Autors Tēma: Teātra sezona  (Lasīts 40868 reizes)

0 lietotājiem un 2 viesi lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Re: Teātra sezona
« Atbilde #285 : 2016. gada 27. maijs, 13:45:11 »
Vakar redzēju vienu no pēdējiem, kas ienāca un nobrīnījos, kāds viņam briesmonis iedots, bet, tā kā tas bija no bijušiem aktieriem, tad nospriedu, ka viņam tādu  iedevuši amziera pēc:)
Manā izrādē slēdz iekšā kādi 20 cilv. Man bija iekšēja problēma - vai spīdināt sejā vai nē. Es zinu, cik ļoti man nepatīk , ka man spīdina acīs. Bet aktierim jau jābūt pieradušam spēlēt "ar prožektoru", šķiet, viņi to iemācās. Bet vienalga, es spīdināju tā pa pusei uz viņu, pa pusei garām. :) Bet kopumā mums bija pietiekami gaišs - sliktāk būtu laikam, ja ieslēgtu visi - galīgi nebūtu fīlings:)
Vēl man tā izrāde- o, es sapratu!!!! nupat sapratu, ko es gribēju redzēt! - nedaudz atgādināja rokoperu Ei , jūs tur!. Jā! Un tas bija tas, ko es biju gribējusi redzēt - divi sprostā iedzīti jauni skaisti mīloši cilvēki, kas stāsta savu stāstu ( ok, bez dziedāšanas šoreiz) . Un tad viņiem uzbrūk ļaunie un noslaktē..  Šai brīdī ( tagad, kad rakstu forumā) es galīgi pieņemu vakardienas saturu.  Jā, joprojām man pietrūkst kaut kādas faktoloģiskas nianses un nedaudz garāks stāsts, bet jā, šis ir stāsts par stūrī nonākušiem , lai arī katrs citu iemeslu dēļ, cilvēkiem.

p.s. Varētu kāds iestudēt Ei, jūs tur!.   Es alkstu pēc mīlestības pilnas izrādes ar skaistiem (ne jau žurnālmodeļskaistuma, bet man patīkošiem) mīlētājiem!

Atslēdzies samtene

« Atbilde #286 : 2016. gada 27. maijs, 15:20:10 »
20 cilvēki slēdza iekšā? Man pirmajā rindā sēžot likās 2-3. Mēs vakar būsim bijušas uz dažādām izrādēm, ko? :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #287 : 2016. gada 27. maijs, 15:48:29 »
tu biji vakar? hei, kur tad tu sēdēji? Es biju trešā no labās malas!

Nu labi, ne 20. bet 10 noteikti!

Atslēdzies samtene

« Atbilde #288 : 2016. gada 27. maijs, 16:01:00 »
Nu, līdz labajai malai mans skats nesniedzās, es biju kreisajā :)
Man izskatījās, ka pirmajā rindā spīdināja kādi 2, un otrajā vēl kāds. Kaut pirmajā reizē gaisma no augšas nāca lielāka, bet tad man šķita, ka entuziasms noplaka, vai arī īstenais gaismotājs vairs  neuzdarbojās :)

Interesanti vai viņiem ir plāns B, gadījumā, ja neviens nespīdina lukturi  :thinking:

Atslēdzies hm@

« Atbilde #289 : 2016. gada 27. maijs, 16:07:11 »
es jau bijos, ka tu teiksi, ka biji otrā no labās, bet - tai dāmai bija mazais lukturis, tātad tā nevarēji būt tu. Viņa arī gaismoja gandrīz vienmēr. Pie lukturu dalīšanas vajadzēja varbūt aktīvāk rosināt, lai cilvēki spīdina. Ulbertei bija teorija, ka sākumā cilvēk vairāk spīdina Klaidam, bet vēlāk pievēršas Bonijai tomēr, jo Klaids apnīkot. Nu nezinu, es vakar tā vēroju, tā nebija. Ļaudis vairāk spīdināja tam, kurš runā.

Kā man patika skaņu partitūra, tās mašīnas un soļi fonā, piefiksēji?
Un lukturīšu izslēgšanās klikšķi atgādināja šauteņu gaiļu uzvilkšanu / nolaišanu...

