Autors Tēma: Teātra sezona  (Lasīts 40556 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Re: Teātra sezona
« Atbilde #45 : 2015. gada 15. septembris, 11:09:25 »
Tu par Hamletu vai Ugunsnakti prasi?

Ja par Uguni un nakti, tad - kāpēc lai nevestu? Tikai ne ar varu, bet labprātīgi, un tādus, kas spēj nosēdēt, lai arī pēc tam kritizē. Kritizēt var jebko :) tagad jau modē heiterisms. Bet redzēt Gunu Spīdolas lomā- tas jau vien paliks prātā. Tāpat savas domas raisīsies, salīdzināsies ar rokoperu Lāčplēsis, sapratīs, kas ir kas, ka ne visi tēli, kas standartā kā labie ( sliktie) likušies, īstenībā tādi arī ir. Pirms tam var, ja gribi sagatavot jauniešus, var nopirkt žurnālu BŪS! (Nac T žurnāls, pie viņiem pārdodas), tur ir kolosālas sarunas vecās izrādes un jaunās aktieriem savā starpā.

JA par Kamberbena Hamletu - to redzējis ir tikai retais, bet priecīgā vēsts ir tāda, ka ir ielikts papildseanss, 29.oktobrī.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #46 : 2015. gada 15. septembris, 11:40:11 »
te saruna ar Tīronu par gaidāmo iestudējumu JRT
http://arterritory.com/lv/teksti/intervijas/4987-laiska_saruna_par_milestibu/

(varbūt ne gluži par, vēl neesmu izlasījusi, bet nu - ievadam)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #47 : 2015. gada 15. septembris, 12:17:49 »
hm@, paldies par saitīti, noteikti palasīšu.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #48 : 2015. gada 15. septembris, 12:36:32 »
Bet, ja par Uguni un nakti, domāju, jāskatās, cik veca ir tā jaunatne.

Iet kopā ar vecākiem tomēr ir savādāk, it sevišķi, zinot uz ko iet.

Aiziet kopā ar klasi, obligātā piespiedu kārtā, ir pavisam kas cits, barā jātur līdzi un  jāizpildās pēc bara likumiem... sāk zviegt kāds nevietā, visiem jāzviedz līdzi :) nu varbūt mazliet dramatizēju.

P.s. Savulaik DT redzēju Jāzepu un viņa brāļus, droši vien tad daudz ko vēl nesapratu, bet iespaidus no izrādes atceros vēl šodien.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #49 : 2015. gada 16. septembris, 09:10:00 »
bācien, pajautāju meitai, viņa teica, ka pilnīgi noteikti var vest, protams, atkarībā, kura klase tā ir. BEt, ja viņiem ir jel kāds sakars ar Raini un/vai lugu paredzēts, ved! Tikai iesaka pirms tam paanalizēt/apspriest Raiņa lugu , lai zin uz ko iet, ko autors domājis, kā radījis tēlus. Un - tu droši vien zini, bet , ja nu gadījumā - nē, tad info: skolotājiem un skolēniem biļešu cena 5 eiro. Protams, laikam ne jau visa zāle, bet uz katru izrādi ir pieejams zināms daudzums biļešu skolēniem /skolotājiem / studentiem par šo cenu!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #50 : 2015. gada 16. septembris, 09:29:35 »
tā, par Farjatjeva fantāzijām. Iesaku pirms iešanas noklausīties šo 2minūšu sarunu ar režisoru , Broku un Skrastiņu
http://www.lsm.lv/lv/raksts/teatris-un-deja/kultura/gatis-smits-man-svarigi-runat-par-vienkarso-par-sentimentalo.a145409/

Vakar biju uz ģenerālmēģinājumu pilnīgi nejaušā kārtā, attiecīgi - nebiju sagatavojusies, emocijas man nebija pārāk pozitīvas, bet - šorīt noklausījos sarunu un viss sastājās pa plauktiņiem! Kā kāds teica - kritikas par izrādi ir jāraksta , izejot no režisora vēlmju skatpunkta. Vispirms jāsaprot, ko režisors gribējis iestudēt, nevis jādomā, ko pats kritiķis būtu gribējis redzēt. (piemēram, ja ir uzstādījums iestudēt sitkomu, nedrīskt pārmest, ka nav sanācis Hamlets :) )  Tā kā - šorīt man Fantāzijas patīk! Un specžetons Kugrēnai (Pupure jau arī brīnišķīga, bet tas nebija pārsteigums:) ).

