Aptauja

Iedomājaties, ka jums ir iespēja izvēlēties 4 - 5 dienas pavadīt kādā no minētajam vietām, kur tas būtu?

Vīne
Barselona
Londona
Milāna
Bergena
Liverpule
Atēnas
Cits ....?

Autors Tēma: Brīvdienas februārī.  (Lasīts 10423 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Re: Brīvdienas februārī.
« Atbilde #45 : 2016. gada 05. marts, 23:26:04 »
hm@, izstāsti par Portugāli, varbūt samainu vasaras plānus ;)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #46 : 2016. gada 06. marts, 20:50:48 »
Superīgi daudz esat paguvuši redzēt! Kuros datumos bijāt? Mums pagājšgad ap 14.feb bija tāpat silts, tikai nelija. Toties šgad ap 25.feb bija vēsais posms Portugālē. Bet, tā kā mērķis bija pilsēttūrisms, nevis peldes, tad bija labi bez karstuma pa kalniem kāpaļāt. Esmu iemīlējusies Portugālē, tā man tgd jaunā pieķeršanās!

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #47 : 2016. gada 06. marts, 20:54:32 »
Super, prieks lasīt! - Katalonijas apmeklējumu visdrīzāk atkal ieplānošu šogad, tiesa gan, diezin vai Barselonu, jo vasarā vai agrā rudenī tā ir tūristu pārpilna. Un Portugāle.... nākotnes plānos. Tuvākais ieplānotais - Sicīlija!

Atslēdzies Rūdis

« Atbilde #48 : 2016. gada 06. marts, 22:52:21 »
Uz Portugāļi jābrauc septembra beigās, citā laikā tur nav ko darīt.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #49 : 2016. gada 06. marts, 23:25:25 »
Kāpēc tik strikts uzstādījums? Slikta pieredze no citiem laikiem?
Visus sakost!

Atslēdzies Rūdis

« Atbilde #50 : 2016. gada 06. marts, 23:30:00 »
Septembra beigās nav tūristu un vīndarītavās portvīna ir viszemākā cena, kā arī citās vīndarītavās ir bezmaksas degustācijas + vēl krodziņos ir cenas lejā, bet okeānā ir silts ūdens un var peldēt.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 07. marts, 07:23:41 no pitons »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #51 : 2016. gada 06. marts, 23:36:02 »
Nu, tas ir tikai viens rakurss. Man patīk braukt uz siltam zemēm, kad tur viskautkas zied. Vai arī kad vietējie augļi nobriest. Nu jā, vai kad plunčkāties var. Ja arhitektūra un arheoloģija jālūr - tad labāk arī vēsākā laikā.
Visus sakost!

Atslēdzies Rūdis

« Atbilde #52 : 2016. gada 06. marts, 23:40:03 »
Pērn Porto biju septembra beigās temperatūra bija +26 grādi, super! Pa kalniem izstaigājos, piedalījos vīnogu mīdīšanu pasākumā un citos pasākumos. Arhitektūra mani neinteresē.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #53 : 2016. gada 07. marts, 09:36:18 »
nezinu, par septembri, bet zinu, ka vienmēr ārzemēs ir ko redzēt, tikai pareizi jāsastāda savi mērķi - nav vērts februārī braukt sauļoties vai augustā - pa kalniem kāpelēt. :)  Bet vēsajos mēnešos tūristu patiesi ir mazāk, rindas nav vai ir nelielas, nav visāds ieejas un transporta biļetes jāsapērk jau Rīgā, var smuki un fleksibli improvizēt.

« Atbilde #54 : 2016. gada 08. marts, 20:42:02 »
hm@, izstāsti par Portugāli, varbūt samainu vasaras plānus ;)

