(beidzot kaut ko atceros, bet liela bezjēga)
Man ir jāsvin dzimšanas diena, bet vajag dzīvokli, kur svinēt (nezinu kāpēc). Šajā sakarā man ienāk prātā prasīt čomam Slavikam, jo viņam vienmēr viss kas ir. Jā, viņš bez kurnēšanas iedod riņķīti ar kādām trim atslēgām un sāk stāstīt, kā atrast viņa dzīvokli kaut kur Maskavas ielā. Nu, man atslēgas rokā, adrese pateikta, es vairs neklausos skaidrojumus, piefiksēju tikai, ka pirmajā stāvā.
Nonāku uz vietas pie noteiktās adreses - jā, vecā māja, ieeja it kā ir, bet tad saprotu, ka nezinu dzīvokļa numuru. A tur pirmais stāvs kaut kāds sazarots, ļoti daudz dzīvokļu, vēl kaut kādi slimnīcas gaiteņi. Es štukoju, ka visām durvīm izmāģināt visas atslēgas man neizdosies, cilvēki izsauks policiju un dzimeni nokavēšu. Ir jau gandrīz 12, kad jānāk viesiem, bet es vēl nezinu, kurš dzīvoklis. Tad mans klasesbiedrs saka, lai piezvanu Slavikam un paprasu. Jā, kā gan man pašam neienāca prātā. Ņemu telefonu, a tur pilns ar kaut kādām multeņu aplikācijām, nekādi nevaru atrast sadaļu, kur atrodas telefonu numuri. Mēģinu meklētājā, bet visu laiku nepareizie burti spiežas. Čakarējos ilgi, ir jau piecas pāri 12, kad klasesbiedrs paņem telefonu un atrod numuru. Zvanu Slavikam. Šis saka - 108. dzīvoklis un viņš pats arī vēlāk atnākšot. O.K., es tagad priecīgs eju iekšā, bet.. bļāviens, tur tikai divsimtie dzīvokļi. Domāju, ka esmu pārklausījies, meklējju 208. Atkal tie paši gaiteņi, slimnīcas koridori. Redzu, ka uz pastkastītēm ir 208., bet tāda dzīvokļa nav. Izeju uz ielas meklēt otru ieeju, bet atrodu tikai nobrauktuvi pazemes stāvvietā, eju atkal uz pirmo ieeju, - trammtaramm, modinātājs...