Autors Tēma: Likteņdārzs. Brīdinu - tēma satur daudz dusmīgas informācijas  (Lasīts 9205 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Likteņdārzs. Brīdinu - tēma satur daudz dusmīgas informācijas
« Atbilde #30 : 2015. gada 15. septembris, 18:51:58 »
Ja paskatās Pūkas bildes, vienkārši fantastiski skaisti. Pirmo reizi skatoties, lasīju tekstu. Tagad vienkārši baudīju skatus. Nezinu, kas tur slikts bija jāsaskata. Arī sirdsakmeņi skaisti. Un nozīme arī saprotama. Un pareizi, ka pēc daudziem gadiem tur būs vēl iespaidīgāk. Dabā to visu neesmu skatījusi, bet ceru tur aizbraukt.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #31 : 2015. gada 15. septembris, 20:18:53 »
Katram savs skatu punkc. Sirdsakmeņi... nu labi, ka nierakmeņi vai žultsakmeņi vēl netiek TĀ eksponēti. Kā var būt sirdsakmeņi? Vai tad TĀS jūtas saistāmas ar ko tādu? ar sirdi kā akmens nospiedošu? Pie tam izpildījums tiešām stipri vien atgādina kapakmeņus.. ja nekam citam, tad mīlai.
Un kas ar to jaunstādīto kociņu biežņu? Izdzīvos pārākais? Kā dzīvē? Lai tie stādītāji atbrauc vēl pēc gadiem pieciem un papriecājas, kā viņa koķelis iznīcis un blakus skaisti lapo kāda maitas stādītais...
Pa manam, ja ir ideja uz ilgstošu "projektu", tad bišku ar galvu jādomā.
Visus sakost!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #32 : 2015. gada 15. septembris, 21:33:13 »
No Likteņdārza reklāmas bukleta - kartes. "Sirdsakmens. Skulptūras spēks mīt aicinājumā sajust gadsimtiem krāto akmeņu enerģiju un savienoties simboliskā klusumā ar gleznaino ainavu."

Kā teica kāda mana skolotāja : " Jasnostj reči otrožajet jasnostj misli..."   

Es tomēr palieku pie domas , ka šis ir gadījums, kad katram mākslinieka purkšķim apakšā tiek pabāzta "filozofiska koncepcija"

Kad runā par mākslu, es vienmēr aizdomīgi saausos, ja mākslas darbs ir nosaukts par performanci un instalāciju...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #33 : 2015. gada 15. septembris, 21:41:52 »
Es nesaku, ka "viss ir slikti". Piemēram aizaugušo asaru upes apendiksu nenobildēju. Šeit bildēti dolomīti, kas ir skaisti.  Bet ir kļūdas, ko profesionāļiem tomēr nevajadzētu pieļaut, kad viņi ķeras klāt tik izcilai dabas ainavai.

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2015. gada 15. septembris, 22:01:13 »
Noteikti viss nav slikti. Dārzu un parku pirmie gadi jau ir visgrūtākie -paskatieties Vērmanes dārza pirmās bildes, vai kanālmalas apstādījumus -nožēlojamas pīckas. Dārznieki patiesībā ir visģeniālākie radītāji, viņiem jāzin, kā viņu radītā ainava  izskatīsies pēc 10, 20 un 50 gadiem.

Man, kā rūdītai ciniķei, nepatīk tur piekarinātais patoss. Bet saprotu arī ģimenes, kas ir atradušas vietu, kur pieminēt savus pazudušos.

Sirdsakmeņi gan pārāk atgādina provinces kapakmeņus

Ja pareizi atceros -japānis tiešām bija iedomājies ziedošu dārzuvarbūt ne sakuru, bet ābeles vai ko tamlīdzīgu.Tas, ka to projektējis japānis, mani neuztrauc -viņu domāšana ir mums diezgan tuva, bet līdzviņu skaidrībai mums vēl tālu. Varbūt tādēļ apkarinam visu ar visādiem ķiņķēziņiem

Atslēdzies Trix

« Atbilde #35 : 2015. gada 16. septembris, 07:53:18 »
Ja pareizi atceros -japānis tiešām bija iedomājies ziedošu dārzuvarbūt ne sakuru, bet ābeles vai ko tamlīdzīgu.

Par šito jau pirmajā kursā izrēcāmies - pat pasniedzēji. Kursabiedrs memoriālu bija saprojektējis ar filozofiju "ziedošas ābeles bla bla bla". Tikai viena sīka nianse - tās ābeles zied vienu nedēļu, bet atlikušo gada 51 nedēļu ir vienkārši koki vai koki ar bumbuļiem, vai koki, kas met lapas. :D

Tā ka - japānis arī bik aizbrauca auzās.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #36 : 2015. gada 16. septembris, 08:12:10 »
Lapas vēl nu tā, bet klājiens ar puvušiem āboliem ražas gados...
ziedošas jau pa smuko, ja nu stāda dekoratīvās, tad varbūt...

Atslēdzies reno

« Atbilde #37 : 2015. gada 16. septembris, 08:39:33 »
diez tām japāņu sakurām ogas arī ir?

Atslēdzies ragana

« Atbilde #38 : 2015. gada 16. septembris, 08:45:28 »
Tie paši ķirši it kā, tikai kaut kā jocīgi ar īsiem kātiņiem uz augšu. Un lieliem kauliņiem, pasausi. Man kādreiz dārzā šāds brīnums bija, tikai nosala.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #39 : 2015. gada 16. septembris, 08:46:18 »
Ja tas drāznieks nav tik daudz savā skološanās fāzē redzējis, kā mazdārziņus, tad pie tāda projekta nav ko nagus saldēt. Jebkurā mazdārziņu kooperatīvā noejot gar pirmajām 3 sētām var redzēt, kā izskatās biezi apstādīta kakofonija. Nuja, mums jau vairs profesijas nesauc ne pēc prasmes, ne izglītības...
Visus sakost!

Atslēdzies tex

« Atbilde #40 : 2015. gada 16. septembris, 08:46:37 »
Aiziet uz memoriālu ābolus saēsties? :D

Hmm, līdz šim noderīgākais veids, IMO, ka vsp izmantot memoriālu...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #41 : 2015. gada 16. septembris, 10:18:13 »
Nu pag - par brīnuma marketingu nav dzirdēts? Kad uz divam nedēļām ziedēšanas sabrauks cilvēki no vissssssas pasaules?

Atslēdzies tex

« Atbilde #42 : 2015. gada 16. septembris, 10:21:59 »
Tad šis bŗinums kkā nav izdevies. Nav manīti ārzemnieku bari ap to spietojam pat ne 1 nedēļu gadā

Atslēdzies Mao

« Atbilde #43 : 2015. gada 16. septembris, 10:28:34 »
Nu bet tak nav pabeigts! Jopcik nazīt.

Es gan redzēju vasaras vidū Japāņu un vēl kaut kādu autobusus. Darbdienā. Pie kam daudzi ciemiņi smuki stāvēja rindā uz ziedošanu.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #44 : 2015. gada 16. septembris, 13:26:03 »
Mao, nu super, ka vēl nav pabeigts! Var uzlabot, pamainīt. Tās taisnās dažādu kokaugu rindas a la stādaudzētava ir tikpat nejēdzīgas kā biezi sastādītie kociņi neregulāros pleķos. 

Ābeles tomēr ir labāk kā sakuras. Tam kokam vismaz ir puslīdz normāls stāvs un forma, ja protams neizvēlas dekoratīvās šķirnes - šķidras slotas, kā pie Nacionālās bibliotēkas!