Un kas ir tas, ko esi gatava mainīt pret Portugāli? Katrā ziņā - iesaku, iesaku, iesaku!!! Ja izlemsi, padod ziņu, varēšu tev daudz daudz ieteikt...tikai auto vajag. Tur ir tik daudz fantastiska - ehhh, atkal gribas braukt!
Dari ko darīdams, gan jau kaut kas sanāks.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #55 : 2016. gada 09. marts, 09:38:24 »
Vasaras Portugālei noteikti vajadzētu auto, tur es piekrītu Mūžīgajam ceļiniekam. Ziemas Portugāle ar sabiedrisko (un kājām) bija teicami realizējama. Ieskaitot kāpšanu Sintrā no pašas lejas kājām uz Mauru pili/cietoksni un pēc tam tālāk uz Penas pili. Tie, kas ar mašīnu, tie lielāko daļu ceļa nobrauc ar mašīnu un apstājas , kā mēs iesaucām, vācu pensionāru stāvvietā. Ja ir vieta. :) Jo ceļmala šauriņa. Toties kāpiens no pilsētiņas centra pa šaurajām ieliņām atgādināja mūsu pirmo kāpienu Kapri salā, toreiz, kad atdalījāmies no grupas un plēsām augšup kalnā pa šauru celiņu, atceries, baacien?  Te bija līdzīgi:)

Vai es jau teicu, ka portugāļu izpratne par kafiju atbilst manējai? Kafijas ir kādas 15 veidu un katrai savs nosaukums portugāļu valodā:) Tev nav jāskaidro bārmenim - man cafe latte, tikai vājāku, bez cukura, daudz piena, nē, tur ir savs termins, ja tev paveicas to atrast, tad vienmēr dabūsi to, ko gribi. Man paveicās un es pratu pasūtīt portugāliski tieši to, ko gribu:)  un tas viss lētās cenās, sākot no 65 centu espresso un beidzt ar 1.20 par daudzpiena kafiju. Plus vēl protams smalkos kafūžos par 2.80-3.50 pieejamas smalkās kafijas - latte, machiato, utt.

Lisabona - pilsēta-izaicinājums. Kartē viss ir netālu, bet izrādās, ka esi nonācis viena kalna galā, bet tavs objekts ir blakus kalnā:) Toties tiec apbalvots ar brīnišķīgiem skatiem - miraduro (?), nemitīgi esi kādā kalna galā un veries lejup pār jumtiem, upi, utt... Manuprāt, tā ir pilsēta , kur karte bija jāzīmē ar izobārām ( ja nejaucu, tā sauca tās līnijas ģeogrāfiskajā kartē, kas apzīmē augstumu virs jūras līmeņa??). Vai arī ar dažādiem augstumiem atbilstošu krāsojumu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #56 : 2016. gada 09. marts, 13:00:47 »
lisabona ir mana sapņu pilsēta -biju tur pārāk īsu mirkli, bet pietiekami, lai iemīlētos

Atslēdzies hm@

« Atbilde #57 : 2016. gada 09. marts, 14:38:11 »
lisabona ir mana sapņu pilsēta -biju tur pārāk īsu mirkli, bet pietiekami, lai iemīlētos

Prieks to dzirdēt, jo līdz šim , gatavošanās procesā, pārsvarā lasīju tādas frāzes kā "Lisabona nepatika, Porto ir daudz interesantāka". Man labāks kontakts ar Lisabonu izveidojās, bet, protams, arī Porto ir burvīga pilsēta!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #58 : 2016. gada 09. marts, 20:40:17 »
Es arī biju dzirdējusi par Lisabonu ne to labāko, bet tā kā man viens otrs vēlas Portugāli, tad tagad laikam hm@ iemetusi āķi lūpā arī man ...

hm@, protams, ka atceros - un tas bija pareizākais, ko varējām darīt ;) Bez tam, tā pieredze man ļoti noder vismaz 2 reizes gadā.

Kur Tu dzīvoji? Apartamentā vai viesnīcā?

Man bija doma par Bulgāriju vai Grieķiju (nemaz neprasiet kāpēc), bet šis izklausās labi.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #59 : 2016. gada 09. marts, 23:26:20 »
mēs, protams, hotelītī. Tā arī nesadūšojos meklēt apartamentus. linkus jau reno bija labus ielikusi, bet man sanāca, ka lētāk ir ho(s)telis. 10 eiro no deguna par nakti (jā, tā ir ziemas cena, lūk, vēl viens pluss pilsēttūrismam ziemā) pilsētas centrā - tas likās labi. Virtuvītes esamība nebija svarīga, pietika ar pusdienām pilsētā un uzkodām no rīta/vakarā istabā.
Pieļauju, ja reiz apmestos apartamentos, tad iepatiktos, bet tagad vienkāršāk likās iet ierasto bookingkoma ceļu:)