Autors Tēma: Jaunais LTV seriāls Māja pie ezera  (Lasīts 54635 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Re: Jaunais LTV seriāls Māja pie ezera
« Atbilde #195 : 2015. gada 26. oktobris, 17:29:31 »
Narcise, pudeli taču vetārsts iedeva, lai viņai ir duka palīdzēt.
Gan jau visi saliksies puzlē - gan tas ērģelnieks, gan tā pārdevēja, kuras meita grib šo sev par tēvu un mātei par vīru, vismaz tā izskatās. gan jau Madara ar šo sadziedāsies.
Puķe sāka Keišam biksēs līst klajā vietā, tad jau laikam tāpēc pārvācās uz auto.
Nu un kam bija vajadzīgs tas Madaras birojs un cilvēki tur, ja vairs nekā nebūs? Un kāpēc omei bij jānomirst? Un tā Kate? Gan jau redzēsim tālāk.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #196 : 2015. gada 26. oktobris, 18:11:26 »
Atcerējos vēl vienu rēcīgu ainu -  veikalā pārdevēja ar Madaru,sāk skanēt ērģeles, "Tas mūsu jaunais ērģelnieks" (?), izrādās mācītājs (!) jaunais maģīti uzlicis.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #197 : 2015. gada 26. oktobris, 18:37:46 »
Ak, jā, Madara sērodama par gotiņu piedzeras, toties viņas saulaino māmulīti jau pēc neilga laiciņa rāda smaidīgu kā parasti...nu nedrīkst tak kaut kādas govju nāves nomākt Pasternakas mūžam nemainīgo pozitīvo un optimistisko ampluā.
Kamēr seriāla darbība norisinājās pilsētā, tur viss vēl bija daudzmaz sakarīgi, bet kā pārcēlās uz laukiem, tā visādas dīvainības, ieskaitot sajauktos laikmetus, peļķes sausā laikā, neiederīgu pārdevēju, pusjukušu mātes māsu, kura brīžiem tāda, bet brīžiem gluži normāla, utt.utp. Ja seriāls arī turpmāk tā "progresēs", būs vien jāmet miers.

Atslēdzies reno

« Atbilde #198 : 2015. gada 26. oktobris, 19:06:53 »
tāda sajūta, ka viņi haotiski ķer un grābj uz visām pusēm -mācītāja talārus parāda, modes kleitiņu, (kādā sakarā tā draudzene parādījās -lai Vāni ieliktu?)

Jā, tas bija rēcīgi -govs atnesas, bet pasternaka nez kur klaiņo, tad smaidīga atpeld.Vēl -kaut kādā brīdī Madara saka-mammai te tik daudz klapatu,netraucēšu, braukšu prom -tā vietā, lai palīdzētu. Paravējusi būtu, nevis vēstules rakstījusi. Strādāts tajā lauku sētā vispār netiek -govi neslauc, kūti nemēž -viena paradīze!

Atslēdzies true detective

« Atbilde #199 : 2015. gada 26. oktobris, 22:22:11 »
Cerams, nākamajā sērijā sapņu princis beidzot parādīsies.

sapņus princis tak jau parādījies, jaunais ērģelnieks. manas aizdomas ir, ka krāšļotā veikalniece sitīs kanti viņam, varbūt kaut kas pat būs, bet tiklīdz satiks seriāla galv.varoni, tā viņam i valoda zudīs, i ērģeles aizmirsīs kā spēlē.

ps. jā, jā, skatos vēl, tas ir ar sportisku azartu vēroju, cik slikts tajā ir viss. pēd.sēriju skatījos paralēli darot kaut ko citu, tāpēc par govi nemācēšu komentēt, palaidu garām.  savukārt "plikā dibena ainā" patika garām slīdošais Tallink prāmis :)
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Mango

« Atbilde #200 : 2015. gada 26. oktobris, 23:04:10 »
Kūti mēž, tā Kate, staigāja ar štrumiem pa pagalmu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #201 : 2015. gada 26. oktobris, 23:45:14 »
tak zobārsts vēl parādīsies -teiks-atveriet plati

