Autors Tēma: komenti  (Lasīts 21643 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: komenti
« Atbilde #15 : 2015. gada 02. septembris, 09:21:43 »
Es arī iestarpināšu. Visi zina, ka asinis tukšā dūšā.. Njefiga. Nepasaka. Ir cilvēki, kas ēd brokastis. Es neēdu, tāpēc netīšām ir sanācis, ka tukšā dūšā. Un kas tās par analīzēm grūtniecēm, it kā uz grūtnieču cukura diabētu, tad tieši jādzer oranža salda susla (aizmirsu, kā sauc, bet līdzīgs seven-up), tad jāpagaida un tad tik nodod asinis. Tā kā ir dažādi.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #16 : 2015. gada 02. septembris, 09:26:47 »
visi zina ka tukšā dūšā, visi zina, ka ar veļuku nevajag braukt, visi zina kas ir visitieburtusavienojumi, visi zina ka...

aļo, dakteri... ir cilvēki kas analīzes nodod 1x 5 gados, nu labi, trijos, nu labi, gadā... nevis katru dienu tajā iekšā "dzīvo". tas man atgādina manu pēcoperacijas laiku, akd ar knīpstangām bij no dakteriem jāizvelk, ko tad man ēst, lai spazmas nevilktu čokurā pat no mannāputras... jo laikam tak "visi taču zina..."... :) nē nē, es neesmu apvainojusies, fiksi atvēru internetu mājās, izbūros cauri, sameklēju veselas ēdienkartes... bet šitas "visi taču zina..."

:rat:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #17 : 2015. gada 02. septembris, 09:31:41 »
Ja neklausās, tad jau "nepasaka". Ja nesaka, tad jāpaprasa (tas lielākais caurums sejas lejasdaļā ir domāts ne tikai ēšanai, bet arī skaņu izlaišanai - runai). Bet man 90% gadījumu ir pateikts, gan par to, ko drīkst/nedrīkst pirms dajebkādām analīzēm, gan līdz cikiem jānodod.

Uz grūtnieču glikozes slodzes testu IR jāierodas tukšā dūšā, tā susla ir pasiltā ūdenī izšķīdināta glikoze. Asinis noņem analīzēm, gan pirms izdzeršanas, gan 2h pēc, lai varētu noteikt, kā organisms ir ticis ar tādu cukura bliezienu galā.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #18 : 2015. gada 02. septembris, 09:36:23 »
Piaf, protams - ir kas neklausās. Bet es te tikai par sevi runāju, nevis "mēs, vispār...". Es klausos. Es pat uzdodu jautājumus. Bet jā... acīmredzot pirms iešanas pie dakteriem labi jāsagatavojas internetā, lai zini pareizos jautājumus uzdot.

Interesanti izskatītos tas "ja nesaka - jāprasa". Vaid rīkstu ēst pirms analīzēm? A čurāt? A sekss? a tas un šitas...? Tā? Un - "ko vēl es nepajautāju"?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #19 : 2015. gada 02. septembris, 10:01:34 »

Emīlij, nevajag braukt galējībās.

Tas izskatās vienkārši:
doks: te nosūtījums, nodosiet analīzes
es: jebkurā vietā?
doks: varat jebkurā, bet te otrajā stāvā blakusmājā uzreiz arī varat

(skaidrs, jautājumu nav, jo jānodod tagad tāds kāds esi)

doks: te nosūtījums, nodosiet analīzes
es: jebkurā vietā?
doks: varat jebkurā
es, vienalga kad vai no rīta?
Doks: no rīta
es: Tukšā dūšā?
Doks: jā/nē, varat brokastis ēst/ tēju bez cukura drīkst, bet vairāk neko.

Valsts ĢĀ ,man pat katru reizi noskaita pantiņu par to, kā pareizi savākt urīna paraugu, kādā traukā un pēc tam, skatoties rezultātus sadod pa galvu, ka neesmu pareizi savākusi :D

Laikam lieta ir tajā, ka nevajag baidīties uzdot jautājumus. Jebkādus. Jo a) tas ir ārsts, b) tā ir tava/mana/bērna veslība, c) ir 1001 nianse, ko internetā neuzzinās.

Piemēram - man joprojām nav skaidrs kā rēķina 8.dienu pēc MR. Vienmēr bija licies, ka no pirmās dienas, tagad  - pēdējās. Ok, iespējams atkaŗigs no pārbaudāmās vietas un doka specializācijas, bet vienalga.. Tāpēc labāk, ja šaubies - jautā! Un pofig, ka ārsts rauc degunu, burkšķ un uzskata Tevi par idiotu. Labāk vesels idiots, nekā "pats visu uzzināšu" zārkā.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #20 : 2015. gada 02. septembris, 10:09:15 »
Laikam jau lieta vienkārši tajā, ka mums katram sava pieredze - uzkalniņš, nevis "galējības". :) Un zini, te es vēl viegli iroizēju par situācijām, ir arī smagāki piemēri no pašas pieredzes. bet tās jau tiešām ir galējības, tāpēc - lai nu paliek.

