Autors Tēma: Meditāciju un citu figņu vilnis  (Lasīts 15059 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Alstere

Re: Meditāciju un citu figņu vilnis
« Atbilde #30 : 2015. gada 02. septembris, 16:03:21 »
Joga nav tikai "plika" vingrošana.  Tiesa gan, ka tagad par "jogu" mēdz nodēvēt arī kuru katru fitnesa vingrošanu - droši vien labskanībai un klientu piesaistei  :P
Arī plikā vingrošana + elpošana pašas par sevi dod vērā ņemamu efektu.
Runājot par īsto jogu. Bija kādreiz doma pievērsties jogai nedaudz vairāk par vingrošanu. Biju vienā no jogas centriem. Runāju ar skolotāju. Sapratu, ka mani nevilina ne ēšana 1x dienā, ne gulēšana uz grīdas, ne celšanās 4-os no rīta. Ja arī vilinātu, tad būtu neiespējami strādāt pat, ja izpildītu tikai obligāto minimumu.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #31 : 2015. gada 02. septembris, 16:08:56 »
Mani šbrīd joga piesaista tikai kā fiziskie vingrinājumi, bet vienalga eju uz jogas nodarbībām nevis tikai smeļos zināšanas jūtubā, jo ir daudz nianšu, kuras bez priekšzināšanām nepamanīsi.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #32 : 2015. gada 02. septembris, 16:17:59 »

... ka mani nevilina ne ēšana 1x dienā, ne gulēšana uz grīdas, ne celšanās 4-os no rīta. Ja arī vilinātu, tad būtu neiespējami strādāt pat, ja izpildītu tikai obligāto minimumu.
Ui nē, tik drastiski es arī negribētu  :)
Tā, ko piekopju, ir fiziskās kustības+elpošana+vizualizācijas un meditācija.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #33 : 2015. gada 02. septembris, 18:09:16 »
Kvadra, tu esi iepazinusi jogu tādu, kādu es arī atbalstu. Tādu, kas palīdz savest sevi kārtībā fiziski un garīgi. Pozitīvā. Es pukstu par tiem veidiem, kuri kompostrē smadzenes ar apmēram tādām idejām:
- jālikvidē jebkāda emocionāla pieķeršanās jebkam, tai skaitā ģimenes locekļiem, draugiem, sabiedrībai, valstij, pasaulei...
- jāpanāk tāds konstants emocionālais stāvoklis, kad tevi nekas neietekmē, NEKAS un neviens; un vēl viskautkas.
Cik izdevīgi, vai ne? Tas, protams, netiek teikts tik burtiski, bet kaut kā cilvēks tiek apstrādāts, ka tiešām novēršas no draugiem, ģimenes, kļūst tāds, kam viss pofig. Ģimenei jau nu točna zudis cilvēks, jo ar tādu jau nevienu kopēju ģimenes jautājumu nevar nokārtot. Un cilvēks vēl tiek iedrošināts - redz, redz, izmaiņas tiešām notiek, ja jau radinieki un draugi tās pamana!!!! Tātad mācība nes augļus.
Notiek rituāli, mantru skaitīšana ento stundu garumā, līdz pagurumam, kad cilvēks pēc tam izskatās, ka nesaprot ne rīta, ne vakara. No Krievijas regulāri brauc visādi guru, kas tagad te popularizē visīstāko, vissenāko, vispareizāko jogu. Sevi un piekritējus dēvē par apgaismotajiem, pārējie ir "nu tie pārējie", kas vispār neko nesaprot. Retrīti, konferences, semināri. Man pat centās iegalvot, ka ar iekšējo enerģiju muskuļi kļūstot spēcīgi (nu ja, nu ja) un pat ēst vairs nevajadzēšot (lieliski!).
Cilvēks no agrāk omulīga vīrieša ir pārvērties par izkāmējušu, sašļukušu "garīgu" būtni ar izdzisušu skatienu bez dzīvesprieka. Sēž un gaida savienošanos ar Absolūto Gaismu. Runā ne saviem vārdiem, bet kā tāds papagailis iemācītas frāzes. Te tak arī otru (es domāju, sievu) var novest līdz nervu sabrukumam.
Tā kā - ir man pietiekama škrobe.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #34 : 2015. gada 02. septembris, 18:27:55 »
Tas jau pēc kaut kādas reliģiskās sektas izklausās. Baisi patiesībā.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #35 : 2015. gada 02. septembris, 19:07:26 »
Mani vispār skeptisku dara jebkuras mācības, kas tiek sludinātas par visviedākajām. Pašai ir draugi, kas kļuvuši ļoti indiski - ajūrvēda, mantras, jantras, bet man no malas tas līdzinās nevis apgaismībai, bet apsēstībai. Turklāt, tie ir cilvēki, kas kādreiz šķita tautiski un racionāli.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies true detective

