Autors Tēma: Teātra sezona  (Lasīts 40900 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Re: Teātra sezona
« Atbilde #165 : 2015. gada 06. novembris, 12:55:19 »
vienīgais, ko atradu, ir burvīga saruna ar Anīnu NT mājas lapā
http://www.teatris.lv/lv/izrades/liela-zale/cilveks-kas-smejas

Atslēdzies hm@

« Atbilde #166 : 2015. gada 09. novembris, 12:26:57 »
te izrādes pieteikums no Krodera
http://www.kroders.lv/highlight/1373

un beigās - Dziesma, ar ko tu sā-KS-ies  mēģinājuma ieraksts (dzied Jānis Aišpurs , aranzējuma autors). Varbūt šī nav gala versija. Es tā ceru.
Izrādes pieteikums mani nu jau ir ieintriģējis un priecājos, ka man ir biļetes.
Arī vecais Menueta disks man ir - ar mūsu mīļāko dziesmu - "Tēvs bija nazis!" ( tagad tas laikam iegūst citu jēgu)
Bet tagad mokos domās - vai man patīk un vai ir pieņemami, ka slavenai dziesmai , ko ZIN VISI, ko dziedājuši visi - gan toreiz 70-kurā tur gadā skolā, kad vāca parakstus Mikrofona aptaujai, gan koros un svētkos, uztaisa aranzējumu, kas traucē klausīties, tu sāc dungot līdzi un bāc - tevi izsit, tur domā , vai es kļūdos, vai tik tur gadījumā nebija citādi jādzied un klausies nākamo pantu nevis baudot dziesmu, bet mēģinot atcerēties, kā tad īsti bija...  Tāpēc labi, ka es šo "aranžējumu" noklausos pirms izrādes un izrādes laikā varēšu par to nedomāt. :)
Komponista piekrišana noteikti ir saņemta, ja jau meita režisē.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #167 : 2015. gada 09. novembris, 21:05:28 »
Noklausījos to dziesmu, un man patika :).
Domāju, ka izrādes kontekstā būs labi, jo vai tad dziesmai būtu jāskan viens pret vienu kā to koros dziedājām mēs, ar visām tām soprānu augšām un locījumiem? Un vai izrādē to prasīsies dungot līdzi? Manuprāt, tā tomēr ir tāds klusais, sevī vērstais kliedziens... nu varbūt es kļūdos, bet izrādē jau redzēsim :).

Atslēdzies hm@

« Atbilde #168 : 2015. gada 13. novembris, 23:15:10 »
Dungot līdzi jau nē, nu vismaz ne skaļi, bet es tā iekšēji vilku līdzi meldiņu un man radās problēmas:) bet nebija jau tik traki kā viena ansambļa koncertā ( Instrumentiem), kad zāle pilnā sparā dzied līdzi populārai dziesmai un - solists aizdzied kaut kur savā jaunajā aranžējumā... piedziedājumā vienmeŗ vārdu atkārto, publika nodzied pirmo skaņu/zilbi un saprot - hā, mēs jūs izčakarējām, te nav jādzied! :) nebija forši.

Tā, mana Ziloņa Dziesma.
Man kā Mango - tā kā iepriekšējā bijusi suuuper, tad pēdējā - tā tomēr ir trešā.. Vai arī kāds cits iemesls, piemēram, man žilba acis no tām svītrainajām žalūzijām. Sēdēju pirmajā rindā, savā ierastajā. Un secināju, ka labāķ būtu kādā trešajā. Jaunie krēsli, starp citu, šķiet ir ar straujāku kāpumu, priekšā sēdošie mazāk traucēs un šai izrādē skatuve ir uz paaugstinājuma. Var droši pirkt tālāk vietas. Un vēl - priecājos, ka sēdēju labajā malā. Iespējams, neredzēju kaut ko citu, ko rādīja vērstu uz kreiso pusi, bet vismaz 3 lietas mūsu pusei tika ekskluzīvi - Grāveļa mēģinājums atvērt atvilktni, lai nepamana ārsts, Ermales skatiens uz ārstu, kad viņa prasa "tad man iet prom?", bet acīs un sejā tā jautājošā izteiksme, ko parasti sazvērnieki lieto, skaļi sakot "es eju prom", bet īstenībā tas nozīmē - man pieiet pie viņa?
Un trešais bija tādas nervozas trīsas pacienta sejā, nerva raustīšanās, panākt kaut ko tādu speciāļi - es nezinu vai var, varbūt arī var, vienalga, tas bija iespaidīgi un atbilstoši.
Kaut kādā ziņā man atsauca prātā Spilvencilvēku, jo Kalniņš nebija pārāk tālu no Ariēla, un pacienta klātesamība to tikai pastiprināja. Lai arī garīgā slimība šeit ir pilnīgi cita.
Scenogrāfija bija efektīga. Un ieoponēju tam, kurš kādā recenzijā rakstīja - bezmērķīga žalūžiju virināšana... nebūt ne bezmērķīga!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #169 : 2015. gada 11. decembris, 15:04:35 »
 :rofl: Zvīgulis Īstajā ziemā.  :rofl:

