Vasaras Portugālei noteikti vajadzētu auto, tur es piekrītu Mūžīgajam ceļiniekam. Ziemas Portugāle ar sabiedrisko (un kājām) bija teicami realizējama. Ieskaitot kāpšanu Sintrā no pašas lejas kājām uz Mauru pili/cietoksni un pēc tam tālāk uz Penas pili. Tie, kas ar mašīnu, tie lielāko daļu ceļa nobrauc ar mašīnu un apstājas , kā mēs iesaucām, vācu pensionāru stāvvietā. Ja ir vieta.

Jo ceļmala šauriņa. Toties kāpiens no pilsētiņas centra pa šaurajām ieliņām atgādināja mūsu pirmo kāpienu Kapri salā, toreiz, kad atdalījāmies no grupas un plēsām augšup kalnā pa šauru celiņu, atceries, baacien? Te bija līdzīgi:)
Vai es jau teicu, ka portugāļu izpratne par kafiju atbilst manējai? Kafijas ir kādas 15 veidu un katrai savs nosaukums portugāļu valodā:) Tev nav jāskaidro bārmenim - man cafe latte, tikai vājāku, bez cukura, daudz piena, nē, tur ir savs termins, ja tev paveicas to atrast, tad vienmēr dabūsi to, ko gribi. Man paveicās un es pratu pasūtīt portugāliski tieši to, ko gribu:) un tas viss lētās cenās, sākot no 65 centu espresso un beidzt ar 1.20 par daudzpiena kafiju. Plus vēl protams smalkos kafūžos par 2.80-3.50 pieejamas smalkās kafijas - latte, machiato, utt.
Lisabona - pilsēta-izaicinājums. Kartē viss ir netālu, bet izrādās, ka esi nonācis viena kalna galā, bet tavs objekts ir blakus kalnā:) Toties tiec apbalvots ar brīnišķīgiem skatiem - miraduro (?), nemitīgi esi kādā kalna galā un veries lejup pār jumtiem, upi, utt... Manuprāt, tā ir pilsēta , kur karte bija jāzīmē ar izobārām ( ja nejaucu, tā sauca tās līnijas ģeogrāfiskajā kartē, kas apzīmē augstumu virs jūras līmeņa??). Vai arī ar dažādiem augstumiem atbilstošu krāsojumu.