Autors Tēma: sapnī kas tik nenotiek...  (Lasīts 181291 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Atb: sapnī kas tik nenotiek...
« Atbilde #1125 : 2022. gada 24. jūlijs, 14:24:40 »
Šonakt bija pēc izvēles jāiemācās no galvas viena autora, šķiet Jeseņina, dzejolis, kurš ar izteiksmi jānoskaita, lai tiktu pie atzīmes/ieskaites sazin kādā priekšmetā. Dzejoli izvēlējos, iemācījos - labas atskaņas, viegli gāja galvā. Par nelaimi kāds cits pirms manis bija izvēlējies un skaitīja to pašu dzejoli, tāpēc izlēmu, ka jāizvēlas cits. Nez kāpēc izvēlējos dīvainu dzejoli, kas sastāvēja no skaitļu rindām. Iemācīties no galvas paspēt vairs nevarēju, dabūju nolasīt, turklāt, dažus skaitļus lasīju kā atsevišķus ciparus (1, 8...), dažus kā skaitļus (18)... Vēl domāju - kāpēc esmu tik nekonsekventa? nu, un kāds tur var būt izteiksmīgums... Vārdu sakot - dabūju "neieskaitīts"
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1126 : 2022. gada 24. jūlijs, 16:18:37 »
Bugaltēra sapnis  :rofl:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #1127 : 2022. gada 24. jūlijs, 17:36:49 »
Bet neesmu bugaltērists... Grāmatvedība man uzdzen šermuļus
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #1128 : 2022. gada 26. jūlijs, 10:45:29 »
Man šonakt sapnī kvadriciklu nospēra. Bija tāds smuks, spilgti sarkans, sievišķīgs. Atstāju pie bodes. Iznācu ārā, tai vietā kaut kāda komunālo apkopes braucamais. Arī sarkans, bet vecs, liels, lietots un netīrs.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #1129 : 2022. gada 01. augusts, 09:47:29 »
Šonakt sapnī nolēmu palikt darbā. Gaitenī man kāds pārmeta, ka manam autiņam ir pārāk spēcīga signalizācijā. Taisnojos, - nekad neesmu to dzirdējusi, nebija iemesla. Pamanīju vecu paziņu un izlikos, ka mums kas svarīgs runājams. Blakus kabinetā vesels pūlis lika kaut kādu eksāmenu. Paziņa teica, ka tas ir obligātais pasākums,- ja nepiedalīsies atņems licenci, ja noliks vislabāk būs jāstrādā Tieslietu ministrijā  par ministru. Laiki grūti, neviens negrib, tā kā tā ir baigā loterija. Aiz loga lija lietus, debesīs ļoti augstu lidoja gājputni. Ieskatījos uzmanīgāk, tā bija kaut kāda smalku autiņu korteža, kurai apkārt riņķoja policijas apsardzes ekipāžas, un nedaudz attālāk nebeidzama ( līdzīgi skudrām) autiņu kolonna no pietuvinātām personu un pārējo pielīdēju braucamajiem. Uz kurieni šie visi laidās, kas viņus zina, es teiktu ka no labās puses uz kreiso. Pamodos, aiz loga joprojām lija lietus

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1130 : 2022. gada 06. augusts, 23:22:44 »
Ierakstīšu pagājušās nakts sapni.

Satiekos Latvijā ar Amāliju Dipu. Viņa tāda pamaziņa, man līdz plecam, ok, līdz ausij  :mrgr: . Frizūra kā Amēlijai no filmas Amēlija, tikai mati gaiši rudi. Abas kkur ejam, es viņu apķeru un saku -"re, kā tu saņēmies"(satikties).

Abas pēkšņi esam manas māsas mājā, māja plaša, milzīga, griesti vismaz 4m augsti, logi no augšas līdz grīdai. Bet aizkari gan dīvaini - neregulāras formas tamborējumi, viens gabals sarkans, viens balts. Istabā tik slīpa grīda kā nokalne laukā. Brīnos par tādu dīvainu istabu

Man jātaisās lidot prom, kko ņemu, kko kārtoju, bet nekas uz priekšu neiet. Amālija arī kkur klīst, bet pagaidām it kā viss labi, iejutusies. Staigādama atklāju, ka mājā 3 skaistas vannasistabas ar milzu vannām, viena no tām no koka dēlīšiem. Prātoju, ka dēlīšiem jābūt smalki apstrādātiem, lai mitrums nebojātu. Nožēloju, ka tik vēlu esmu atklājusi tās vannas, iepriekšējā vakarā būtu varējusi izgulšņāties ūdenī.

