Muzikālais noformējums, jā, atgādina operu. Bet priekš manis tas nebija mīnuss, drīzāk kā tādu papildus "dekorāciju" to uztvēru, man nešķita plakātiski. Mūzika un gaisma man pat "aizstāja" Raiņa remarkās minētās bagātīgi rotātās telpas senlatviešu garšā, izpušķotas eiropiešu greznuma lietām, troņu krēslus utt. Neiespringu uz masturbētājiem, kaut manuprāt viņi tur arī varbūt nemaz nebija vajadzīgi

Guna, man izklausījās, dziedāja ierakstā, Nāvessalas ainā, tāpat kā Laika vecis savu prologu "runāja" ierakstā. Nu jā, pirms doties uz izrādi, pārlasīju pašu Raiņa lugu, lai, tā teikt, tikko svaigi būtu tēmā

Un domāju, kā tie nebūt ne vieglie Raiņa teksti skanēs aktieru mutēs... Bija labi... un par Spīdolu man jāsaka, ka vismaz man, tik labi nolasījās tēla attīstība, no lepnas, pašapzinīgas spīganas, tā Spīdolas mainīšanās uz augšu un sevis atdošana, ka slavēju Zariņas darbu.
Neesmu redzējusi citas Uguns un nakts interpretācijas, izņemot sen, sen pa TV Krodera izrādi LT, bet tas neskaitās

Varbūt tāpēc, ka nav ar ko salīdzināt, man patika šī

Pirms izrādes, skatoties bildes mājas lapā, bažījos, ka būs par daudz politikas, bet, nē, man nešķita, ka viss 2.cēliens ir politika. Tikai pašās beigās, tie Raiņa teksti krieviski, igauniski, vāciski un franciski.