Atslēdzies samtene

« Atbilde #51 : 2015. gada 16. septembris, 10:41:37 »
Par Uguni un nakti runājot, man ļoti patika, bet es jau esmu nekritisks skatītājs :)

Režisora ideja (par nogulēto Latviju) un tās izpildījums man ļoti patika.

Mūzika, kas rada attiecīgo noskaņu... tērpi, kas perfekti iekļaujas izrādes koncepcijā... it kā vienkārša scenogrāfija, un izmantotas tikai gaismas, nekādu videoprojekciju, kaut te nu mākslinieks būtu varējis izpausties ne pa jokam, ar nogrimušajām pilīm, garām slīdošām zelta zivtiņām, mošķiem utt. Nekā lieka, kas traucētu klausīties un uztvert Raiņa tekstu.

Un tā doma, ka aktieri nevis uznāk un noiet, bet parādās no tumsas un pazūd tumsā... Tam, ko režisors gribēja pavēstīt, man aktieru izvēle šķita teju vai perfekta. Kur gan tas ir teikts, ka Lāčplēsism jābūt lielam un garam, lai būtu stiprākais?
Un Kangaram, lai glaimotu, līstu un nodotu, nemaz nav jābūt mazam un sīkam augumā...

Jāsaka, ka Grasbergs bija vienkārši lielisks Kangars... Par Zariņas Spīdolu es te varētu dziedāt slavas dziesmas, bet lai nu paliek... :)  Anže bija cienīgs Zariņas partneris. Un arī pārējie, gan Lisners savā bezvārdu lomā, gan Krūzkops (te atkal jāsaka, man patika režisora ideja attiecībā un Melno bruņinieku).

Īsāk sakot, mana uzmanība neatslāba nevienu brīdi, man bija interesanti no sākuma līdz beigām.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #52 : 2015. gada 16. septembris, 11:54:19 »
Slavas dziesmas nedziedāšu, jo man reti saskan domas ar kritiķiem.
Kairišs iestudējis kārtējo operu, ne teātri..visas tās butaforijas, orķestris, lai ne dzīvs, tad vismaz ierakstā, daudz mūzikas..bet patiks operas mīļotājiem.
Licis dziedāt pat Zariņai, kura nu nav dziedošā aktrise..
Daudz gaismas efektu.
Otrais cēliens viena vienīga politika..
Visādi citādi darbs ir kvalitatīvs, tēli ir pārdomāti līdz niansēm un izpildījums ir izcils (aktieri ļoti, ļoti patika, labākais izrādē, kas ir).
Bet, iespējams, ka šī ir labākā interpretācija par tēmu..
Jūtos izpildījusi pienākumu Raiņa jubilejas gadā apmeklēt Raiņa darbu.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #53 : 2015. gada 16. septembris, 12:44:18 »
noskatījos filmu Rainis.Elza.Mīlas grāmata un man tagad ir vēlme varbūt par Aspazijas Sarkanās puķes redzēt, kas būs Valmierā. Draiska tā mazā žipere Aspazija ( vismaz filmā:) )

