Atkal daudz sižetu, atkal atceros, bet ierakstīšu tikai vienu.
Atkal, dažus mēnešus pēc Lielajiem Dziesmu svētkiem tiek rīkots kkāds pasākums, atkal jādzied, atkal tautastērpi...Savējo esmu satinusi sainītī un noglabājusi zem kkāda matrača telpā, kur mūsu korim ierādīta vieta. Visi ģērbjamies, taisāmies.....izvelku savu saini. Izrādās, ka kāds savācis manu Bārtas tautastērpa ņieburu, villaine apmainīta pret kkādu šauru lina auduma strēmeli, un zīļu kronis ielikts tāds, kas nav savienots aplī, bet ir apliekams ap galvu un tad saspraužams ar kņopēm - individuāli maināms lielums. Esmu šokā un sašutusi, eju, meklēju, skaidrojos, bet bez rezultāta. Jau jāstājas iznācienam, bet es, ģērbta tikai brunčos un kreklā, skrienu pie spoguļa, lai uzliktu vainagu. Šausmās konstatēju, ka mani mati ir nogriezti īsi un nez kādēļ zaļi nokrāsoti. Saprotu, ka matus kopā nevarēšu saņemt, būs jāmēģina tāpat vien aizglaust aiz ausīm un jāatstāj karājoties zem vainaga. Ņemos ar vainaga saspraušanu, bet kņopes pretējā pusē izkritušas, nevar sakniedēt kopā. Mēģinu ar lielu papīra saspraužamo spraudi saturēt vainaga malas, bet nekas neizdodas, malas sprāgst vaļā.
Viss, mūsējie jau dodas uz dziedāšanu, esmu stresā, sanāk, ka man būs jāielavās savā vietā, kad koris jau stāvēs, bet apzinos, ka tad visi pievērsīs man uzmanību, pamanīs, turklāt izskatos briesmīgi. Telpā pie galda vēl sēž kkādi cilvēki, un man vistuvāk divas dāmas, viena ēd putru no šķīvja un paņirdz - "Vai tad par šito ņemšanos korī vismaz pietiekami putru vari dabūt?" Pie sevis novelku "Rij savu putru un turi muti!"
Tad vēl izrādās, ka man nav zeķu, un kurpes jāmauc basās kājās.