Autors Tēma: Teātra sezona  (Lasīts 40716 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies samtene

Re: Teātra sezona
« Atbilde #270 : 2016. gada 22. maijs, 07:28:06 »
Granātu krāsas aproce
Patiesi, ļoti skaista izrāde... par pārpasaulīgo mīlestību. Aizejot mājās, nemaz negribējās ķerties pie netīro trauku kaudzes, vienkārši apsēsties un mazliet paskumt.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #271 : 2016. gada 22. maijs, 11:48:16 »
Radzobe un Seņkovs twiterī labi atsaucas par LDzA, nez vai cilvēkam parstajam arī patiks?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #272 : 2016. gada 23. maijs, 09:35:14 »
Par LDz ir (neesmu redzējusi vēl) no atsauksmēm radies šāds viedoklis - Ķuzule esot ļoooti laba. Leons - labi, ka esot tikai divās ainiņās. Patīk tiem, kas profesionāļi ( SR, Seņkovs), patīk parastiem pieaugušiem cilvēkiem, kas zin dzīvi un attiecības. Meitenēm ar rozā brillēm - nepatīk :)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #273 : 2016. gada 23. maijs, 12:13:19 »
Nu tak jāiet un jāskatās LDZA :) .
Bergmans, manuprāt, ir tā vērts, lai savām acīm novērtētu arī šo R.Vaivara interpretāciju par tēmu.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #274 : 2016. gada 23. maijs, 12:22:16 »
Es nevaru iet TAGAD :) man biļete uz 3.jūniju:)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #275 : 2016. gada 23. maijs, 12:55:13 »
LDZA tomēr noskatījos jau pretēji plāniem - VAKAR. Kopumā ļoooti patika. Bet lai iespaidi vēl nogulsnējas.
Taisnība bija Samtenei, ka piemērotāka būtu mazā zāle, bet bija arī labi lielajā, kaut arī brīžiem lielo skatuvi pat tīri fiziski bija pagrūti aizpildīt.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #276 : 2016. gada 23. maijs, 13:22:41 »
Es nevaru iet TAGAD :) man biļete uz 3.jūniju:)

Nu man tak arī jāgaida tās 2 nedēļas :)
Bet neskumstu, jo līdz tam teātra laiks aizpildīts "līdz lūpai".

Nu jā, var jau saprast teātra izvēli likt Lielajā zālē, auditorija ta cik tur reižu lielāka...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #277 : 2016. gada 23. maijs, 13:28:57 »

Nu jā, var jau saprast teātra izvēli likt Lielajā zālē, auditorija ta cik tur reižu lielāka...
Tieši tā mēs vakar arī nodomājām... Kāpēc sezonas beigās neatpelnīt izrādes ieguldījumus vienā rāvienā lielajā zālē, kamēr mazajā pussezona paietu... :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #278 : 2016. gada 23. maijs, 14:39:24 »
Diez vai bija diža izvēle. Lielajai zālei IR vajadzīgas izrādes, Vaivars jūtās spējīgs to darīt. Džilim vēriens ir, bet rezultātu nav. Jaunie režisori vēl nav piemēroti lielajai zālei ( Sojers būs izaicinājums Petrenko). Groza šogad jau bija izrāde. Kas atliek? 

Atslēdzies Mango

« Atbilde #279 : 2016. gada 23. maijs, 21:34:53 »
Man liekas, ka tas ir eksperiments un beigās pateiks, ka LDA iestudējis Dž. ne Vaivars, lai Radzobe nokrīt augšpēdus. : D

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #280 : 2016. gada 27. maijs, 09:20:53 »
KD 3kritiķi par LDzA - izlasīju, neraisa vēlmi iet...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #281 : 2016. gada 27. maijs, 11:15:13 »
Bonija un Klaids
Laikam nu jau protu atšķirt Eihes režisora rokrakstu un varu teikt - tipiski Eihes stilā. Ja pareizi jaucu, arī vārdi "fiziskais teātris" atbilst šim iestudējumam. Sākšu ar mīnusiem - man kaut kas pietrūka pašā stāstā. To, ka tas nav stāsts par diviem skaistiem mīļetājiem, kas šaudīdamies pa ceļam laupa bankas un nogalina arī kādu cilvēku, mūk no vajātājiem un apskāvušies mīlas pilnā skūpstā saulrietā iet bojā - to es jau sev biju izskaidojusi ( ienāca prātā - vai nebija arī kaut kāds stāsts par Telmu un Luīzi, kur nesas pa autoceļiem, līksmi smejot un arī iet bojā? Vai es šos stāstus biju savilkusi kopā?). Nestāstīšu saturu, bet - tas ir par to pēdējo brīdi pirms viņus novāc..  Atmiņas, savstarpējās attiecības, tagadne.. Par to, kurš kuru mīl un kuram kurš jau ir apnicis, par to, ko bija gribējies panākt ar savām laupīšanām un slepkavībām, par to, vai labāk būt smilškrāsas zirgam un saplūst ar fonu, vai arī būt zebrai ar luminiscējošām svītrām?
Šorīt, tinot izrādi prātā, man arvien vairāk tā iepatīkas.
Vai lasījāt Ulbertes recenziju? Par to, ka izrāde sākas jau pirms izrādes, skatītājs ienāk, aktieri jau ir zālē.
Vakar perfekts eihisms:)  pirmajās izrādēs aktieri lasīja avīžu tekstus par Boniju un Klaidu...  vakar lasīja recenziju:) Jā, teorētiski es teiktu, ka nav labi , ka visi skatītāji jau "izlasa" pirms izrādes, bet šeit tas iederējās, tas ir režisora stilā - iebliezt, pakacināt.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #282 : 2016. gada 27. maijs, 12:34:43 »
Bonija un Klaids

Jāsaka tā, manas dvēseles stīgas tas neaizskāra...  citas Eihes izrādes man patikušas daudz labāk. Protams, protams, uzdevums jaunajiem aktieriem nebija viegls, praktiski bez rekvizītiem, bez dekorācijām, izstāstīt stāstu, kuru, kaut vai nosaukuma pēc, zina visi.

