Autors Tēma: Veļas mašīna ar/bez žavētāja?  (Lasīts 2694 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Veļas mašīna ar/bez žavētāja?
« : 2015. gada 05. septembris, 14:37:17 »
Vietas , kur nolikt atsevišķu žāvētāju, nav un nebūs. Tāpeč jautājums, vai / kādas atsauksmes par vm, kurām žāvētāji ir iebūvēti? Kas būtu jāzina par iebūvētiem žāvētājiem?

Atslēdzies Trix

Re: Veļas mašīna ar/bez žavētāja?
« Atbilde #1 : 2015. gada 05. septembris, 15:02:28 »
Man ir, turklāt pusplānā - 43 cm (nevis parastā 60 x 60 cm).
Nav bijis atsevišķs žāvētājs, tāpēc, iespējams, nezinu, cik tas ir kruti.

Šī mazgā, žāvē. (Žāvēšana izrādījās lieka, bet to, ka nevajadzēs, nezināju, kad pirku mašīnu. Žāvēju maz.). Nopirku vienīgo iespējamo modeli, kas bija atrodams ar nepilnu dziļumu (Candy Alice). Vispār apvienoto aparātu ir maz, izvēle nebūs liela.
Neko specifisku neesmu atklājusi. Ir gļuki, bet tie IMHO ir pašas vešenes (mazgāšanas) gļuki, kam ar žāvētāju nav saistības - manuprāt nejēdzīga režīmu slēgšana, slēgšanas plurķis debili uzkonstruēts, ir nācies jau divreiz jaukt un tīrīt plastmasas putekļus (bet baidos, ka tas ir visām, kam viss uz viena grozāmkloķa - šaubos, ka atšķiras programmu pārslēgšanas principa tehniskais izpildījums, var būt tikai atšķirības plastmasas cietībā).

"Divi vienā" vienmēr būs skaļāka par tikai veļasmašīnu - mazāk vietas skaņas izolācijai, jo jāiestūķē papildu aparatūra.
Mans aparāts vibrē. Ir līmeņots ar līmeņrādi, bet kad griežas centrifūga, var pasēdēt šai blakus un iztikt bez vibratora. Par šo fīču vairāk es varēšu komentēt ap Jauno gadu, kad mainīsies grīda zem vešenes. Iespējams, tas ir grīdas konstrukcijas gļuks.

Nevajag sapņot, ka varēsi izmazgāt un automātiski tūlīt palaist žāvēšanu - centrifūga to veļu izsmērē pa sienām un tādu pašu izžāvē. Ja veļu izņem, izpurina un saliek atpakaļ, ir OK, citādi palagi iežūst ar baisām ielocēm. [Varbūt ļoti dārgi modeļi tā nedara, bet šis nespēj izpurināt veļu pēc susināšanas].

Bet vispār neredzu iemeslu nepirkt apvienoto aparātu, lai arī attiecībā uz daudz ko citu uzskatu - kas der visam, neder nekam.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #2 : 2015. gada 05. septembris, 15:39:09 »
man ar ir ar žāvētāju iekšā. nu nē, palagus es nežāvēju gan tur... tikai un vienīgi ja no rīta vajadzīgais drēbesgabals nav tapis uzvelkami sauss. divi aparāti vismaz man napig nav vajadzīgi...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #3 : 2015. gada 05. septembris, 16:08:18 »
Blomberg ar žāvētāju, arī vietas ekonomijas dēļ un tāpēc, ka žāvēšanai vieta tikai dzīvoklī, taču ar pašreizējo pieredzi mēģinātu tomēr kur iebāzt atsevišķu žāvētāju, jo žāvēt var tikai pusi tilpuma, t.i. ja vešmašīna paredzēta max 5 kg, žāvēt var tikai 2,5 kg. Tāpēc, kad tiek mazgāta gultasveļa, dvieļi, sanāk vai nu pusi žāvēt tāpat, vai nu žāvēt divās daļās.
Tāpat kā Trix raksta - veļa pirms žāvēšanas jāizpurina. Es gan ārā visu nevelku, bet to, ko domāju žāvēt papurinu turpat vešenē.
Grūti trāpīt žāvēšanas laiku - vienmēr kaut kas pārkalst vai paliek ne līdz galam izžuvis, jo dažādi materiāli (trikotāža, audums, dažāds blīvums, kokvilna, sintētika, maisījumi utt.) atšķirīgi žūst, bet ar to droši vien problēma būtu arī atsevišķam žāvetājam, lai gan tam domājams ir vairāk režīmu, nevis tikai divi, kā manai vešenei.Galu galā sanāk, ka tāpat kaut ko žāvēju istabā, vienīgi žavēšanas laiks sarūk un apkures starpsezonā papildu mitruma mazāk.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 05. septembris, 16:13:28 no Mangusts »
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tex

« Atbilde #4 : 2015. gada 05. septembris, 16:27:20 »
Cik apmēram ilgi tie palagi tur žūst? T.i. uz cik ilgu laiku jāatrod, kur likt otru - slapjo- pusi veļas?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #5 : 2015. gada 05. septembris, 18:22:14 »
Lai gan lietoju jau vairākus gadus, izžāvēt līdz ideālai gludināšanas stadijai izdodas ne vienmēr, bet žāvēju apmēram 45 - 60 min. intensīvajā režīmā. Manai vešenei ir arī maigais/saudzīgais, kas žāvē zemākā temperatūrā, lai nepārkaltētu, bet tad jāžāvē manāmi ilgāk - pēc stundas vēl stipri mitrs.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2015. gada 10. septembris, 09:22:53 »
Man vešene parastā, bez žāvētāja. Veļu žāvēju uz statīva.
Vienreiz gadā, kad man tiešām vajag žāvētāju, es sacepu kaut ko garšīgu un eju ciemos pie kaimiņiem ar savām izmazgātajām dūnu jakām un mēteļiem.