Atslēdzies samtene

« Atbilde #290 : 2016. gada 27. maijs, 16:23:40 »
Tad jau jūs bijāt tās 2 gaismotājas no pirmās rindas :)
Es piefiksēju skaņas, arī aktieru atskatīšanās lika saprast, ka kāds tuvojas, vai brauc garām šķūnim, kur viņi taču laikam bija? bet man tās tomēr brīžiem prasījās vairāk un intensīvākas, jo, piemēram, par to ceļu un citu mašīnu lukturiem, man nebija tādas asociācijas tajā brīdi. Ja būtu bijušas pakaļdzīšanas skaņas, bremžu trokšņi utml., tad gan.

Man arī šķita, ka aktierus izgaismoja puslīdz vienādi un abus, jo gribējās taču redzēt abus.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #291 : 2016. gada 27. maijs, 16:49:46 »
JA pareizi saprotu stāstu, tad viņi bija nevis šķūnī, bet mašīnā, reālā laika stāsts bija tā nekustīgā daļa, kad teica - ir 9 un 13 minūtes, priekšā mašīna ar cāļiem. utt un beidzas ar šāvieniem. Tas, kas bija ar kustībām , tas bija atlēciens laikā un atmiņas.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #292 : 2016. gada 27. maijs, 17:15:30 »
Tā es arī sapratu, ka lukturīšu laiks ir tā pēdējā minūte, bet izgaismotais ir atkritiens pagātnē, bet dažu stundu pagātnē.
Par šķūni es izlasīju, Upenieka intervijā. Tā "kaušanās", mazgāšanās, vai "šovs" vai pārmetumi viens otram taču nebija mašīnā, bet pirms tam, vietā, kur viņi slēpās, šķūnī vai.... Re, kur atradu

Citāts
Mārtiņš Upenieks stāsta, ka Dailes teātra jaunās izrādes uzmanības centrā būs abu gangsteru notikumiem pilnās dzīves pēdējās stundas - šķērsojuši štata robežu nozagtā Fordā V8, Bonija Pārkere un Klaids Berovs ir atraduši īslaicīgu patvērumu. "Lugas darbība notiek šķūnī, kur viņi pavada pēdējo nakti un ar katru mirkli arvien vairāk tuvojas savam neizbēgamajam galam," atklāj aktieris. Abu varoņu mūžs aprāvās vienā dienā - 1934. gada 23. maijā.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #293 : 2016. gada 06. jūnijs, 16:57:43 »
Laulības dzīves ainas.

Īsais vērtējums - man nepatika.
Garais - es īsti nevaru formulēt  tieši kāpēc. Katrā ziņā ne jau "plikumu vai poda dēļ", kas ir vienas vecļaužu daļas nepatikas iemesls. Un arī ne "nu kāpēc tā vajag runāt par laulību, tā taču ir tik jauka un rozā", kas ir iemesls dažu jaunu meiteņu nepatikai.
Zinu, ka pēdējo pusstundu jau pie sevis nervozi ķiķināju, domādama - un kas vēl notiks? Iespējams, varu piekrist vienam tvītam, ka krita uz nerviem hiperaktīvā Ķuzule. Vēl nepatika Žagars, kurš bija, manuprāt, savā standartīgākajā un neinteresantākajā izpausmē (cik ļoti man patika viņš Izraidītajos, tik ļoti ierasts likās te).
Vēl man nepatīk tās pseidozinātniskās izpausmes, ok, kaut kā jau bija jāparāda tā akadēmiskā vide, kur viņa varonis strādā. kaut gan - ja jau bija jāparāda darba vide, tad varbūt arī šādi bija gana labi.
Tikai - nākamajā izrādē aizliedziet Vaivaram izmantot stroboskopu! Šobrīd man liekas, ka tas ir viņa iecienītākais tehnoloģiju verķis.

Vēl man nepatika sižets. Bet varbūt tā ir tikai mana neskandināviskā un nemaucīgā pieredze, kas man šito hiperaktivitāti darīja nepieņemamu. Izrādes beigās atskan frāze - "Ai, cik sen es te neesmu bijis, divus gadus laikam!" Tātad visas tās mīļākās un mīļākie , vairākas ilgstošās attiecības, tas viss notika divos gados. A nevarēja bišku mierīgāk to darīt un tad nodibināt savas savstarpējās jaunās, mīļāko attiecības? Būtu normālāks tas sekss.

