Autors Tēma: Kā vīrietis dala pienākumus mājās - līdzīgi uz pusēm: Viņa taisa ēst - viņš ēd,  (Lasīts 14299 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Vsp piekrītu Mao,pamatdoma pareiza, jo pārsvarā jau tie vīri pelna ģimenes pamatbudžetu..

Ha. Pagājušā gadsimtā. Mums ar vīru algas starpība 20eiro,lieki piebilst,ka starpība vien
patērētājā laikā. Stereotipi,stereotipi.
Nezinu,mājsaimniecēm,varbūt.

Atslēdzies Mao

Ha. Pagājušā gadsimtā. Mums ar vīru algas starpība 20eiro,lieki piebilst,ka starpība vien
patērētājā laikā. Stereotipi,stereotipi.
Nezinu,mājsaimniecēm,varbūt.

Kāpēc stereotipi? Netici, ka mūsu paziņu lokā tā ir? Nu ta neko... .

Atslēdzies Broņa

Tā nav zelta dzīve. Tā ir parasti.
Un šamā protams pelna, kleitām, bērnu skolas naudām, bērnu prieciņiem, citiem sīkummaksājumiem. Bet simtu un tūkstošu rēķini ir, vai nu uz vīra pleciem, vai to nav vispār. Pārsvarā. Ir izņēmumi. Pusē izņēmumu slikti pelnošais vīrs mājas solī ar uzviju atstrādā, piemēram mežonīgu malkas kaudzi saskalda, nevis pērk skaldītu. Un tikai otrā pusē, minimālā skaitā gadījumu, vīrs banali sēž uz kakla sievai. Punkc un pļurkc.

Eh, ja tā būtu, zelta dzīve tām latvju sievām.

Atslēdzies ineshuks

Aga, tik cik mums vsp ir to tuukstoshu pelniitaaju...

ne visai reprezentabla atskaites grupa sanaaktu...

Atslēdzies Spārka

Var jau arī vidusšķirā sieviete atļauties nestrādāt.

Atslēdzies tuk

Kāpēc stereotipi? Netici, ka mūsu paziņu lokā tā ir? Nu ta neko... .

Skaties dziļāk, runa nav par paziņām
Paskaties kaut uz med.personālu, māsiņām, skolotājiem, biblotekarēm, utt,utt.
Un paskaties uz saeimas sastāvu. Kāda vīr /siev proporcija?
Sapratīsi,ka viss izriet no stereotipa, ka vīrietim jāpelna vairāk, jo tad vieglāk diktēt spēles
noteikumus

Atslēdzies Mao

Ak dies...

Atslēdzies ineshuks

Viirietim ir jaapelna vairaak...

Atslēdzies tuk

Var jau arī vidusšķirā sieviete atļauties nestrādāt.

Spārk,cik mums ir tās vidusšķiras,cik?

Atslēdzies tuk

Viirietim ir jaapelna vairaak...

jap,un tālab neceri ka tavs darbs tiks adekvāti apmaksāts iekš lv.
Meklē veci,kurš pelnīs.

Atslēdzies tuk

Ak dies...

Šo tēmu esmu pētījusi.PSRS laikos, lai nebūtu bezdarba, amati sievietēm.
Tālab arī tur pazuda vīrieši. cik vīriešu šajās profesijās?
Nekur tālāk neesam tikuši.

Atslēdzies flyingcat

Vispār jau vīrietim patiešām būtu jāpelna vairāk, vismaz tik ilgi, kamēr bērni joprojām dzimst sievietēm un pienu ēd no mammas pupa. Vai vienmēr tā sanāk- tas cits jautājums.

