...

Atslēdzies tex

« Atbilde #39 : 2015. gada 18. augusts, 16:53:43 »

piemēru studijā! kur tad redzi...
vakar pārgāju pa diagonāli pļavniekiem un ulbrokai. Zem 200 ar 2istabām >40m2 nebija nekā. Pa 200-280 bija padomju stāvoklis vai padsmit gadus vecs nolietots remonts. neredzēju es tur līdz 280 dz labā stāvoklī ar vismaz 2 istabām. Un tas tikai par Pļavniekiem un ulbroku, kas maigi sakot nav nekāds centrs...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #40 : 2015. gada 18. augusts, 16:54:44 »

vajadzētu - ko?

ja man "vajadzētu" - es jau pie pirmās izmestās pannas ar īrnieci sarunātu, ka manas lietas, lūdzu - tur un tur. nevis miskastē. Ja man liktos, ka jūtos zaudētāja ar īres makksu - aizrakstītu īrniecei, ka "pārskatām līgumu" (ja tāds punkts, protams, iepriekšējā paredzēts). Un reizē izvērtētu - vai man vajag gemoroju ar īrnieku maiņu, vai arī tomēr labāk lai cilvēks tur zināms, maksā komunājos, un dzīvklis labā kārtībā pieskatīts...

Es taa saprotu, ja vajadzeetu dziivokli, tad redzeetu ss sludinaajumus

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #41 : 2015. gada 18. augusts, 16:55:16 »

piemēru studijā! kur tad redzi...
vakar pārgāju pa diagonāli pļavniekiem un ulbrokai. Zem 200 ar 2istabām >40m2 nebija nekā. Pa 200-280 bija padomju stāvoklis vai padsmit gadus vecs nolietots remonts. neredzēju es tur līdz 280 dz labā stāvoklī ar vismaz 2 istabām. Un tas tikai par Pļavniekiem un ulbroku, kas maigi sakot nav nekāds centrs...

caur ss.lv dzīvokļus meklē/atrod tikai iesācēji, man liekas...:)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #42 : 2015. gada 18. augusts, 16:55:18 »

vajadzētu - ko?

Es to Tex. Viņai liekas, ka par 240 eiro Rīgā dzīvokli nevar atrast. Man slinkums meklēt pierādījumus, bet gan jau Tex sameklēs.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #43 : 2015. gada 18. augusts, 16:56:40 »
sapratu savu alošanos, sorry

es kā studentmāte ar vienu aci vēroju to dzīvokļu meklēšanu jau gadiem - nu ne jau caur ss.lv un tā "pa diognāli" to dara... prasīt jau var nezko...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #44 : 2015. gada 18. augusts, 16:58:15 »
Tās pannas 5 gadu laikā tāpat būtu nolietojušās. Ja saimniece grib nodot metāllūžņos, tad tiešām vajadzēja sarunāt, ķa vecie hlami jāsaliek tādā un tādā kastē.