Autors Tēma: Teātra sezona  (Lasīts 40668 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Teātra sezona
« Atbilde #300 : 2016. gada 07. jūnijs, 19:02:55 »
Kas tad nu, hm@ ? :) Sen nebiju dzirrdējusi no Tevis tik sliktu atsauksmi kā par LDzA Dailē. Man atkal likās 1-no labākajām šajā sezonā, tiesa, 1.cēl. pārstiepts. Stilistiski tīra, psiholoģiski spēcīga (kā cilvēki, šajā gad.vīrietis uz līdzenas vietas sačakarē labu un stabilu laulību ar kkādiem kreisajiem gājieniem, kā tas ietekmē abu attiecības un kādas sekas izraisa peripetijas abu starpā. Iespējams tāpēc, ka man profesionāli psiholoģiskās izrādes ir tuvas, jo sevišķi par pāru attiecībām. Panākumu atslēgu protams, gribu uzlikt uz pašu I.Bargmana lugu, kas ir spēcīga psiholoģiskā drāma, ne velti pasaulē tik daudz iestudēta un nu atnākusi arī līdz mūsu teātrim un man nav kauns par to, bet kā jau teicu, vajadzēja Mazajā zālē, tad būtu vēl labāk.
Kopumā teātra sezona man atstāja pabālu iespaidu, arī 12 krēsli to neglāba, par līderizrādi šjā sezonā viennozīmīgi ieceļu Frankenšteinu DT. D.Grūbe ir vnk ģēnijs un Groza daudz neatpaliek.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #301 : 2016. gada 08. jūnijs, 11:33:27 »
Jāmēgina atbildēt , kas tad tas īsti bija, kas man nepatika?

Varbūt tas, ka mēģināju tieši no psiholoģiskā viedokļa izprast Mariannas rīcību un nekas man nesanāca. Un laikam sākot no tās slavenās poda ainas:) Ne tāpēc, ka man būt pretenzijas pret podiem, bet tāpēc, ka, manuprāt, uz poda citu klātbūtnē sēž vienīgi mazi bērni:) Kad Jūhans pazīņo par vēlmi aiziet, Mariannā parādās kaut kādas emocijas, ko es varu atpazīt. Un tad atkal sākas visādas izdarības, kas liekas tik stulbas.. nē, droši vein ne jau objektīvi stulbas, bet manās acīs:)  BET! lai nu kādas būtu tās izdarības katrs jau šķiras citādāk un pārdzīvo to citādāk, bet - ja tas vecis bija tik muļļīgs, ja pameta ģimeni kaut kādas meičas dēļ, kura viņam apnika jau pēc pāris mēnešiem, tad tādā vecī nafig iemīlēties no jauna. Viņš taču galīgs ņerga un ja Marianna mums tiek rādīta kā sieviete, kura izrīko savus  tābrīža mīļākos, pie tam tādā maukas tonī ķērkdama "es taču teicu nezvani, liec mani mierā, tinies", tad kāpēc lai viņa ielaistos seksa attiecībās ar savu muļļīgo eksvīru, kurš skrien pakaļ katriem brunčiem?

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #302 : 2016. gada 08. jūnijs, 18:06:11 »
Bet šajā gadījumā Tu jau saturu izkritizēji, ne jau izrādi. Pieņemu, ka Vaivars daudz neatkāpās no Bergmana-neuzdrošinājās.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #303 : 2016. gada 08. jūnijs, 18:16:56 »
Laikam rudenī tomēr būs jaāziet, jo ļoti patika grāmata un hm@ieinteresēja :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #304 : 2016. gada 08. jūnijs, 22:24:19 »
Nevaru jau saturu no izrādes šķirt.. Būs jāsameklē grāmata. Latviski , tātad, ir?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #305 : 2016. gada 08. jūnijs, 22:34:23 »
ir, ļoti sena, cik atceros, bija kā scenārijs vai luga - lomās.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #306 : 2016. gada 08. jūnijs, 22:38:48 »
Meklēšu bibliotēkā

Atslēdzies hm@

« Atbilde #307 : 2016. gada 09. jūnijs, 13:44:23 »
Pēc beigām.

Labs oriģinālais stāsts  un baisi labs iestudējums, reāls un pa īstam. Darbība notiek patvertnē, kā zināms no izrādes apraksta ( vairāk neko priekšā neteikšu, var lasīt droši), un scenogrāfija plus dabīgie Aktierzāles dotumi šo iespaidu rada pilnībā, sajūta visas izrādes garumā it kā sēdētu turpat blakus pazemē, 4 pēdas zem zemes, un caur stikla sienu skatītos uz darbības vietu...   Režisorisks veikums, manuprāt, perfekts, neko nesačakarējot, neko nepavelkot vai sazin kā neradot no jauna ( prieks, ka Sīlim izrāde ir atkal kā vecajos laikos - asa kā žilete). Aktieri gan nepārsteidza - es zināju, ka viņi ir izcili un viņi tādi arī bija. (Krūzkops un Botmane , ja kādam piemirsies).  Šoreiz kaut kā vairāk kā citās reizēs vēroju tuvplānus? Nevar taču būt, ka es sēdēju tuvāk kā citām reizēm?:) Bet viss šoreiz notika tieši līdzās.
Par izcilu gribu atzīmēt arī scenogrāfa un  gaismu mākslinieka ( varbūt šoreiz tas ir tumsas mākslinieks? :) ) darbu.