Viens paziņa teica, ka šajā sezonā un arī vispār sievietes izrādēs bieži tiek rādītas kā ļaunas un pamuļķas intrigantes, vīrieši kā nūģīgi un laipni pamuļķi. Šeit atkal bija tieši tā. Riebīga sieviete un muļķīgs vecis.  Vismaz tā man likās tajā dienā, kad skatījos :)

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #294 : 2016. gada 06. jūnijs, 20:29:46 »
Teātra mīļiem gana interesanti paklausīties viedokļos, dažādos: http://lr1.lsm.lv/lv/raksts/kulturas-rondo/par-aizvadito-teatra-sezonu.a69354/

Atslēdzies hm@

« Atbilde #295 : 2016. gada 07. jūnijs, 09:30:08 »
Paldies par linku, vakar tieši bija iespēja klausīties! Ļoti interesanti viedokļi. Par DT, par NT. Par JRT. Labi, ka ar slavinošu vārdu pieminēja ĢIT un DDT!
Dīvainib ka arī šofad par SN nāves grupu nosauca vīriešu nomināciju. Es gan kaut kā pat nevaru versijasizteikt. Aldis Siliņš par aproci?
ZRadzobe teica, ka šogad priecējušas lielās zāles. Laikam ar to domājot mežapīli un l dz a

Atslēdzies Mango

« Atbilde #296 : 2016. gada 07. jūnijs, 10:26:01 »
Es arī jau vakar noklausījos. Likās atkal copypaste no iepr.gadiem, problēmas tās pašas.
Maz par Liepāju bija, toties NT nu tā tika slavēts.
Mani jau vairāk nākotnes plāni interesē, tos klausījos vērīgi, redz, Nastavševam Mēdeja būs KDT.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #297 : 2016. gada 07. jūnijs, 10:34:22 »
Man patika par DT, ka uzmirdzējuši vairāki aktieri, lai arī izrādes kaut kā nav salikušās labas. Un pie piemēriem nosauca Grūbes Frankenšteinu, Ķuzules d'Arku (šie abi jau ierasti slavējami, jo viņi , sevišķi Grūbe, strādā vienmēr cītīgi un atdevīgi) un Dīča un Upenieka bračkas no Melu burtnīcas. Un par vīniem abiem tiešām prieks, ka viņu atzīmē īsajā Top listē!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #298 : 2016. gada 07. jūnijs, 10:47:44 »
 Un ka Hermanis sirojis Kalnciemā, jaunos aktierus vērojot. : )
Par Frankenšteinu tā ļoti rezervēti izteicās..man radās iespaids, ka tā vairs netiek uzskatīta par top izrādi.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #299 : 2016. gada 07. jūnijs, 11:49:46 »
NU, kā man teica - tas diži neko nenozīmējot, ka viņš bijis izrādi skatīties.
Bet par Frankenšteinu, jā, tas jocīgi, ka sākumā lēja karstu, cik laba esot izrāde, bet tagad beidzot reāli sāk skatīties. :) Man tā izrāde patika un joprojām patīk , bet tas viedoklis, kas vakar izskanēja , ir tuvāks manam.

p.s. šodien la.lv ir Rodiņas recenzija par LDzA, tiek ,kas nav redzējuši, nelasiet! Tur baigi daudz atreferēts, resp, tas nav reklāmraksts, tā ir recenzija. Man bija interesanti lasīt - uzzināt, kas tur bija jāredz un jāizsecina. Izlasīju un piekrītu, jā šito visu es redzēju, visas tās fīčiņas, es tik nebiju iedomājusies, ka tas ir baigi kruti :) Jo visu to feinu fīčiņu foršumu nokāva otrā cēliena garais laiks un nenotikšana.

p.p.s. Manuprāt, teātra kritiķu un pusprofesionālo recenzentu darbā būtu jānodala izrāžu reklāmraksti un recenzijas. Uzreiz pēc izrādes būtu jāraksta slavinošs (vai peļošs, ja nu baigi vajag) rakstiņš ar virspusēji aprakstītu izrādi, scenogrāfiju, aktierdarbiem. Kaut kas tāds, lai var viens otram teikt, "klau, izlasi šito, man liekas, ka mums jāiet uz šo izrādi!!!" un pēc tam kaut kad vēlāk jāpublicē recenzija, kura drīkst jau būt fīčiņu atreferējumi, izstāstīts, kas no tā izsecināts, ko tas simbolizē, kas labi paveikts, kas slikti...  un to var lasīt tie, kas jau redzējuši