« Atbilde #36 : 2015. gada 02. septembris, 19:25:06 »
Nomades aprakstītais gadījums izklausās pēc sektas. Ziedojumus vāc par guru lekcijām?
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #37 : 2015. gada 02. septembris, 19:29:18 »
Kvadra, tu esi iepazinusi jogu tādu, kādu es arī atbalstu. Tādu, kas palīdz savest sevi kārtībā fiziski un garīgi. Pozitīvā. Es pukstu par tiem veidiem, kuri kompostrē smadzenes ar apmēram tādām idejām:
- jālikvidē jebkāda emocionāla pieķeršanās jebkam, tai skaitā ģimenes locekļiem, draugiem, sabiedrībai, valstij, pasaulei...
- jāpanāk tāds konstants emocionālais stāvoklis, kad tevi nekas neietekmē, NEKAS un neviens; un vēl viskautkas.
Cik izdevīgi, vai ne? Tas, protams, netiek teikts tik burtiski, bet kaut kā cilvēks tiek apstrādāts, ka tiešām novēršas no draugiem, ģimenes, kļūst tāds, kam viss pofig. Ģimenei jau nu točna zudis cilvēks, jo ar tādu jau nevienu kopēju ģimenes jautājumu nevar nokārtot. Un cilvēks vēl tiek iedrošināts - redz, redz, izmaiņas tiešām notiek, ja jau radinieki un draugi tās pamana!!!! Tātad mācība nes augļus.
Notiek rituāli, mantru skaitīšana ento stundu garumā, līdz pagurumam, kad cilvēks pēc tam izskatās, ka nesaprot ne rīta, ne vakara. No Krievijas regulāri brauc visādi guru, kas tagad te popularizē visīstāko, vissenāko, vispareizāko jogu. Sevi un piekritējus dēvē par apgaismotajiem, pārējie ir "nu tie pārējie", kas vispār neko nesaprot. Retrīti, konferences, semināri. Man pat centās iegalvot, ka ar iekšējo enerģiju muskuļi kļūstot spēcīgi (nu ja, nu ja) un pat ēst vairs nevajadzēšot (lieliski!).
Cilvēks no agrāk omulīga vīrieša ir pārvērties par izkāmējušu, sašļukušu "garīgu" būtni ar izdzisušu skatienu bez dzīvesprieka. Sēž un gaida savienošanos ar Absolūto Gaismu. Runā ne saviem vārdiem, bet kā tāds papagailis iemācītas frāzes. Te tak arī otru (es domāju, sievu) var novest līdz nervu sabrukumam.

Nomade, te tu pilnīgi atstāsti, kas notika ar vienas manas kursa biedrenes vīru. Tas gan notika kaut kad 90 - to gadu vidū un beigās, jau tad šitādi bija, pilnīgi nozombēti, diemžēl tur neko nevar darīt, ja cilvēks pats pa šo taciņu aiziet. Totālas izmaiņas smadzenēs, a pirms tam viņš bija fiziķis, doktora disertāciju gatavojās aizstāvēt. Pēc vairāku gadu mocībām ģimene, protams, izjuka. Nezinu, kas tur tālāk ar viņu notika.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #38 : 2015. gada 02. septembris, 19:40:52 »
 Ziedojumus augļu un rīsu veidā oficiāli prasa tikai uz homām. Nodarbības bezmaksas, gan grupā, gan individuālās. Privātmājā. Jogas centrs dibināts kā bezpeļņas organizācija. Ai, tur visa kā vairāk ir apakšā, tāpēc jautāju, vai nav kāda biedrība vai domubiedri, kas kaut kā izvērš pretdarbību pret šo visu.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #39 : 2015. gada 02. septembris, 19:42:30 »
Fitnesa joga, kas pārņem šādus tādus jogas vingrojumus, ir forša, man patīk. Par citām "dziļākām" lietām - ir labi, ja cilvēkiem patīk, tikai nelieciet man domāt, ka tā ir vienīgā un absolūtā patiesība, tad mans spuras gaisā.

