Man sapņos ir ienācis karš.
Aizvakar.
Bija kaut kāda vasarnīcu īpašnieku sapulce. Visi sagāja namiņā, tādā kā Jūrmalas pārģērbšanās būdiņā - koka sienas gabaliņu virs zemes, bez jumta. Es nez kāpēc zināju, ka nevajag iet lielā barā, stāvēju pāris metrus nostāk, aiz diviem platiem vertikāliem dēļiem ar spraugu vidū. Lidoja lidmašīnas un šāva pa to būdiņu. Man pa dēļu spraugu izlidoja trīs lodes - tādas resnas patronas sardeles lielumā, bet lidoja lēnu, jo, spraucoties caur spraugu, sabremzējās, ar klusu paukšķi atsitās pret ziemas jaku (to realitātē valkāju kopš skolas gadiem, līdz sāka jukt ārā, un savu laiku beidza kā dārza jaka pirms gadiem pieciem) un nokrita zemē.
Kad lidmašīnas aizlidoja, mēs pārgājām citur, bet es atkal stāvēju aiz pīta žoga attālāk no citiem. Lidmašīnas atkal zemu lidoja un šāva, šoreiz man netrāpīja. Kad aizlidoja lidmašīnas, pie manis pienāca karavīrs - zināju, ka vācu, zināju, ka Hanss - un jautāja, kāpēc es stāvu nost no citiem. Neatceros, ko runājām, bet runājām vāciski, angliski, laikam krieviski arī... Smuks bija. Pagarš, slaids. Teica, ka man būs jāsēž viņam klēpī. Es nesapratu, kā viņš to bija domājis, te taču visur cilvēki skatās...
Vakardienu vairs neatceros, bija kaut kas par (metro?) vilcieniem. Uz perona gaidu vilcienu, cilvēku daudz. Kāpjam vilcienā, durvju nav, cilvēki saiet vagonā, es palieku tamburā, negribas iet tālāk. Man prasīja biļeti, rādīju grāmatu, konduktors paskatījās, pamāja ar galvu un iegāja vagonā.
Šonakt.
Rīts, jāved bērni uz skolu, bet es meklēju pa skapi drēbes. Man noteikti vajag dzeltenus svārkus un zilu blūzi, jo skolā tā prasīts. Zinu, ka man mani vecie dzeltenie svārki ir par šauru, bet es iegriezīšu un derēs. Tikai nevaru atrast. Krāmējos pa skapi, tādu kā manas bērnības mājā, un nekādi nevaru atrast tos svārkus. Un zilu blūzi arī neatrodu. Domāju, ka derēs džinsu jaka, bet tie svārki... Nu tepat taču bija... Skatos, ka jau pāri astoņiem, jau kavējam. Vīrs stāv un gaida, puikas (jaunāki nekā tagad) kaut ko sarunājas, bet es nēsājos pa māju, jo man vajag dzeltenus svārkus un zilu blūzi. Velku kaut kādas dīvainas drēbes, bet nekas nav "pareizi"...