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #202 : 2015. gada 27. oktobris, 06:48:44 »
Pag, tak par mīlnieku kaut kur bija minēts Grāvelis. Es to gaidu. Bet ērģelnieks arī labs. Kad aizies uz to kori dziedāt, varbūt kaut ko sabīdīs.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #203 : 2015. gada 27. oktobris, 09:34:12 »
Varbūt ""plikā dibena ainā""(c)true detective  Puķe nevis biksēs līda, bet gribēja vienkārši palīdzēt viņam kreklu novilkt, redzot, kā viņš wasabi saēdies un sāk svīst.. :)

Gotiņas līnija gan man patika, ja drīkst tā izteikties par bēdīgu notikumu. Man kā nelauciniekam viss likās interesanti, bez tam patīk Brakovskis, ka gan viņš, gan Krastiņa bija šajā sērijā. Labi, ja nu vienīgi tas, ka gotiņa rāmi gremoja, kad visi satraucās, bet nevar taču lopiņu tracināt dēļ filmēšanas! Vienā ainā gotiņa bija tāda nervoza un rāvās prom, tas jau bija slikti.

aina ar maģīti bija super:) tik brīnos , kā no tāda štrunta viņam izdevās tāāāādu skaņu dabūt, lai pat ciema bodē dzirdētu!

Ainas ar francūzi gan muļķīgas - viņu spēlē latvietis, kā titros izrādījās. Varēja jau nu kādu francūzi sarunāt. jācer, ka vēlāk attaisnosies tieši šī puiša izvēle. Tagad viņš nerunīgs, Vāne ar viņu latviski runā, nav skaidrs, kuram no viņiem šīs attiecības ir izdevīgas, rakstnieks vēl skaitās, muti nevar atvērt.

Bet prieks man bija redzēt M50 (Miera ielas veikaliņu, to, kur meita nodeva savas kleitiņas un Borka pārdevēja, Miera ielā 17 )! Es tieši biju gājusi garām, kad gatavojās filmēt, visi mēs garāmgājēji zvaigājām par to bankomāa mulāžu, kas ielikta bija vienā durvju ailā. Nu beidzot es zinu, ko filmēja tai dienā! Bankomāts bija tik vientuļš un smieklīgs - īsts pēc skata. Nu ja, vajadēja taču Vānei kaut kādu iemeslu atrasties uz ielas tai brīdī, kad meičas no veikala nāk ārā, bankomāts ir laba ideja!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #204 : 2015. gada 27. oktobris, 11:43:25 »
Man kā pilsētniecei arī patika Gotiņas aina, ja tā var izteikties, izskatījās veterināriski, bet pieklājīgi, lai es nesāktu ģībt. Sākumā jau Gotiņa bij satraukusies un raustījās un māva, cerams, viņu netramdīja speciāli (vajadzēja uzrakstu, filmēšanas laikā neviens dzīvnieks nav cietis), un bullītis bij feins, traktorists sakarīgi nomierināja, ka būs viss labi. : )

Atslēdzies hm@

« Atbilde #205 : 2015. gada 27. oktobris, 12:26:51 »
tak zobārsts vēl parādīsies -teiks-atveriet plati

par kādu zobārstu tu runā? Grāvelis būs ciema zobārsts? :) tas gan būtu jauki:)    (bet citāts Oupen waaaaaaaid! man mīļs no Pilna māja, kur Stefānijai rādījās murgs, kur visi kliedza - open wide!!!)

Par madaras piedzeršanos - imho ne dēļ sērām par gotiņu viņa piedzērās, bet vnk tādēļ, ka bija jāasistē vetārstam. Varu saprast viņu kā pilsētas meiču ar nosleici uz dzeršanu - šķaidītais spirts ir vienīgā reālā iespēja to skatu pārdzīvot.

