Autors Tēma: Teātra sezona  (Lasīts 40788 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Teātra sezona
« Atbilde #60 : 2015. gada 16. septembris, 15:17:18 »
ar operu salīdzina daudzi. Dzirdēju apzīmējumu - plakātiska kā opera. Nu jā, Kairišs jau roku uz operām piešāvis, varbūt tāpēc arī te iezadzies.
Interesanti, ja Guna dziedās, tas būs kas nebijis man :)

Par politiku - njā, tas man arī nepatīk, laikam tāpēc, ka diži neorientējos, lai smalkumi patiktu, bet tās pamatlīmeņa alegorijas jau sen apnikušas.

Par Lācplēsi, ko tu, Narcise, saki, ka viņš sākumā "vispār atgādina personu ar garīgo atpalicību, vēlāk jau vismaz pieņēmies prātā..", nu bet loģiski! Tieši tāds arī ir uzstādījums režisoram un aktieriem, ka Lāčplēsis nav nekāds dižais domas gigants, viņš ir diezgan vienķaršs puisis. Atkārtošos - pieminēšu teātra žurnālu BŪS! , kurā ir ārkārtīgi interesantas sarunas ar/par jauno un veco iestudējumu!
Es saprotu, ka  vienkāršs "zemes" puisis, bet tas jau nenozīmē, ka jābūt ar garīgo atpalicību! ;d  Aizej un apskaties pati -būs savs viedoklis un atkal citādāks -tas jau tieši interesanti. Katrā gad., ja salīdzina ar Kairiša iestudētajiem "Mērnieku laikiem" NT, kas arī bija pārnesta uz mūsdienām, šī man liekas daudz pārāka tomēr.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #61 : 2015. gada 16. septembris, 15:20:34 »
Muzikālais noformējums, jā, atgādina operu. Bet priekš manis tas nebija  mīnuss, drīzāk kā tādu papildus "dekorāciju" to uztvēru, man nešķita plakātiski. Mūzika un gaisma man pat "aizstāja" Raiņa remarkās minētās bagātīgi rotātās telpas senlatviešu garšā, izpušķotas eiropiešu greznuma lietām, troņu krēslus utt. Neiespringu uz masturbētājiem, kaut manuprāt viņi tur arī varbūt nemaz nebija vajadzīgi :)

Guna, man izklausījās, dziedāja ierakstā, Nāvessalas ainā,  tāpat kā Laika vecis savu prologu "runāja" ierakstā. Nu jā, pirms doties uz izrādi, pārlasīju pašu Raiņa lugu, lai, tā teikt, tikko svaigi būtu tēmā :) Un domāju, kā tie nebūt ne vieglie Raiņa teksti skanēs aktieru mutēs... Bija labi... un par Spīdolu man jāsaka, ka vismaz man,  tik labi nolasījās tēla attīstība, no lepnas, pašapzinīgas spīganas, tā Spīdolas mainīšanās uz augšu un sevis atdošana, ka slavēju Zariņas darbu.

Neesmu redzējusi citas Uguns un nakts interpretācijas, izņemot sen, sen pa TV Krodera izrādi LT, bet tas neskaitās :) Varbūt tāpēc, ka nav ar ko salīdzināt, man patika šī :) Pirms izrādes, skatoties bildes mājas lapā, bažījos, ka būs par daudz politikas, bet, nē, man nešķita, ka viss 2.cēliens ir politika. Tikai pašās beigās, tie Raiņa teksti krieviski, igauniski, vāciski un franciski.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #62 : 2015. gada 16. septembris, 15:27:52 »
Kas nav redzējuši un kam ir iespēja noskatīties atkārtojumā -iesaku noskatīties 13.sep. raidījumu "100 g kultūras.Nac,dārgumi" pa LTV1, kas veltīts Raiņa Ugunij un naktij - bagātīgi  fragmenti no dažādiem iestudējumiem un daudz interesantas info.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #63 : 2015. gada 16. septembris, 15:30:52 »
Es saprotu, ka  vienkāršs "zemes" puisis, bet tas jau nenozīmē, ka jābūt ar garīgo atpalicību!