KKāds bariņš sanākam pagalmā, sasēžamies zālājā, Amālija maliņā. Laikam vairs nejūtas tik labi, jo piezvanījusi mammai. Abas runājas, Amālijas mati vairs nav pieglausti, bet vējā visi pa gaisu, un saule mirdz tiem cauri kā noziedējušām, bet rudām pieneņpūkām

Atslēdzies dip

« Atbilde #1131 : 2022. gada 07. augusts, 07:51:51 »
Varbūt tomēr tā arī biju es  :smile:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1132 : 2022. gada 10. augusts, 21:39:09 »
Kalna pakāje, vietām skupsnaina zāle, mežs, līkumota taciņa ved augšup. Tā kā pievakare, mežs ir tādi skraji lapu koki, bet apakšā pakrēsla. Pie taciņas koka soliņi, staigā jauni puiši mazos bariņos pa divi, pa trīs, smejas, runājas. Es lasu sēnes. Smukas beciņas, pusplaukstas izmērā, bet stingras. Līdzīgas baravikām, blīvas, resniem kātiem, tikai gaišas, mazliet zeltainas. Pagara zāle aug kumšķos, gar taciņu izmīdīts. Sēnes aug zem soliņiem, gar taciņu, tāpēc mazliet smilšainas. Lasu, traušu nost smiltis. Tā kā nav neviena trauka, tad lieku atlocītā jakas apakšmalā. Sēņu daudz, vismaz pusspainis. Domāju, ka dīvaini, kāpēc neviens tās sēnes neredz, vai varbūt viņus neinteresē, jo jaunieši. Bet es esmu priecīga. Vienā brīdī rodas sajūta, ka viņi neredz ne tikai sēnes, bet mani arī. It kā es tur esmu, bet vienlaikus neesmu. Un ka es taču negāju sēnēs, bet nevar atstāt, pārāk labas, tikai būs smiltis jānomazgā. Tomēr es nezinu, kas tās par bekām, nav nevienas no man zināmajām. Iedomājos, vai nav kaut kādas indīgās raganu bekas, bet pie mēles nepieliku, izlēmu, ka ir labās bekas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1133 : 2022. gada 13. augusts, 08:38:04 »
Oooooo, sen nebjia bijis eksāmens!

Eju pie zobārsta, rādu rokā savu zobu ar tumšu maliņu, saku, ka vajadzētu saplombēt. Zobārste stāsta, ka jārauj ārā. Mēģinu ieskaidrot, ka izraut vienmēr paspēs, jārauj ir otrs, tas tiešām nav labojams, bet šo es gribu plombēt.
Kā beidzās, neatceros, bet pēc zobārsta jāiet uz eksāmenu.

Jāliek eksāmens. Kaut kādā socio.... pat nezinu kas tas par priekšmetu. Neko neesmu lasījusi, neko nezinu. Sēžu pie auditorijas, pa stikla durvīm var redzēt, ka vairāki tur runā. Man ir A0 lapa (pusgultas izmērā) ar pierakstiem, tipa konspekti, katra biļete vienā rindkopā. Kaut ko mēģinu lasīt. Kāds iet iekšā auditorijā, dzirdu, kuru biļeti atbild, tātad to varu nelasīt. Bet tā lapa ir tā kā elektroniska, kā šķidra, ka nevar atzīmēt to biļeti.

Tur ir arī uzņēmumu logotipi ar skaidrojumu, kāpēc šāds dizains. Domāju, ka vismaz tos es varu paspēt kaut cik iegaumēt. Viens ar bultiņu uz augšu un bultiņu uz leju tika skaidrots, kā vecie darbinieki nodod zināšanas jaunajiem. Bija aplītis lielākā aplītī ar stūrīti un iekšā uzraksts VPN – tas ir ķīniešu uzņēmums, kas tulkojams kā "Jūsu Dārza Mellenes". Kamēr mēģinu aptvert, kāds zvana. Apkārt diezgan troksnis, saku, ka man ir eksāmens, nevaru runāt, ar labu nakti! Pati saprotu, ka laba nakts dienas vidū ir stulbi, bet kaut kā automātiski pasaku kā sīčiem gulētejot.

Turpinu lasīt par logotipiem, pienāk mana klasesbiedrene un vēl divas dāmas. Viņa saka - es tev zvanīju. Nupat uzzināju, ka Hitleram bija zelta zobs! Saku - man ir eksāmens, un Hitlers ir pēdējais, kas mani interesē!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #1134 : 2022. gada 13. augusts, 08:56:31 »
" tā lapa ir tā kā elektroniska, kā šķidra, ka nevar atzīmēt to biļeti." Šī epizode ir kā no maniem sapņiem :)

Pieslēdzies reno

« Atbilde #1135 : 2022. gada 22. augusts, 10:06:22 »
Man bija tāds kā padomju laiks un es tieku apsūdzēta, bet pagaidām tā ir tikai kā biedru tiesa. Es sēžu centrā pie galda, apkārt krēslos tādi drūmi vīrieši un sievietes, daži man liekas pazīstami -tā kā mūsu nākošie ministri. Man priekšā ir paplāte ar  konfektēm -bumbiņām-ledenēm, un es sāku ar tām apmētāt savus tiesātājus, mēģinot trāpīt pa sejām. Visi vairās, es tik nomērķēju un metu, un liekas, ka viņi nesaprot, no kurienes lido bumbiņas