(Atļaušos citēt Behemotu no M&Margaritas - Lai es dāmai atļautos šņabi piedāvāt? Nekad! Tas ir tīrs spirts!)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #206 : 2015. gada 27. oktobris, 12:50:02 »
Tas, ka seriāla veidotāji atļauj Madarai biežāk iedzert nekā tas būtu normāli vai pat piedzerties, tas man pat imponē kontekstā ar to, ka tieši tas ir ļoti reāli, kā jau teicu iepriekš, jo diemžēl dzīvē tieši tā arī notiek, ka atkarībā ieiet NE TIKAI bomzenes vai citu riska grupu sievietes, bet ārēji it kā gluži normālas sievietes, par kurām citi (tajā skaitā arī kolēģi vai pat ģimenes locekļi) pat bieži nenojauš, ka viņas ir alkoatkarīgās. Tāpēc, vismaz LV, statistiska par alkoholiķiem ir ļoti mānīga tā iemesla dēļ, ka sievietes alkoholiķes to bieži diezgan veiksmīgi noslēpj, un patieso atkarīgo skaitu pat aptuveni nevar nojaust racionālā statistika.
Diemžēl, kā jau minēju, visādi citādi seriālā es saskatu arvien lielākus robus.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #207 : 2015. gada 27. oktobris, 12:53:55 »
Tas, ka seriāla veidotāji atļauj Madarai biežāk iedzert nekā tas būtu normāli vai pat piedzerties, tas man pat imponē kontekstā ar to, ka tieši tas ir ļoti reāli, kā jau teicu iepriekš, jo diemžēl dzīvē tieši tā arī notiek, ka atkarībā ieiet NE TIKAI bomzenes vai citu riska grupu sievietes, bet ārēji it kā gluži normālas sievietes, par kurām citi (tajā skaitā arī kolēģi vai pat ģimenes locekļi) pat bieži nenojauš, ka viņas ir alkoatkarīgās. Tāpēc, vismaz LV, statistiska par alkoholiķiem ir ļoti mānīga tā iemesla dēļ, ka sievietes alkoholiķes to bieži diezgan veiksmīgi noslēpj, un patieso atkarīgo skaitu pat aptuveni nevar nojaust racionālā statistika.
Diemžēl, kā jau minēju, visādi citādi seriālā es saskatu arvien lielākus robus.

Ja seriālā Kļaviņa tiks pozicionēta kā atkarīga, tad jau o.k., bet tad tur alkoholismam būtu pamazām jāprogresē. Biežāk jau seriālos varoņi ļurbā katru dienu un neparādās ne mazāko atkarības iezīmju. Nākamā rītā pēc kodiena līdz diviem naktī visi svaigi kā gurķīši un sēžas pie stūres

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #208 : 2015. gada 27. oktobris, 13:16:35 »
Ja seriālā Kļaviņa tiks pozicionēta kā atkarīga, tad jau o.k., bet tad tur alkoholismam būtu pamazām jāprogresē.
Ne obligāti attiecībā uz progresēšanu īsā laikā, jo tas ir ļoti individuāli. Ir cilvēki, kas strauji nodzeras, bet ir tādi, kuriem alko lietošanas ieradumi (devas, lietošanas biežumi, utml) gadiem ir nemainīgi, un tikai pēc kāda laika viss pēkšņi un strauji aiziet uz leju.
Bet attiecibā par tiem brīnumiem, kas seriālos vai filmās šajā sakarā, tas gan. Un ne tikai šāda veida brīnumi.  Tas, kas man liekas ļoti uzkrītoši un neatbilstoši, ka LV seriālos paliek gados arvien jaunāki vecāki (pat sanāk ka 15 gados bērni piedzimuši), kaut gan dzīvē šobrīd biežāk notiek otrādāk -vecāku vecums pamazām atkal palielinās -nu jau daudzas sievietes un vīrieši arī 35 gados vairs nesteidzas bērnus laist pasaulē.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #209 : 2015. gada 30. oktobris, 08:22:41 »
Nākamajā sērija būs liktenīgais zobārsts Grāvelis. Ļoti neromantiski,cik gan labiem zobiem jābūt :-)
Kates psihošana,aizbēgšana - nesaprotu vsp, ko filmai dod šis tēls?