Par Rumpumpeli: "Anita nepiekrīt viedoklim, ka ir melnās un baltās raganas, ka ir melnā un baltā maģija. Ir maģiskas lietas kā tādas. Arī saulriets ir maģisks, ja esam tā noskaņojušies. Viss ir tikai informācija, kuru cilvēks izmanto pozitīvi vai negatīvi..... " Atverot Rumpumpeles lapu, pirmais teksts ko izlasi: "Laipni aicināti "Balto raganu skolā 2015./2016. m.g."

Pasmaidīt par to tak drīkst, neuztverot pārāk nopietni?

« Atbilde #40 : 2015. gada 02. septembris, 19:43:30 »
Štrunts par jogu un baltajām raganām - mani vairāk uzjautrina pēdējā laikā visur uzradušies "sievišķības" kursi. Nezinu, ko viņām tur māca -- plikšķināt actiņas, taisīt garšīgu ēdienu vai atvērt sievišķās čakras, bet tas jebkurā gadījumā ir dārgs bulšits durām, kam naudu nav kur likt. Sievišķība ir katrai, un parādīsies visā krāšņumā, tiklīdz blakus būs īsts vīrietis. Ja ģimenē vienīgais cilvēks ar pautiem ir sieva, tad nekādi sievišķības kursi nepalīdzēs.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #41 : 2015. gada 02. septembris, 19:45:00 »
Jā, Broņa, tieši ģimenei mocības. Žēl sievas, kurai varu ieteikt vienīgi šķirties, žēl bērnu, kas nesaprot, kāpēc tētis tā atsvešinājies (jo neviens nevienam jau nepiederot un nav ne ar ko saistīti).

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #42 : 2015. gada 02. septembris, 19:53:05 »
Štrunts par jogu un baltajām raganām - mani vairāk uzjautrina pēdējā laikā visur uzradušies "sievišķības" kursi. Nezinu, ko viņām tur māca -- plikšķināt actiņas, taisīt garšīgu ēdienu vai atvērt sievišķās čakras, bet tas jebkurā gadījumā ir dārgs bulšits durām, kam naudu nav kur likt. Sievišķība ir katrai, un parādīsies visā krāšņumā, tiklīdz blakus būs īsts vīrietis. Ja ģimenē vienīgais cilvēks ar pautiem ir sieva, tad nekādi sievišķības kursi nepalīdzēs.     
Jā, šie arī vēl.
Vēl šamaņi.
Vēl dziednieki no "Tibetas", kas pēc čuras burciņā nosaka diagnozi. Turklāt vēl iesaka ripiņas pirkt.
Ir jau,protams, pirmkārt dusmas uz lētticīgiem un izmisušiem cilvēkiem, bet nu šitā tendence, kas tagad plaukst Latvijā, arī nav normāla.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #43 : 2015. gada 02. septembris, 19:53:20 »
Ziedojumus augļu un rīsu veidā oficiāli prasa tikai uz homām. Nodarbības bezmaksas, gan grupā, gan individuālās. Privātmājā. Jogas centrs dibināts kā bezpeļņas organizācija. Ai, tur visa kā vairāk ir apakšā, tāpēc jautāju, vai nav kāda biedrība vai domubiedri, kas kaut kā izvērš pretdarbību pret šo visu.

a neoficiāli ? tur tak noteikti vienmēr ir kāda ziedojumu kaste priekšā, kurā noteikti kaut kas tiek ielikts bez prasīšanas. guru no Krievijas ne jau ar čakru enerģiju maksā par biļeti līdz LV.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #44 : 2015. gada 02. septembris, 20:07:31 »
a neoficiāli ? tur tak noteikti vienmēr ir kāda ziedojumu kaste priekšā, kurā noteikti kaut kas tiek ielikts bez prasīšanas. guru no Krievijas ne jau ar čakru enerģiju maksā par biļeti līdz LV.
Nezinu, kā ir neoficiāli. Pieņemu, ka reāls finansiāls ieguldījums tiek prasīts no tiem, kas iniciēti mācekļa kārtā un ir sasnieguši zināmu atkarības līmeni. Man zināmo konkrēto cilvēku, redz, vēl ģimene pieskata.  Bet Krievijas guru velkas uz šejieni ar starptautiskas organizācijas atbalstu. Privātmāja jau arī nepieder vietējam guru, bet ārzemniekam.