Pirms izrādes izlasīju sarunu ar režisoru... es nesajutu to, ko viņš bija gribējis pateikt, t.i. sagraut leģendu par slavenajiem banku aplaupītājiem. Man arī kaut kas pietrūka stāstā, vai varbūt tajā, kā tas tika izstāstīts. Varbūt jaunajiem pietrūkst meistarības, lai "paņemtu" skatītāju, t.i. mani?...

Smagais lukturītis, kas bija jātur, man traucēja :) .... Nē, es pa savam it kā sapratu domu ar atmiņu uzplaiksnījumiem, tagadni tumsā.... Šiem abiem varoņiem daudzi sekoja toreiz, tā arī tagad, ar lukturīti...

Par izrādes sākšanos pirms izrādes, tagad tas ir tik bieži, ka mazliet jau sāk apnikt...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #283 : 2016. gada 27. maijs, 12:54:28 »
nē, izrādes sākšanās pirms izrādes man neliekas apnikusi. (Nekas nav salīdzināms ar videokameras izmantošanu izrādēs, kad viens filmē , ko cits dara un to mums projicē uz ekrāna, katrs režisors uzskata par superīgu šo stulbo paņēmienu un cenšas vienreiz to izmantot savā karjerā. Bet režisoru mums ir daudz un - āāāāāā- kā mani besī:) )

Lukturīši bija brīnīšķīgs atradums un ideja. Gan asociē ar atmiņu uzplaiksnījieniem, gan slep[enu noskatīšanos, gan - un tas mani ietekmē visvairāk - ar to, kā B&K sēž mašīnā un tuvojas citas mašīnas, tumsā spīd tuvojošos mašīnu lukturi, kas kratās ceļa grambās... Man pat likās, cik efektīgi būtu bijis nolikt pretī nedaudz atspīdošu sienu, ne spoguli, bet tādu -= nedaudz, lai sejas un cilvēkus neredz, tikai to gaismu tumsā.. Tagad tikai aktieri ķer šo sajūtu par mašīnām. Tas arī bija iemesls, kāpēc es uzcītīgi slēdzu iekšā lukturi - lai viņiem būtu šīs emocijas. :)

Stīgas vakar man bija mierīgas. Bet šodien man ir zināmas trīsas par vakardienas BK.

Dreimane, šķiet, ir kļuvusi drusku labāka kā pirmajās izrādēs, kaut gan arī tagad viņā ir tāds mazticams banku laupītājas un ļaundares tēls, drīzāk teicamniece, kas vienreiz izdota pie vīra ( un tiešām - kāpēc viņai ir tas tetovējums? Teicamnieces netaisa tetovējumus!) , satikusi Klaidu, aizskrējusi viņam līdzi un cenšas darīt visu kā viņš. Un tad sākas tā emocionālā krīze attiecībās. Man Klaida attieksme bija saprotama. Vispār varēja just, ka viņa aktieriskā pieredze ir lielāka, viņš bija tas, kas pacēla nokritušās lietas no grīdas, uzmanīja situāciju.
(atcerējos vietu, kas bija seksīga, bet kaut kā kamerzāles tuvumā likās pārāk uzspēlētauz publiku - tas "sarunu šovs", es būtu gribējusi, lai viņš spēlē uz Boniju , jo viņi ir divi vien, nevis ar skatītājiem. BEt režisora uzdevums bija tāds kāds nu bija)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #284 : 2016. gada 27. maijs, 13:29:11 »
Jā, piekrītu, lukturīšu ideja nebija slikta, tikai no visiem bija 2 vai 3, kas slēdza tos lukturīšus :) Kā būtu bijis, ja visi būtu slēguši? Skatītāju vēlmei iesaistīties būtu jābūt lielākai, un to laikam tomēr nosaka pati izrādes gaita un kādi pamudinājumi to darīt :). Citiem bija mazāki lukturīši, bet man tāds smags, nu labi, pēdējiem nācējiem droši vien bija palikuši smagākie, man piekusa roka to turot :)

Es nezinu, kāda bija Dreimane pirmajās izrādēs, bet gan jau, ka rudenī būs vēl labāk. Tikai divi skaisti aktieri, man tas tomēr ir par maz. Man būtu gribējies vairāk kaislību, pēdējām stundām viņu dzīvē būtu jābūt trauksmainākām, un tā trauksme jāsajūt arī man, vismaz man tā šķiet :)

Vispār, kā man patīk padiskutēt, it īpaši, ja viedokļi atškiras :) Vēl pāris postu, un mainīšu savas domas :hi: