Autors Tēma: Jaunais LTV seriāls Māja pie ezera  (Lasīts 55039 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies true detective

Jaunais LTV seriāls Māja pie ezera
« : 2015. gada 27. septembris, 09:47:55 »
kāds skatījās vakar?

domājams, ka es apstāšos pie šīs sērijas. gaidīju kaut ko tiešām labu, aizraujošu, interesantu.  sižetiski vēl īsti nekas netika atklāts, tas ir, īsti nesaprast par ko tas būs.  operators diezgan nemākulīgs, kadri ar spilgto gaismu, kurā pazūd aktieris, bija nepanesami. un kā vienmēr latviešu filmām raksturīgie, nevajadzīgie kadri, kuros nekas nenotiek, bet kadrs izstiepts tik garš un tiek rādīts tik ilgi, kamēr skatītājam sāk apnikt un neviļus sāc meklēt pulti. dialogi arī diezgan nedabiski. aktieri pa lielam ir ok.

“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Nāra

Re: Jaunais LTV seriāls Māja pie ezera
« Atbilde #1 : 2015. gada 27. septembris, 09:53:48 »
Tik lēnīgu seriālu vajadzēja radīt katru vakaru, citādi netiks līdz beigām. Laikam jau notika iepazīšanās ar visiem tēliem.Aktieri ok,bet viss cits- pat nav ko īsti teikt.Domāju,ka paskatīšos vēl.Tirole nez tagad vienīgā vecā seriālu aktrise?
Atcerējos cik jauna un sprigana Kļaviņa bija Vienas vasaras ziedā..

Atslēdzies Betons

« Atbilde #2 : 2015. gada 27. septembris, 10:09:13 »
absoūts latviešu seriāls. pirmā sērija - tizluma kalngals, astoņdesmito gadu garā. Sastiepts, baigās noskaņas tēlotas, bezjēdzīgi notikumi, visu laiku dzer utt.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2015. gada 27. septembris, 11:16:31 »
Es skatījos no vidus. Kur Kļaviņa mājās.  Ā, tad tādas ir mūsdienās vidējo latviešu mājas... Stiklots apgaismots bāriņš ar konjakiem u.c....

Atslēdzies taj

« Atbilde #4 : 2015. gada 27. septembris, 12:04:22 »
Vēl tikai plānoju noskatīties arhīvā.
Ļoti patika Kļaviņa (toreiz Zvīgule) un Skrastiņš "Saldajā pārītī"! Faktiski, "Pārītis" man subjektīvi liekas viens no visdabiskākajiem latviešu veikumiem seriālu jomā, viņu saspēle bija super!

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2015. gada 27. septembris, 12:16:37 »
Es jau vakar čatā izteicos -nožēlojami.Tiešām gaidīju kaut ko labu, jo parasti nekādus latviešu seriālus  neskatos. Izņēmums  -Līdumnieki.

Kaut ko tiik neprofesionālu... Pat līdz tādam absurdam -sarunā šefs 3x(!!!) pajautāja, kā prezentācija, un Kļaviņa 3x atbildēja, ka baigi labi.Interjeri, gaismojums, neveiklie dialogi...Un tās muzikālās interlūdijas... vāks

Un vispār, ja filmē ne sevišķi izskatīgus, apvītušus, aptuklējušus pusmūža akrierus, visam pārējam jābūt perfektam, it īpaši sižeta spraigumam.

Pēc tam skatījāmies 1. sēriju par Indiju, un nobeigumā vēlreiz  Mātes. Labi, tur ir miljoni, bet tas nav attaisnojums šī seriāla stulbumam. Droši vien nākošo paskatīšos, bet neticu, ka tur kaut kas uzlabosies.

Kas tad ir dižie autori?

Saldais pārītis bija labs

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #6 : 2015. gada 27. septembris, 12:30:27 »
Sāku skatīties un, gaidot kādu nebūt darbību, neglābjami aizmigu.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2015. gada 27. septembris, 19:26:21 »
Es ar skatījos. Dialogi vāji. Aktieri pārpucēti. Nu kas tas ir ar tiem mūsu seriāliem... Nēnu ir arī šis tas labs

(izņemot to galīgvājo dziesmu, par kuru visi nezkāpēc  esot sajūsmā), bet kopumā... ek.

Bet noskatījos. Neaizmigu.

« Atbilde #8 : 2015. gada 27. septembris, 21:57:56 »
Jāpiekrīt, ka vismaz pirmā sērija garlaicīga. Nav skaidrs, kāpēc bija jāievieš mēmais mīļākais un tūlīt pat jāizsniedz viņam vienvirziena biļete uz Austrāliju. Tad jau tikpat labi to epizodi varēja arī izlaist, ja vien viņš tomēr kaut kad neatgriežas filmā. Nezinu, kura dziesma tur skaitās izslavēta, bet man patika tā dziesma(s), ko dziedāja meita.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #9 : 2015. gada 27. septembris, 22:08:06 »
Es ar redzēju. Mājaslapā ir pieejama 1 sērija.
Visam iepriekšteiktajam piekrītu
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies taj

« Atbilde #10 : 2015. gada 28. septembris, 09:39:31 »
Noskatījos 1. sēriju.