Atslēdzies tex

« Atbilde #21 : 2015. gada 02. septembris, 10:38:24 »
Tiem maksas pakalpojums...
samaksās un aizmirsīs, bet problēmu tas nekā nemazinās...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #22 : 2015. gada 02. septembris, 10:50:18 »
Bet, ja nu cilvēks nezina ko jautāt, jo liekas viss skaidrs, vai arī - jautājums rodas 10. min. pēc vizītes. Lūk, tāds lēnais divplāksnis, piemēram, esmu es.
Tāpēc Inešuka sūdzību par 70+ sievuka izdarībām no vienas puses saprotu, no otras - ko darīt, ka uz vecumu prāts paliek jocīgs, fig viņ' zin' par ko mana neattapība būs pārvērtusies tajos gados.

Un, Piafa, Tev tiešām paveicies ar ĢĀ.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Camma

« Atbilde #23 : 2015. gada 02. septembris, 11:04:57 »
Parasti - 99% gadījumu pasaka, ko un kā jānodod, sevišķi, ja analīze specifiska.
Bet ir vēl viena pacientu kategorija - aiziet uz laboratoriju un nodod uzreiz kādas 30 analīzes. Nepārspīlēju. Tas ārsts takš idiots, pats nejēdz neko nozīmēt. Un tad saņem atbildi... Laboratorija tiek no zemes noslaucīta ar zvaniem "kas man tagad kaiš? man pie ārsta tikai pēc divām nedēļām, izskaidrojiet man... ". Ja skaidrojumu pa fikso saņem, tad nākamais ir "doka spīdzināšana un ķeršana uz neatbilstībām" - bet ES internetā izlasīju - vai - māsiņa laboratorijā teica.... Un tad nu cīnies ar "doktor, u meņa rak!"...
Visus sakost!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #24 : 2015. gada 02. septembris, 11:08:40 »
Man ir paveicies, ka pie valsts ĢĀ es eju kabinetā ar tekstu: "Labdien! Man tas pats kas parasti!" (kakls, klepus, temperatūra), bet, ja gadās citas kaites vai smagāk kaut kā, tad man ir arī ne-valsts ĢĀ, kas sūta analīzes nodot uz blakus māju, sarunā ar blakusmājas specdokiem, ka paņem uzreiz bez pieraksta un rindas, domā nevis par seku novēršanu, bet cēloņa likvidēšanu vai mazināšanu, ir pats saulstariņš un atbild uz pilnīgi visiem jautājumiem, nesteidzas un skaidro. A es klausos, klausu un maksāju. Ja nav skaidrs pēc tam kaut kas - viņai var piezvanīt. Bet parasti, ali man nav lieki jāstaigā, pēdējā vizīte ir telefoniska, kur viņa piezvana, informē par pēdējo testu rezultātiem un vai vajag nākt pašai, vai arī tikai telefoniskas rekomendācijas sniedz. Kopš es pie viņas piestaigāju (nu un darbā specifiku un kolektīvu nedaudz pamainīju), slimoju mazāk un nenopietnāk. neesmu bijusi šķiet jau gadu - kopš pagājušās vasaras, kad miru nost no ziedošām liepām.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #25 : 2015. gada 02. septembris, 11:12:08 »
Njā, tam nabaga cilvēkam pie ārsta kā uz eksāmenu jāiet - jāsameklē visa informācija, jāizdomā visi iespējamie jautājumi? [Un, kad uzdod kaut ko specifiskāku, tad dakteris pārskaities, ka pārgudrais pacients tagad šo mācīs?]
Un ja viņam vispār smadzenes paralizē slimnīcas paskats vien? Tur ar jautājamo tēmu lapiņu nepietiks!

Da jopcik - kā man var ienākt prātā, ka pirms analīzēm nedrīkst braukt ar velosipēdu??? Un matus krāsot drīkst? Un piparmētras griezt vairumā, ka galva dulla no smaržas? Un nagus lakot? Un grīdu krāsot? Nevar pajautāt to, par ko ne jausmas nav! 
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #26 : 2015. gada 02. septembris, 11:29:23 »

Da jopcik - kā man var ienākt prātā, ka pirms analīzēm nedrīkst braukt ar velosipēdu???

Un ja nu vēl gadās, ka vienīgā iespēja nokļūt līdz laboratorijai ir tikai ar velosipēdu?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #27 : 2015. gada 02. septembris, 12:12:40 »
Labi jau labi - iemu meklēt vara bļodu, ar ko piesegt to vietu, kur galvai bija jābūt....
Visus sakost!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #28 : 2015. gada 02. septembris, 12:31:58 »
Kāpēc tieši vara? Dārgāka, t.i., krutāk?  :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #29 : 2015. gada 02. septembris, 12:43:23 »
Laikam varā ir kas pozitīvs, bet alumīnijs toč kaitīgs :P
No amount of advance planning will ever replace dumb luck