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1136 : 2022. gada 22. augusts, 11:18:37 »
Ar kaut kādu nepazīstamu sievieti gājām makšķerēt. Ledū āliņģis, viņa uz ledus nolikusi statīvu ar prožektoru, tas izgaismo ūdeni zem ledus, - var redzēt līdz dibenam, dziļš tur nav. Viņa iedod man makšķeres trijžuburu āķi, uzspraužu mazu tārpiņu, viņa iemet āliņģī. Skatos, kā apakšā peld zivis. Viena piepeld pie āliņģa, bet āķi neaiztiek. Neiešu gaidīt, ņemu aiz žaunām un ceļu ārā. Šī tāda mazliet apdullusi un nemūk. Ar otru roku noķeru baltu zaķi, bet to mirkli neatceros, kur tas zaķis radās. Tā nu stāvu pie āliņģa, vienā rokā zivs, tāda kā store, kādu pusmetru gara, otrā balts, pūkains zaķis. Domāju, vai tā zivs nav upju zivs ar dūņaino garšu, tad priekš kam man viņa, ja nebūs garšīga. Kamēr stāvu un skatos āliņģī, redzu, ka tur dibenā guļ zirgs, - var redzēt galvu un mazliet no ķermeņa priekšas. Zirgs iesirmi pelēks. Bet tā īsti beigts nav. Domāju, ka tas taču tas zirgs, ar kuru mēs atbraucām, un ja viņš tur ilgi gulēs, tad noslīks. Nolieku savu zaķi un zivi, un mēs abas ejam vilkt zirgu. No krasta puses ledus nav, tur zirga pakaļgals. Aiz iejūga siksnām un pakaļkājām mēs to zirgu izvilkām no ūdens, lai atgūstas.

Es ar savu zivi un zaķi eju gar tantes dzīvokli, no kura īrnieki aizgājuši. Ieeju skatīties, vai kaut kas nav jāremontē. Kaut ko es tur darīju, to neatceros.

Atkal uz ielas, bet mans zaķis ir noplucis un pelēks. Skatos un žēlojos, ka viņam bija tik skaists kažoks, bet tagad visa spalva nogājusi, bija pūkains, tagad asu, īsu, pelēku spalvu.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 22. augusts, 11:26:29 no Trix »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1137 : 2022. gada 22. augusts, 11:44:56 »
foršs zaķis ar slapju vāveri...
tā laikam bija tam džekam, kurš sev dzīvi izpostīja, šādu vēlēšanos izsakot - "lai man vienmēr blakus būtu foršs zaķis ar slapju vāveri"...  :f-palm:

...piedomājam, ko vēlamies, ko sapņojam...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #1138 : 2022. gada 22. augusts, 12:56:13 »
Nevis ko vēlamies, bet kā izsakām savas vēlmes.
Nu jau viss līdz absurdam nonācis, ko tu, cilvēks, arī neteiktu, viss tiek saprasts zemtekstos, pārnestās nozīmēs. Nekur īpaši tālāk par akmens laikmetu neesam tikuši, tur arī bija ''debesu laivas'' un ''ugunīgās dakšas''.
Visus sakost!

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #1139 : 2022. gada 01. septembris, 10:17:34 »
sapnī ar paziņām bijām kaut kādā pārgājienā. Vakars, sveša pilsēta, kaut kāds skuķis uz stūra pārdod sulu. Man arī tā kā gribētos, viņa krievu mēlē prasa man 73 kapeikas. Skaidri zinu, ka man tādas naudas nav. Makā kaudze visādu valstu valūtas (mans krājums no citu valstu apmeklējumiem), rubļu vai jebkas krievu mēlē - nav. Meitēns piedāvā iedot uz parādā. Man princips- nekādu parādu. Iedomājos, bet var taču izņemt bankomātā, bet pa tīro esmu aizmirsusi kodus. Neviens ciparu salikums neliekas uzticams. Atmetu ar roku un kāpju ar saviem skuķiem kaut kādā klintī. Pēdējais posms tāda pašaura smaile, knapi kur pieturēties, bet veiksmīgi tieku galā. Tur neliela platforma istabas lieluma. Jau nakts un kaut kur lejā var redzēt pilsētas uguntiņas. Skaisti. Tagad jātiek lejā. Čerts, neredzu kur varētu pieturēties, novelties lejā arī kaut kā, ne īpaši. Noguļos uz vēdera un mēģinu saskatīt kādu drošāku ceļu. Man kāds saka,- nesarežģi visu. Pastiepju roku un jūtu, ka tas pilsētas nakts skats ir tāds redzes apmāns. Īstenībā tas ir kaut kāds grīdas segums kuru droši var ar roku sataustīt. Nākošajā sapņu daļa ņemos ar dārza darbiem. Sastādīju kaut ko vagās, aplēju, pagriežos darbu ievērtēt - viss jau smuki paaudzēs. Nopriecājos, ja tādā tempā augs, tad vēl paspēšu kaut ko iekonservēt ziemai. Vēl kāda vaga brīva, pienāku klāt, jau aizņemts - vesela rinda ar grāmatplauktiem. Pilns ar grāmatām. Nesaprotu, kam tā ideja prātā ienāca, solīja taču lietainu laiku. Nekas, sadalīšu kaimiņiem, būs ko ziemā darīt. Viss pamodos.