Sapņu tulkus neizmantoju, bet zinu savus sapņu "simbolus".
Ja man ir problēmas ar kādu cilvēku (piemēram, nespēju aizstāvēt savu viedokli un savas tiesības uz izvēli), tad sapnī, neatkarīgi no sižeta, vienmēr vienā momentā parādīsies dzelzceļa sliedes, kurām es netieku pāri - sākumā tās ir vienas sliedes, bet, cenšoties tās šķērsot, to paliek arvien vairāk, līdz beidzot visa apkārt redzamā ainava ir viens milzīgs sliežu ceļu mudžeklis.
Ja ir problēmas, nesaistītas ar cilvēkiem (darbs, nauda utt.), tad 100% sapnī es izdomāšu sēņot un netīšām ieklīdīšu kapos, no kuriem netikšu laukā, noteikti būs seni, pussagruvuši kapu pieminekļi un pusatrakti skeleti.
Nu, un tādā garā....
Pārējie sapņi ir mana atpūta no realitātes (kur es varu darīt to, ko nevaru nomodā - lidot, izlekt no 5. stāva (un nenosisties), teleportēties, burt utt. Tur nav, ko tulkot, tas ir mans bezgalīgais seriāls.
Jā, ir man pāris sapņi, kurus es tiešām nesapratu, bet simboli bija ļoti interesanti.
Piemēram, viens no tiem:
sēžu vilcienā, braucu no pilsētas X uz mājām (pilsētu Y). Dzelzceļa stacijā kāpju laukā no vilciena, bet pēkšņi ieraugu, ka pa peronu lido bišu spiets. Nobīstos, iekāpju atpakaļ vilcienā un pa logu redzu - bites savācas milzīgā bumbā, tā lēnām veļas pa peronu, pēkšņi atlido kraukļu bars, visas bites apēd un aizlido. Priekškars... Sapni redzēju pirms gadiem 7-8, bet vēl joprojām tā aina acu priekšā... A ko nozīmēja, nav ne jausmas.