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #54 : 2015. gada 16. septembris, 13:00:44 »
Par Uguni un nakti esmu dalītās domās. No vienas puses, spilgts, interesants un mūsdienīgs iestudējums ar daudziem interesantiem momentiem, no citas - no citiem režisoriem "nospiestas" idejas (piem.skats ar to 3 veču masturbēšanu - priekš kam to??) ir noskatīts no 1 jaunas austriešu operas, kuru nesen redzēju. Zariņa spilgta, bet ja salīdzinu kaut vai ar Lilitas Bērziņas Spīdolu (tv ierakstos redzēto) vai Indras Briķes Spīdolu savulaik, LT, piedodiet, bet G.Z. zaudē, kaut vai runaajot par dikciju un ne tikai. Par U.Anži vispār atsevišķs stāsts -visa viņa varenība sākumā tiek attēlota ieplestās rokās un kājās, teksti un izturēšanās sākumā vispār atgādina personu ar garīgo atpalicību, vēlāk jau vismaz pieņēmies prātā... ;d  Vai mazais auguminsh simpbolizee mazo Latviju?? Varbuut. Piekriitu, ka Kangars speeciigs -viena no labaakajaam Grasberga lomaam, manupraat. Laimdota paarak bezzobaina, bet maybe taada arii Rainim bija domaata. Patika komiskie momenti peedeejaas ainaas, ieskaitot aarzemniekus. PATIKA arii muzikaalais risinaajums !  Kopsavilkums: Vienaa vaardaa sakot, INTERESANTI, bet ne izcili....

Atslēdzies Mango

« Atbilde #55 : 2015. gada 16. septembris, 13:10:41 »
Man gan ir noriebusies visa tā politika ar obamiem un merkelēm, nevarēju sagaidīt, kad beigsies..kas tur vsp bij smieklīgs? ka parodija? kādu tas vēl aizkustina?
Lāčplēša spēks jau bij ausīs, ne augumā :) tā aina man patika, labi izdomāts ar tām skaņām.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #56 : 2015. gada 16. septembris, 13:24:21 »
Ko Tu njemies? Kaapeec domaa, ka viedokljiem buutu 100 proc.jaasakriit?? Smiekliigi likaas kaut vai tas, kaa tie aarzemnieku teeli bija karikjeeti, kaut vai tas krievs...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #57 : 2015. gada 16. septembris, 13:36:53 »
Zinu, ka slikti, bet netaisos ne uz vienu Raini vai Aspaziju iet - tieši tāpēc, ka obligātās izrādes, kas šogad obnligāti jāskatās :)
Pieņemu, ka būšu spiesta aiziet uz Bērns vārdā Rainis, bet  nu labi - man Meiers patīk :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #58 : 2015. gada 16. septembris, 13:43:54 »
ar operu salīdzina daudzi. Dzirdēju apzīmējumu - plakātiska kā opera. Nu jā, Kairišs jau roku uz operām piešāvis, varbūt tāpēc arī te iezadzies.
Interesanti, ja Guna dziedās, tas būs kas nebijis man :)

Par politiku - njā, tas man arī nepatīk, laikam tāpēc, ka diži neorientējos, lai smalkumi patiktu, bet tās pamatlīmeņa alegorijas jau sen apnikušas.

Par Lācplēsi, ko tu, Narcise, saki, ka viņš sākumā "vispār atgādina personu ar garīgo atpalicību, vēlāk jau vismaz pieņēmies prātā..", nu bet loģiski! Tieši tāds arī ir uzstādījums režisoram un aktieriem, ka Lāčplēsis nav nekāds dižais domas gigants, viņš ir diezgan vienķaršs puisis. Atkārtošos - pieminēšu teātra žurnālu BŪS! , kurā ir ārkārtīgi interesantas sarunas ar/par jauno un veco iestudējumu!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #59 : 2015. gada 16. septembris, 14:09:10 »
Ko tik asi reaģē, Narcise? Tas bija tikai jautājums. Man likās, ka mēs te tikai parunājamies un nekam nav jāsakrīt. Strange... Sorī, ka pajautāju..
Bet paldies, ka atbildēji.

Daudz jau nedzied, tik otrā cēlienā Guna.