Man ir viens pāris paziņu lokā: sieviete - šuvēja, laba šuvēja; jauka, sievišķīga profesija.  Vīrietis- tipa celtnieks. Kaut kur tipa strādā. Tikai to, ko viņš tur nopelna, neviens nav redzējis. "Mums vēl par šito objektu nesamaksāja; mani atkal uzmeta; firmā pašlaik nav naudas"... Kas tur patiesībā notiek, tas ir mūžīgais topiks, kad satiekamies, jo viņai tak arī interesanti- kā tas sanāk, ka gadiem ilgi viņa maksā visus rēķinus, visu pērk, maksā par īri... Un vecis katru rītu patiešām iziet no mājas un kaut kur aizdodas; mājās nāk izsalcis un noguris. Nu, reizēm kādus 100- 200 eur atstiepj- tad ir svētki. Spēlē varbūt? Hz.

Cits pāris- šitos es labi pazīstu. Sieviete- māksliniece un pedagogs. Laba māksliniece, labs pedagogs. Naudas izteiksmē- divas nabadzības. Vecis-  ambiciozs tips bez profesijas. Tagad par apsargu strādā, uz minimālās; tas brīdis iestājās, kad pavisam bija švaki ar naudu, patiesībā, kad lāga vairs nebija, ko ēst. Ja godīgi, kā viņa pamanās savilkt galus, es varu tikai apbrīnot. Es nevarētu laikam. Vecis nav slikts, tikai...nu, nepiedāvā viņam neviens tos sapņu darbus, vispār pie darba viņš tiek tad, kad kāds paņem aiz rokas un aizved.

Vēl vieni- laba mana draudzene. Viņa-  grāmatvede, laba grāmatvede, starptautisks uzņēmums. Viņš- šoferis tālbraucējs. Nopelna aptuveni par 30 % mazāk nekā sieva. Nedzīvo viņi slikti, tikai vecim nedod mieru doma: kā tas nāk, ka viņa, mājās, halātā sēžot, var nopelnīt vairāk, nekā viņš, apbraukājot trīs valstis? Maitas tie, ar izglītību, parazīti, nu.

Jā, nu tāds man paziņu loks, pati vainīga :)

Atslēdzies Trix

Vīram IR jāapgādā sieva un ģimene bez diskusijām - tajā posmā starp pirmā bērna piedzimšanu un jaunākā bērna skolas sākumu. Jo tas darbs un tas rezultāts, kas panākams, kad nepārgurusi sieviete var nodarboties ar bērnu, nestresojot par elektrības rēķiniem un krāsns iekuršanu, nav naudā izmērāms. Es neteicu, ka jāsēž bērnam pie astes 24/7, kā to tūlīt pagriezīs. Ir jābūt finansiālai iespējai bērnam algot aukli kādos periodos, lai sievietei ir laiks arī kaut kam sev un ģimenei. Bērnudārzs ātrāk par 4 gadiem ir pēckara bezizeja, nevis kaut kas ideāls, uz ko jātiecas.
Bet tas nenozīmē, ka sieviete velk visus mājas darbus, appuišo arī veci un ar mokām izdīc naudu paketēm. Sievietes DARBS ir audzināt bērnus - rādīt, zīmēt, līmēt, runāt, strādāt ar bērnu. Mājas sadzīves darbi (trauki utt.) ir sadalāmi abiem pieaugušajiem.
Pirms un pēc tam - strādā un ģimeni apgādā abi.

Utopija, protams. Sievietēm masveidā ir izskalotas smadzenes par karjeras nepieciešamību un ģimenes nenozīmību, vīrieši kopš kara tā arī vairs praktiski nav atrodami.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

“Sievietes darbs audzināt bērnus “. Un izaudzina - tādu, par kuru tēmas autore sūdzas  :)

Atslēdzies Trix

“Sievietes darbs audzināt bērnus “. Un izaudzina - tādu, par kuru tēmas autore sūdzas  :)
Un kas teica ka viņa vecāki [vai vispār vientuļā pārstrādājusies māte] viņu audzināja? Kaut kā jau visi izaug. Ar nezālēm pilna pasaule. Bet lai kaut kas derīgs sanāk, pie tā ir jāpiestrādā. Ja bērnam no agras bērnības neiemāca rūpēties par otru, viņs to nemācēs.
Es visu atceros, Ričard...