Autors Tēma: Teātra sezona  (Lasīts 40569 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Alstere

Re: Teātra sezona
« Atbilde #180 : 2015. gada 29. decembris, 10:00:05 »
Teātra lietās esmu diletante.
Vakar brīvprātīgā piespiedu kārtā biju uz"Uguns un nakts". Neuzrunāja nemaz. Abas ar draudzeni neuzkrītoši ķiķinājām kā skolas laikos. Pēc 1. cēliena aizmukām.
Seksa piesitiens likās vulgārs. Lāčplēsis nepārliecinošs un savā monologā vājš. Neliekas, ka blonda Spīdola baltās drēbēs ir filozofisku pārdomu vērta.
Nekulturāla laikam esmu.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #181 : 2015. gada 29. decembris, 12:20:37 »
Zini, nespēju tev pārmest, ka NEUZKRĪTOŠI ķiķināji ( Te būtu uzsvars uz neuzkrītoši - skolas laikā man arī tas likās uzjautrinoši, bet ar gadiem saprotu, cik nenorāli tas spēj besīt :) ), šī izrāde var būt gan uzjautrinoša, gan arī ļoti iespaidīga, atkarībā, kā to skatās.
Bet man patika un likās interesanta (ja vien nebūtu pieaugušo blakussēdētāju, kas knosījās, nebija izslēguši tel utt, atšķirībā no skolēniem, kas uzmanīgi skatījās ).

Starp citu, blondā Spīdola bija viens no labākajiem tēliem.:) un Kangaru es labprāt būtu baudījusi un izpratusi labāk, nekā man tas izdevās tajos sēdēšanas apstākļos. Nesanāca iedziļināties .

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #182 : 2015. gada 30. decembris, 10:52:38 »
Biju Valmieras teātrī uz "Smaržo sēnes". Priede man vienmēr saistījies ar kaut ko labu, senas atmiņas un izjūtas. Vienā vārdā varu teikt - neiesaku. Kāpēc? Ja noņemam t.s. pievienoto vērtību lugai - to, ka tā bijusi aizliegta, tad, manuprāt, nekā cita tur arī nav. Ja es kā senas paaudzes cilvēks vēl sapratu vairāk, tad mani līdzgājēji jaunieši, kad vēlāk apspriedām, izrādās, pat tik daudz nebija sapratuši. Protams, protams, var vilt paralēles ar šodienu vai tml, bet luga vienkārši bija uzvesta ļoti garlaicīgi, pēc pirmā cēliena jau biju nogarlaikojusies, bet bija 3. Varbūt man ir pašvaki ar iztēli, bet pieļauju, ka man izrāde patiktu labāk, ja tur būtu kaut kas vairāk par padsmit aktieriem vienādos ķitelīšos, kas, saspiesti uz vienādiem ķeblīšiem apaļās zāles vidū, imitēja visu lugas darbību. Vienīgā, kas aktīvi reaģēja uz notiekošo, bija Ieva Struka(Zole), bet pieļauju, ka viņa kā speciāliste arī citādāk to visu uztvēra. Žēl, bet neiesaku.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #183 : 2015. gada 30. decembris, 11:55:57 »
Nāra,  žēl to dzirdēt. Bet varbūt , gribu cerēt, varbūt var uztvert izrādi arī citādi. Vismaz es, pēc tam, kad izlasīju
http://www.la.lv/tagad-dikte-nauda-un-iekseja-cenzurasaruna-ar-rezisoru-martinu-eihi/

ļoti esmu sacerējusies. Jo intervija ļoti rosina iet un pašai redzēt. Uz Valmieru jau braucu reti ( esmu bijusi divreiz - uz Šveikuun Margaritu), bet šī gandrīz ir tāda, ka gribu meklēt iespēju braukt atkal. Bet tagad domāju, ka jāpagaida vēl kādas atsauksmes.
Kaut gan - Eihes izrādes ir tādas, ka ne visi tās pieņem, daudzi, kā šķiet, arī baidās iet. Piemēram, manis dievinātie Ugunsgrēki, kuriem provokācija ietverta jau nosaukumā vien ( atbaidot normālos domājošos cilvēkus ar savu asciāciju ar tv seriālu :) ). 
Jā, gaidīšu citu atsauksmes par Sēnēm.

Pati biju nupat uz Prātu. Izrāde, kur spēcīga, emocionāli iedarbīga ir pati ideja par cilvēka nāves sagaidīšanu, luga kā tāda varbūt arī nav pilnīgi izcila (bet varbūt ir), bet iestudējums un aktieriskais savukārt atkal ir ļoti spēcīgs. Un Kažociņa ir izcila. Viņai reti gadās tādas normālas lomas, biežāk ir kaut kādas lielo zāļu "kaimiņienes". "vieglas uzvedības dāmas" vai "lauku sieviņas lielos gumijniekos", bet , kad beidzot ir kāda mazās zāles loma, tad tā ir izcila. Kā fanoju par viņu un Kļavinski Pierādījumā, tā varu teikt, cik viņa ir spēcīga Prātā.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 25. februāris, 21:41:34 no pitons »

Atslēdzies samtene

« Atbilde #184 : 2015. gada 30. decembris, 18:36:47 »
Teātra lietās esmu diletante.
:rofl:  kas ir diletants teātra lietās? Profesionāļi, kā noprotu, šeit neapgrozās  :) .

