Autors Tēma: dažas filmas saistībā ar teātri  (Lasīts 6477 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

dažas filmas saistībā ar teātri
« : 2015. gada 04. septembris, 15:26:36 »
lainejauktu teātra seznas tēmu , ielikšu te -
vakar bija Izlaiduma gads - noteikti nosskatīšos! Pa LTV1

jaunnedēļas programmā ir TV3 vai LNT (tā`pec jāieprigrammā, citādiarhīvā neredzēs) Truša ala. Atceraties, bija tā smagā, bet ļoti izcilā izra`de NT aktierzālē Krūmiņa režijā ar Vimbu un Gāliņu? Ļoti girbu redzēt to filmu (jo es jau angliski īsti filmas neskatos, diemžēl, man vajag tulkojumu)

un trešais ar kino un teātri saistōtais ir - Londonas NAcionālā teātra iestudējums Hamlets ar Kamberbaču titullomā būs oktobrī redzams Forumcinemas tajā LIVE izrāžu ciklā. Zinu, ka šim pasākumam ir daudz fanu , tā ka , ja interesē, `parbaudiet, vai vēl ir biļetes.

Atslēdzies Mango

Re: dažas filmas saistībā ar teātri
« Atbilde #1 : 2015. gada 04. septembris, 15:28:52 »
Kidmena nespēlē taja Truša alā? Šķiet, redzēju.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2015. gada 04. septembris, 15:32:01 »
Izlaiduma gadu redzēju kino un vakar arī,man patika.
Kā angliski tā filma Truša ala saucas?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2015. gada 04. septembris, 16:28:40 »
jā, kidmena spēlē, to atceros no lomu saraksta

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2015. gada 04. septembris, 16:29:21 »

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #5 : 2015. gada 04. septembris, 22:03:25 »
  Hamlets ar Kamberbaču titullomā būs oktobrī redzams Forumcinemas tajā LIVE izrāžu ciklā. Zinu, ka šim pasākumam ir daudz fanu , tā ka , ja interesē, `parbaudiet, vai vēl ir biļetes.
Un vēl, manuprāt, ir vērts redzēt turpat Forumsinemā "Koriolanu" ar Tomu Hidlstonu. Tā ir jau nofilmēta izrāde, kur Hidlstons tēlo Romas karavadoni, kuru pazudina paša augstprātība un psiholoģiskais neelastīgums un godkārīgā māte, kas "bīda" viņu uz politisko karjeru. Esmu redzējusi izrādi internetā, bet gribu redzēt arī uz lielā ekrāna. Koriolans ir Hidlstonam tik netipisks ampluā, ka es tiešām kaifoju, skatoties izrādi, lai gan vispār tā ir smaga un dramatisms un traģisms tur tikai pieaug.
Ir viens labs klips, kas sniedz ieskatu par šo izrādi un tās mēģinājumu:
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Mango

« Atbilde #6 : 2015. gada 05. septembris, 12:13:24 »
Noskatījos Izlaidumu gadu. OMG, nopietni? Neticu, neticu, neticu. Filma dīvaina, stils disonēja ar izpildījumu un tāpēc man nepatika.
Kā jau latviešu filmam skaņa pilnīgi dē.

Atslēdzies taj

« Atbilde #7 : 2015. gada 06. septembris, 14:20:52 »

Atslēdzies taj

« Atbilde #8 : 2015. gada 06. septembris, 14:23:15 »
Un šeit tās latviešu filmas, kuras šobrīd likumīgi var skatīties online no jebkuras vietas, kur interneta pieslēgums: http://www.filmas.lv/filmu-katalogs/?tab=movies&sub_tab=movies-view-2&pg=1

Atslēdzies hm@

« Atbilde #9 : 2015. gada 08. septembris, 14:48:55 »
Vakar par 2/3 noskatījos Izlaiduma gadu, jāmēģina piebeigt atlikusī daļa , lai uzzinātu, ar ko beidzas. Biju cerējusi vairākās pozīcijās kaut ko citu redzēt, tiešām OMG.

Protams, skaņa briesmīga, arī šis ierastais latviešu filmām raksturīgais - skatieni-klusums- neskaidri nomurmulēta atbilde.