Nu nebija jau tik traki :) Es nemāku krist, tik sist... bet, tas neliecina par garīgo atpalicību :) vienkārši puisis cīnīšanos ar ļauno tā arī saprot, iet un sist, un kādu pieveicot fiziski, jūtas savā elementā. Manuprāt, tā ir domājis arī Rainis.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #64 : 2015. gada 16. septembris, 16:43:56 »
Nu nebija jau tik traki :) Es nemāku krist, tik sist... bet, tas neliecina par garīgo atpalicību :) vienkārši puisis cīnīšanos ar ļauno tā arī saprot, iet un sist, un kādu pieveicot fiziski, jūtas savā elementā. Manuprāt, tā ir domājis arī Rainis.
Es nekoncentrējos tikai uz tekstiem,bet vēroju arī cilvēku gaitu, pozas, grimases, acu skatienu un izturēšanos. Profesionālais ieradums. :) Un vispār, es nedomāju, ka mums te jācenšas vienai otru par kaut ko pārliecināt, īpaši ja runa ir par tik neviennozīmīgi uztveramiem iestudējumiem kā šis.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #65 : 2015. gada 16. septembris, 17:15:54 »
Lūdzu piedod, Narcise, es necentos nevienu pārliecināt... Es tikai mēģināju padiskutēt par tēmu, nesanāca...

Un es savā dzīve neesmu redzējusi nevienu pašu viennozīmīgi uztveramu un vērtējamu iestudējumu. Cik cilvēku, tik viedokļu.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #66 : 2015. gada 16. septembris, 17:48:11 »
:) Nav par ko atvainoties, un man nav nekas pret diskusijām, tikai nekādi nesapratu, kāpēc Tu pirmīt, oponējot man par Lāčplēša IQ šajā izrādē, balstījies tikai uz 1 īsu viņa izteikumu un vairāk neko.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #67 : 2015. gada 17. septembris, 11:31:11 »
Delfos Frankenšteina bildītes, fū, labikaesneeju :D

Atslēdzies Mango

« Atbilde #68 : 2015. gada 17. septembris, 14:39:44 »
Te Rozentāla viedoklis par uguniunnakti
http://www.kroders.lv/runa/700

KDi Verhoustinska

Atslēdzies Mango

« Atbilde #69 : 2015. gada 18. septembris, 10:33:14 »
Farjatjeva fantāzijas.
Kur es šo jau esmu redzējusi..tādas domas pavīd visu izrādes laiku.
Sākumā šķiet, ka komēdija, bet otrajā cēlienā izčākst. Apcerīgums sirdi nesasniedz.
Skrastiņš nospēlē Farjatjevu labākajās Podsekaļņikova tradīcijās. Droši vien tāpēc viņu paņēma.
Kugrēna spēlē mammīti labākajās "bet, meitiņ" tradīcijās, vairākās izrādēs.
Pupure - jaukās, mīļās tantītes, arī vairākās izrādēs.
Broka - mīlas alkstošu būtni precību gados, arī vairākās izrādēs.

Ir izrādes labākas par šo, ejiet uz tām. :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #70 : 2015. gada 18. septembris, 12:36:57 »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #71 : 2015. gada 19. septembris, 12:17:53 »
"Tas ir intelektuāli neattīstīts, pat garīgi atpalicis cilvēks, kas pieaug pamazām, taču pilnību sasniegt tā arī nespēj."
A.Rozentāls par Anžes Lāčplēsi - Sestdienā

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #72 : 2015. gada 19. septembris, 14:39:13 »
"Tas ir intelektuāli neattīstīts, pat garīgi atpalicis cilvēks, kas pieaug pamazām, taču pilnību sasniegt tā arī nespēj."
Priecājos, ka recenzijas neizlasot, tas ir sakritis ar manu viediokli.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #73 : 2015. gada 21. septembris, 13:02:45 »
Farjatjeva fantāzijas.
Varēja būt... bet nebija... Man nāca miegs, un ne jau tikai tāpēc, ka ierastais bezgaiss zālē. Modos tikai tad, kad uz skatuves uzvirpuļoja Kugrēnas "gādīgā" meitu māte. Izrādei tāda kā naftalīna piesmaka, vai... Ko režisors ar šo izrādi gribēja pateikt, tā arī nesapratu :thinking: .

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #74 : 2015. gada 21. septembris, 15:38:18 »
Radzobei twiterī patika Farjatjevs.