Broņa- nop nop nop...šitas nebuus tas variants ...es neizīrēju..mēbelētu apartamentu..bet būtībā nācu pretim,jo viņai tik tiešam nekā nebija(dziivojusi ar viira vecakiem privatmājā)..savadak es visas savas mantas buutu aizvedusi uz laukiem un miers..
kas man janomaina ??? jauna vešmašina tikai tadēļ,ka viņai maza liekas???
un divāns vispar nav gulēšanai domaats..tam bija gulta...bet to arii izjauca pa gabaliem un sastuuma ar laiku manā stabā(3.ā istaba ir mana )..
nu man ligumaa ir minēts..ka visam jabut savās vietās un ka iirnieks atbild par inventara lietojamiibu iires beigās..bet nu ,baile,ka tas pupu mizas..
laab pofig..skaidrs ir viens,ka jabridina par cenu celšanos
Nu vispār tas ir jautājums juristam, bet ja līguma ir, ka visam japaliek vietā un lietojamam, tad nav baigi jāuztraucās. Galvenais panākt, ka konflikta brīdī Tu kontrolē situāciju, jeb citiem vārdiem - kā argumentu lietot faktu, ka daļa saimnieka mantu ir iznīcinātas. Un jabūt gatavam operatīvi nomainīt atslēgu... .
:betons:
A tas līgums kkur reģistrēts?
Juristam? Gribas gadiem tiesāties, nedabūt viņu arā un vēl maksāt komunālos?
IMO, 1) pieklājīgi paziņot, ka no ar 1. oktobri vēlas līguma izmaiņu - maksu 240EUR (ļoti adekvāti)
2) ja dāmai tāda nepatīk, var līdz 01.10. izvākties.
3) ja sāk gānīties un līdz 01.10. jaunajai maksai nepiekrīt, nogaidīt, kad nav mājās, nomianīt atslēgu, parpalu kaudzi kāpņutelpā vai pagalmā un viss. Un vislabāk "jaunu īrnieku" - labu pazīstamu čali treniņbiksēs(vai tā saģērbtu brāli, piemēram) iekšā.
4) ja sāks vicināt līgumu, pasūtīt ar pretenzijām uz tiesu (tiesas dārgas, iet gadiem un viņa nevinnēs)

. Ja līgums nav nekur ZG vai vIDā reģistrēts, vsp pateikt, ka tas nav mans paraksts un 1.x tādu viltotu līgumu redzu

5) turklāt iekšā mītošajam čalim (brēlim/ draugam) arī līgums, t.i. viņu tikpat izmest nevar.
6) Kad babulis norimsies, izīrēt citam.
Galvenais tajā visā, ja izceļas konflikts, lai dāma tiesu gaida aizdurvē.
Jo, ja paliks iekšā, tad līdz tiesai nemaksās, komunālie pašai saimniecei un gandrīz droši vandālisms. A ar visu gadiem ilgo uzvaru tiesā (un afigenno laiku, nerviem un izmaksām procesā) mierīgi var nedabūt neko, ja no drostalas vnk nav, ko piedzīt ... T.i. pašia tiesu iesaistīt nav jēgas, lai cik liela arī nebūtu taisnība. Prasti izmest (poo, ka nelikumīgi) un tad gaidīt ka/ vai iesūdzēs, daudz izdevīgāk.