Mana lielākā sižetiskā pretenzija ir par to, ka te acīmredzami skolotāja pirmā ieķeras puisī, viņa pirmā ir tā, kas sāk uz viņu skatīties ilgstoši, pārdomu pilnām acīm, viņai sen jau ko citu prasa, viņa vēl "acīm pavada aizejošo Maksu". Nē, pēc manas pieredzes un dzīves ziņas, pirmajam jāieķeras tam džekam un tad viņš šurimuri apčubina skolotāju un viņa arī iemīlas. Bet te pēkšņi varone atnāk uz skolu ( bez kompota, ja kas) un tad pēkšņi sēž savā kompota virtivē uz galda un uzreiz no visa bara bladāc, ieķeras vienā skolēnā.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #10 : 2015. gada 08. septembris, 16:57:05 »
Par skolotājas skatieniem man nav pretenziju. Abi blenž. Par saskatīšanos - viss, kā parasti, sieviete sen jau ir sapratusi visu, pirms puisim vispār pielec, kas notiek. Bet, kas tas par jauno aktieri, galīgi neko nesapratu no viņa tēla. Kas viņam bija prātā, ko viņš gribēja? No viņa dīvainā izskata, izturēšanās, tāda kā smīniņa, es biju izsecinājusi, ka puisis būs kāds maniaks, dīvainis, izvaros vai piekaus beigās, pie tam tie viņa dīvainie vecāki arī. Kargina - īsts krievuškas tēls. Bet nekā. Beigas vispār nesaprotamas, kur paliek, ko īsti gribēja, kas tā par grābstīšanos gar telefonu? Iespējams, sliktas skaņas dēļ nedzirdēju īsti, ko viņi runā, varbūt bija kādi atslēgas vārdi..

Atslēdzies Mango

« Atbilde #11 : 2015. gada 08. septembris, 17:14:29 »
Tā bija Kargina? :D
Man likās, bet titrus neapskatījos.
Pa kuru laiku šī paspēja nofilmēties? Un kāpēc viņu ņēma? :D

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #12 : 2015. gada 08. septembris, 17:24:16 »
Nezinu, bet bija arī kādā rakstā minēts, ka Kargina filmējusies. Kad viņu ieraudzīju, domāju, kas tā par pazīstamu krievu seju, kāda slavena aktrise? Nē, tā taču Kargina!
Bet krievu val. skolotājai baiss akcents. Man pazīstamās kr. val. skolotājas (latvietes) tā nerunā.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #13 : 2015. gada 09. septembris, 09:56:35 »
K.ņēma vienkārša iemesla pēc - viņa gribēja, bija ar mieru kādu kapeiciņu piemest, no problemo, varam arī filmēt.

Vakar noskatījos līdz galam, izšausminājos - Zane dejo ar puikiņu, Makss pienāk klāt, apkampj, bučo, tas nekas, ka puikiņš dejo kaut kur tur lejā, tas tiek atstumts, pofig,,,
Un tā mukšana - kurp braucam, pie mammas neder, braucam pie babuškas. Un viss, nekādu paskaidrojumu. Un 12 gadus nav redzējis, bet nu tā jāraud par viņu...  un , loģiski, ko jādara pēc tam? Protams, jāpieceļas un jāiet prom, kur deguns rāda, pametot savu laikam tač mīļo sievieti krievu trepjtelpā ( cik laimīgā kārtā trepju galā bija dīvāns, jāuzkāpj arī manā trepjtelpā līdz bēniņiem - ja nu arī tur ir dīvāns un tā katrā mājā? )

Vēl nesapratu, par ko Makss tur aizvainojās un necēla klausuli? Un kāpēc Zane brauca pie bagātā krieva uz māju? Vis`par jau pofig,  bet tomēr interesanti:)

Atslēdzies taj

« Atbilde #14 : 2015. gada 09. septembris, 10:51:10 »
Kopumā "Izlaiduma gads" nebija īsti man tuvs stāsts. Pats filmas sākums vēl interesēja. Patika arī aktieru un filmas uzņemšanas grupas veikums. Bet ne stāsts. Tomēr domāju, ka jābūt saprātīgai robežai starp paaudzēm, starp darbu un privāto dzīvi. Ne tāpēc, ka tas ir tāds štamps, bet tāpēc, ka diezgan nereāli un pašiem iesaistītajiem mokoši. Un, protams, var gadīties arī kāds skaists, labestīgs izņēmums kādreiz dzīvē. Bet kopumā tomēr robežas ir vajadzīgas.