Galvenais, ka domas abām ar draudzeni par izrādi sakrīt, ja viens gribētu aiziet, bet otrs palikt, tad gan nebūtu diezko forši :) abi baigi vīlušies :). A tā, ir vēl laiciņš kādā kafejnīcā pasēdēt :)

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #185 : 2015. gada 30. decembris, 21:48:34 »
:rofl:  kas ir diletants teātra lietās? Profesionāļi, kā noprotu, šeit neapgrozās  :) .

Galvenais, ka domas abām ar draudzeni par izrādi sakrīt, ja viens gribētu aiziet, bet otrs palikt, tad gan nebūtu diezko forši :) abi baigi vīlušies :). A tā, ir vēl laiciņš kādā kafejnīcā pasēdēt :)
Nu hm@ līmeni es jau sauktu par profesionālu.
Bet par kafejnīcu - taisnība.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #186 : 2015. gada 30. decembris, 22:53:59 »
Houm-meid, resp, mājāsdarināc profesionālis:-)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #187 : 2015. gada 30. decembris, 23:03:20 »

Houm-meid, resp, mājāsdarināc profesionālis:-)

:rofl: Mājās nevar tapt par teātra profesionāli, šad tad tomēr līdz teātrim jāaizstaigā :rofl:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #188 : 2015. gada 30. decembris, 23:04:50 »
Ne profesionālis, bet fanāts.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #189 : 2015. gada 30. decembris, 23:13:35 »
Ne profesionālis, bet fanāts.

Nu, ir taču dažādi vaļasprieki cilvēkiem :)
Es, piemēram, tos, kam patīk iet uz teātri, oi kā saprotu :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #190 : 2016. gada 07. janvāris, 16:14:45 »
Vakar man bija brīnišķīga iespēja reiz pa ilgiem laikiem uz Operas un baleta teātri iet, skatījos baletu - Bolero..

Biju pārsteigta, ka trīs cēlieni, bet tie cēlieni tādi īsiņi. 1.cēlienā kādi 12 īsgabaliņi (no kuriem patika Cālēns un Ragana), otrajā viens (kaut arī man sanāca, ka jābūt bija gan Varoņu vārtiem , gan Dafnids un Hloja, tā arī nesapratām, kā saucās tas, ko mums rādīja, varēja būt i tas, i tas :)

Nu un 3.cēliens pats galvenais, Bolero, pasakaina mūzika un augstākā līmeņa deja. Man patika, ka bija kā solists Raimonds Martinovs, man kā baleta diletantei bija patīkami atpazīt dejotāju, nelasot programmu. :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #191 : 2016. gada 08. janvāris, 16:49:16 »
Nu nevaru es mest akmeņus tiem, kam nepatīk Uguns un nakts NT, jo lai arī izrādē ir spēcīgi un interesanti momenti, ja man galv.varonis nereti izliekas kā no palīgskolas, tuklāt vēl pakuslu augumiņu, tad līdz sajūsmai par izrādi man labi patālu. Un ar visu mīlestību pret Gunu Zariņu -ņemot vērā viņas spožo talantu -Spīdolas lomā no viņas biju gaidījusi vairāk, uzskatu ka šī loma NAV viņas talanta virsotne un savā dzimtajā teātrī (JRT) viņai redzēti daudz spožāki un pārliecinošāki uznācieni.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #192 : 2016. gada 25. februāris, 12:09:26 »
Hm@, Egons stilīgi nogriezis matus. Man patīk. : ) Noskatījos sižetu par Ziloņcilvēku LT.
(Un, ja es nenosapņoju, būs UG).

Atslēdzies tex

« Atbilde #193 : 2016. gada 25. februāris, 16:25:39 »
6dien biju uz jau daudz apspriesto Equus.

Man Subatnieks šķita par mīkstu savam tēlam, labāk patika jaunieši, kompānija gan atzina par labu un slavēja arī Subatnieku. Nenoliedzami Andžāna zirgs visvairāk- ja kāds atdotu, pievāktu arī :D
Arī tas psihiatra tēls pats par sevi nešķita pārāk tcams - apšaubīt visu savu dzīvi dēļ 1 čalīša pieredzes... Vai tad tiešām neko puslīdz interesantu viņam pār'jei pacienti pa visu dzīvi netika atnesuši?

Jā, Žagars... pēc tāda nabaga plebeja- neticami ekselenti...

Nez, man laikam vislabāk tomēr Alana un Zirga/jātnieka ainas - negaidīju ko tml teātrī un tik ticami... un jā, es jua minēju, ka to zirgu es savāktu pie 1. iespējas?..

P.S. un vietas 2. rindā pa vidu bija ļoooooti pat labas, - tas nekas ka vienīgās 2 pieejamās :)
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 25. februāris, 21:40:52 no pitons »

Atslēdzies Mango

« Atbilde #194 : 2016. gada 25. februāris, 23:15:29 »
Dmž nosapņoju to Egonu. Nu, žēl.