Atslēdzies samtene

« Atbilde #170 : 2015. gada 11. decembris, 15:21:05 »
?? Rakstīts nav, bet bildēs ir :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #171 : 2015. gada 11. decembris, 15:27:49 »
Video redzēju. Sižetā runāja. Dziedāja.
Līksmoju!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #172 : 2015. gada 11. decembris, 15:35:48 »
koooooo???āaāāāāā!!!! Kaut nu tā būtu, kaut būtu!!!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #174 : 2015. gada 11. decembris, 16:50:06 »
Pa šo laiku noskatījos Ugunsgrēkus DT. Būšu lakoniska: dziļi rakts un labi rūkts!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #175 : 2015. gada 11. decembris, 22:04:37 »
Patīkami dzirdēt! Gribētos, lai visi visi iet skatīties šo izrādi.  Izrādi, kas kļūst arvien aktuālāka... 

Atslēdzies Mango

« Atbilde #176 : 2015. gada 14. decembris, 14:36:07 »
Neko daudz nerakstīšu. Īstie kā vnm ir īsti, superīgi, fantastiski, brīnisķīgi, satriecoši.
Viss vienos pārsteigumos, tāpēc neko neteikšu, lai nenozagtu Zsv.brīnumu. : )
Kas tik tur nenotiek.  :rofl:  :laugh:
Var balles laikā dzert karstvīnu vai balzāmu, par samaksu protams.
Priecē bariņā uzņemtie jaunie censoņi, ļoti iepatikās Agnese, fantastiska balss un iznešanās, un arī puiši Kristaps un Raimonds.  :in-love:
Katra izrāde būs savādāka, jūsējā noteikti nebūs kā manējā, tur ir daži tādi faktori..neteikšu kādi.  :P

Vienīgi, brīvām dāmām iesaku nožuļīties un tel. neizslēgt..tikai uz klusumu, lai var ātri noreaģēt.  :blushing:

Atslēdzies hm@

« Atbilde #177 : 2015. gada 14. decembris, 15:23:50 »
āāā, ciiiik forši!
Man vēl nedēļa līdz Īstajiem. Viena no mūsējiem bija sestdien uz izrādi, tu vakar, es šonedēl, varēsim salīdzināt Momentus!
Druskuc man izstāstīja, bet arī tikai tā virspusēji, lai negrautu brīnumu.
Man patīk bildes, tik svinīga scenogrāfija.

ā, ko gribēju prasīt - kur tu sēdēji?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #178 : 2015. gada 14. decembris, 15:48:56 »
Ā. Jā. Par organizatorisko pusi - briesmīgi daudz cilvēku, ir 2 rindas papildus priekšā un abos sānos rindas. Starpbrīdī gāju ārā elpot svaigu gaisu. Lai gan es nesūdzos nekad par gaisa trūkumu, bet tie sildošie dzērieni vēl. : )))
Es sēdēju un pēdējā laikā vispār izvēlos sēdēt pēdējā rindā pa vidu, redzamība ideāla, labāks kopskats no augšas, bet tas neder, ja gribas trāpīties kādā aktivitātē uz skatuves..tad jāsēž pēc iespējas tuvāk..tā kā es jau iepr.gados spīdēju uz skatuves, man vairs neprasās. : D
Tikai dīvānā nevajag sēdēt, lai cik vilinošs tas arī neizskatītos, kā jau dīvāns tas iegrimst un nevar redzēt iepr.rindai pāri.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #179 : 2015. gada 14. decembris, 15:55:50 »
ak ak ak ak ! :)
bet par pēdējās rindas vidu - to es arī esmu iecienījusi reizēs, kad nav vairs pieejama labāka tuvāka vieta. Sevišķi izrādēs - aktieri spēlē pāri pirmajām rindām. Ir forši sēdēt acu augstumā, piemēram.