Rekomendēju. Ja patīk reālas un smagas izrādes.  Ja gribas komēdiju un dejas - te nebūs . Lai nav tā kā tai kundzītei, kas , ejot laukā , vaimanāja - nu kā var kaut ko tādu uzrakstīt, tas ir slimi, tas ir slimi.

Lai nu kā - izrāde ir par mīlestību.  Kā jau gandrīz visas izrādes - par mīlestību.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #308 : 2016. gada 10. jūnijs, 08:57:08 »
ir, ļoti sena, cik atceros, bija kā scenārijs vai luga - lomās.

lasīju ļoti sen, studiju gados, pieļauju, ka tad tas kkā sasaucās ar manu dzīvi. Jāparlasa tagad vai varbūt pirms izrādes nevajag? Uz izrādi gan taisos nākamajā sezonā.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #309 : 2016. gada 10. jūnijs, 09:47:34 »
Nāra, Nevajag pārlasīt.Vai arī lasi tagad un pagūsi piemirst līdz skatīšanai.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #310 : 2016. gada 10. jūnijs, 14:49:04 »
Spanovska ballīte nr.2

Principā bija jauki. Tāpēc, ka es biju noskaņota mīlēt un baudīt jaukumu. Skatītāju zālē jābūt tikai tiem, kas mīl DT un grib atzīmēt šīs sezonas beigas. Vakar man nedaudz pietrūka koncepta. Pagājšgadējā Spanovska ballīte-Hameleonu rrrrrrrotaļas bija emocionālāka , ar vairāk dziesmām, kas tieši asociējas ar HS, vakara viesi bija izcili (Prāta vētra, Pauls, Busulis) dzirkstīja, pats pasākums nebija diži garāks kā šogad, bet kaut kāds tāds pilnāks, saturīgāks.
Vakar , jāteic, kaut kas mazdrusku pietrūka. Sevišķi tāpēc, ka tas bija otrās "sērijas" pirmais vakars. Nākamgad neiešu uz pirmo. Skaidrs, ka šis ir ekspromtu pasākums, ar tikai aptuveni iezīmētiem dialogiem un jokiem. Kā arī ar vecmesitaru uznācieniem (tie gan bija labi! ). Ekrānā arī lielākoties kadri no vecām filmām. Tas kaut kā savijās, tīšām vai nespeciāli, ar to, ka šosezon daudzas izrādes par vecumu, demenci, utt.
un kārtējo reizi pierādījās, kuri ir tie aktieri, uz kuriem es ietu skatīties, vienalga, vai viņi dzied Paula dziesmas vai telefonu grāmatu. :) un uz kuriem nē.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #311 : 2016. gada 10. jūnijs, 15:02:52 »
Spanovska ballīte nr.2

un kārtējo reizi pierādījās, kuri ir tie aktieri, uz kuriem es ietu skatīties, vienalga, vai viņi dzied Paula dziesmas vai telefonu grāmatu. :) un uz kuriem nē.

Un kuri tad ir tie aktieri, ko :) ?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #312 : 2016. gada 10. jūnijs, 22:19:26 »
Skrastiņš un Grāvelis. :) tad - uz labām dziesmām arī Andžāns un Robežnieks. Pārējiem gan vajag Ļoti Labas Dziesmas.:)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #313 : 2016. gada 13. jūnijs, 18:18:14 »
Mums ar hm@ par dažām izrādēm sezonas beigās domas būtiski dalās. :)  Tādu haltūru kā Spanovska ballīte2 sen nebija nācies redzēt! Sižeta faktiski nav, tā vietā gara un garlaicīga muldēšana no abu koncerta vadītāju puses, vien daži interesanti numuri, tostarp Rēzijas klauniņš, vecmeistari, Grāvelis, Mersedesas dziesma ar dejotājiem un vrb vēl pāris. Vairāk goda un piemiņas biju gaidījusi arī aktierim, kura vārdā koncerts nosaukts. Skumji.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #314 : 2016. gada 13. jūnijs, 20:35:15 »
Nnnezvai diži dalās domas par koncertu. Atšķiras šo domu izteikšanas veids. Starp rindiņām manā iepriekšējā tekstā gauži nojaušams mans viedoklis, kuram es gluži vienkārši NEĻAUJU ienākt manā apziņā, jo vēlos būt priecīga par sezonas noslēguma vakaru:)
P.s. uz kuru no trim vakariem tu biji? Vai tiešām arī otrais vai trešais bija tāds pat kā pirmais?