Iespējams, biju gaidījusi kaut ko pavisam sliktu. Tāpēc varbūt nostrādāja pretējais: liekas, ka nebija nemaz tik slikti. Dziesma pārāk bieži atkārtojās - par daudz, citādi, dziesma kā jau daudzas latviešu dziesmas. Dialogi nebija paši veiksmīgākie, bet arī ne pavisam neveiksmīgi. Saskatīju mēģinājumus radīt atmosfēru - kā sapratās galvenā varone ar cilvēku, kurš nerunāja (atvainojos, vēl nepaguvu iegaumēt vārdus).
Par lēnīgumu. Iespējams, tas nav populāri, tā izteikties. Bet mani daudz vairāk kaitina pārspīlējumi nekā lēnīgums. Nevaru paskatīties kaut ko tādā garā kā "Ugunsgrēks". Protams, gaumes ir dažādas, bet man tas nav iedomājami, visas tās spožās interjera mantiņas un kliedzošās replikas, histērijas, mīļāko pāri, kas savstarpēji samaina partnerus un tā simtiem sēriju garumā.

Rezumē.
Seriālus, kuros nav spraiga darbība, ir labāk skatīties tad, kad rodas piemērots noskaņojums, nevis noteiktā datumā un noteiktā pulksteņa laikā.
Ja negaida daudz, tad mazāka vilšanās.
Ja ir vēl kāda motivācija, kāpēc kaut kam veltīt laiku, tad arī tas palīdz. Šajā gadījumā man nostrādāja cieņa pret Artūru Skrastiņu un Sandru Kalniņu.

Atslēdzies taj

« Atbilde #11 : 2015. gada 28. septembris, 09:44:14 »
Interesanti, kāds ir oriģinālais vai angliskais nosaukums poļu seriāla versijai?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #12 : 2015. gada 28. septembris, 10:04:09 »
Titros bija - Mīla (vai mīlestība)  pie ezera.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #13 : 2015. gada 30. septembris, 11:34:44 »
Noskatījos arhīvā.
Gaidīju šo seriālu, zināju, ka gribu skatīties, jo režisors ir A. Zvirbulis, man patika viņa savulaik filmētie seriāli Rīgas gambīts, Saldais pārītis un arī Eņģeļu mājas 2 sezonas. Un arī reklāmas klipā rādītie aktieri piesaistīja manu uzmanību.

Sākums kā jau sākums, radās apmēram nojausma, par ko seriāls būs.
Man patīk tie bezvārdu kadri, kuros it kā nekas nenotiek, tomēr notiek ļoti daudz… kaut vai kā Kļaviņa steidzas uz lidostu, sastrēgusī mašīnu straume, viņa kavē… viņš gaida… tad zaglēns, policija, un ir skaidrs, ka bezcerīgi nokavēts…
Vai arī Skrastiņa varoņa mazliet nervozā izturēšanās, kolēģu skatieni, kad ir noprotams, ka zem Kļaviņas varones “tiek rakts”, un apkārt visi visu zina, tikai pati Kļaviņa neko nenojauš... 

Man patīk, ka tiek filmēts reālā vidē, tie dabasskati, jūra caur kāpām, cilvēku silueti saulrietā… kā nofilmēts mūsdienīgajā stiklotajā ofisā, it kā vērojot caur stikla sienām, tie atspīdumi stiklā… ka nav tikai tie plakanie kadri dekorācijās, kur aktieri skraida garām kamerai, mētājot savas replikas.

Nu jā, tēma mūžīgā, attiecības ģimenē, attiecības starp vīrieti un sievieti… Nezinu, vai es gribētu skatīties, ja būtu nolasīti tikai un vienīgi jauni, tievi un skaisti aktieri, tad jau stāstam būtu jābūt par vidusskolnieku/studentu attiecībām…:) Pieņemu, ka tas mani neinteresētu, tā kā pati jau kādu laiku esmu citā vecuma kategorijā :).

Žēl tikai, ka tas tomēr nav latviešu oriģinālais seriāls, bet kārtējā adaptācija. Mums laikam ar tiem scenāristiem ne pārāk spoža situācija...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #14 : 2015. gada 01. oktobris, 10:50:21 »
Man arī patika pirmā sērija! Sižetu pirmajā sērijā gaidīt jau nevar, bet Zvirbuļa filmēšanas stils ar baudu skatāms! Tie atspulgi ( birojā K.Kārkliņa sarkanais krekls stiklos!!!), pauzes normālas. Jā, dziedošā beibe ar savu dziesmu drusku par daudz, bet jācer, ka turpmāk būs tikai kā tituldziesma.

Beigas drusku pārtinu un līdz ar to nesapratu, bet man teica, ka tur simbolizēts kā Kļaviņas varone, Grūbes džeka iedvesmota, apzinās savu stiprumu un tāpēc neskrien uz lidostu, bet mierīgi iesaistās policijas/zaglēna epizodē. Tā bija?