Nezin kādēļ šo visu nosapņoju... Es, kā vērotājs no malas, vismaz sākumā. Kalni, klintis, ala. Pūķis sargā olas. Saliktas tādās kā atvilktnēs, kastītēs uz baltām salvetēm, vienā apmēram vieta 4-6. Konkrētajā brīdī tikai 4 olas - 3 sarkanbrūnas ar dzelteni oranžiem rakstiem, zināms, ka ugunspūķa, viena - zilgani violeta. Telpa ļoti karsta, kuras tāds kā kamīns, un sarkanās olas arī kā sakarsētas, bet zililillā - vēsa. Kaut kāda "konkurējoša firmai" (nezinu, kas konkrēti par cilvēkiem, bet bija sievietes) olas mēģina nozagt. Pūķis tāds vai nu naivs, vai akls, nezinu, bet lāgā pats, kas notiek ar tām olām nevar kontrolēt, jo prasa zaglēm, vai olas uz vietas. Šīs virina atvilktnes, čamda olas un, protams, atbild, ka viss kārtībā, bet patiesībā izrādās, ka sarkanās olas nočiepušas jo, kad atvilktnes pārbaudu es, izrādās, ka tur vairs ir tikai zilā ola. Atceros, ka salvetēs bija palikuši apaļi nospiedumi no vietām, kur bijušas sarkanās. Un tad man rodas apjausma, ka sarkanās tiek karsētas, lai no tām izšķiltos ugunspūķi, un loģiski, ka, ja vēso noliks aukstumā, no tās izšķilsies leduspūķis...