Autors Tēma: Provinciāli utubungas  (Lasīts 18352 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Provinciāli utubungas
« Atbilde #15 : 2015. gada 13. oktobris, 12:08:49 »
...Vai kādam ir pastāstāms savs stāsts,kur pats būtu izgāzis kādus podus vai izrādījis savu pārākumu?
Hmm, pat nezinu... Nu, ir gadījies kādreiz kādu muļķibu izdarīt, vienreiz pat tā notizlojos, ka ar pakaļu grāvī ieslīdēju, bet galīgi ne tāpēc, gribētu kāda priekšā izpendrīties. Pret citiem braucējiem cenšos izturēties pieklājīgi, nevienam netraucēju un neriebju, nu vismaz tīšuprāt ne.

Ak, vienu reizi gan atcerējos no seniem padlaikiem... Ziema, sniegs, ledus, tukša netīrīta stāvvieta Daugavas krastmalā - brīvdienas rīts... Iebraucu pa vienu noledojušu špūru un noparkojos. Atnāku, skatos - viens zapiņš aiz manis nolicies, šķērseniski tai pašai špūrai. Viss laukums tukšs, bet viņam, maķ, tā jānostājas, ka es vairs ārā netieku. Priekšā sniegs, aizmugurē tas zapiņš, riteņi pa apledojušo špūru spolē un sāniski izgriezties neļaujās nepakam... Žēlīgā debess, kā es tur nopēros, kamēr izdevās to zapi apbraukt! Un tad, aiz pāri plūstošās škrobes - izskrūvēju šim viena riteņa ventīli un slaidā lokā aizlaidu pa gaisu! Ļaunā priekā apcerot, kā tas mūdzis uz tiem ledus kankāļiem domkratu stutēs... :evil:

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #16 : 2015. gada 13. oktobris, 12:47:35 »
Iz savas pieredzes papildināšu, ka "katram utubungam liekas, ka noteikti, par katru cenu, jebkādos apstākļos" ir jāapdzen auto ar ārzemju numuriem. Vietējie tak "prasmīgāki", un ārzemnieki jau pēc definīcijas "braukt nemāk" (tas nekas, ka pie stūres savs LV pilsonis sēž).

Par šaizēm, kas gadījušās: reiz, pa Mūkusalas ielu braucot, nenovērtēju peļķes apmērus un iespējamo dziļumu, sanāca gājēju apšļākt. Goda vārds, nožēloju visu dienu!

Atslēdzies faraons

« Atbilde #17 : 2015. gada 13. oktobris, 20:26:53 »
bamburīns....... :)
jauks vārds. nebiju dzirdējusi.:)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #18 : 2015. gada 13. oktobris, 23:35:51 »
Šad tad ar apbrīnu iedomājos kravinieku šoferus - lai arī tagad kravinieki uzņem ātrumu kā vieglie un bremzes arī krutas, tomēr inerce un tonnāža pamatīgi. A tās vardītes kastītēs mūždien lien pa priekšu, ja kaut 30 cm sprauga būs. Man jau sen nerrrvi būtu beigti. Reizes 2 esmu devusi smagā šoferim savu vizītkarti, ja vajag liecinieku, kā vieglais ieķūlējies priekšā.

Pirmo reizi, kad pati biju pie stūres zviedros, man tas bija liels pārsteigums, ka cilvēki vienkārši brauc, nevis visu laiku pūlās kādu apjāt uz ceļa...
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2015. gada 13. oktobris, 23:55:39 »
esmu, esmu tīšuprāt nosprostojusi ceļu - mierīgi braucot paralēli otram tādam pašam "kaitniekam"  -un bamburīns aizmugurē lēkā no vienas joslas otrā un midžina, bet mēs tā mieeerīgi

Un tumsā pa šoseju es kūņājos -tur nu taisnība, ja uz mani trako

Atslēdzies Trix

« Atbilde #20 : 2015. gada 14. oktobris, 00:30:59 »
esmu, esmu tīšuprāt nosprostojusi ceļu - mierīgi braucot paralēli otram tādam pašam "kaitniekam"  -un bamburīns aizmugurē lēkā no vienas joslas otrā un midžina, bet mēs tā mieeerīgi

IMHO stulbi.
Ne jau bemberastu man žēl (tā tiešām ir diagnoze vairumā gadījumu).
Tā Tu radi kretīnisku situāciju nevis pakaļā līdējam - sūc ar viņa nerviem -, bet pati sev un blakusbraucējam. Pietiek uz ceļa izlekt kādai stirnai no grāvja vai traktoram ar promilēm no sānceļa krūmiem, kad jūs esat auzās - vienkārši nav vietas manevram paraut stūri sānis un mēģināt jebkādi izvairīties no sadursmes, jo abas joslas ir pilnas - blakus iekārtojies otrs tāds pats principiālis. Kamēr turēšanās abās joslās "rāvējslēdzējā" dod tev blakus brīvu vietu...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #21 : 2015. gada 14. oktobris, 08:15:04 »
Nu, es arī tīšu kaitniecību neatbalstu. Visu dzīvi mācos otra vadītāja pārkāpumu neuztvert kā personisku apvainojumu. Un man sanāk aizvien labāk. Nu jau gadus ilgus uz darbu braucu bez stresa, kamēr kolēģis, kas brauc pa to pašu maršrutu, no rītiem nereti ierodas  zaļš no dusmām, vēl pa ausīm garaiņi kūp, un katrreiz šis ņemas stāstīt visādus piedzīvojumus uz ceļa...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2015. gada 14. oktobris, 08:35:42 »
Nu, es arī tīšu kaitniecību neatbalstu. Visu dzīvi mācos otra vadītāja pārkāpumu neuztvert kā personisku apvainojumu.

tieši tā, bet tur vajag zināmu briedumu, kurš nāk ar gadiem :) 

bet vispār viss ir relatīvs. Ja gribas asas izjūtas, var uz Maskavu aizbraukt, savukārt, ja gribas sajūtu, ka esi baigais "kings", var pa skandināviju, īpaši Norvēģiju pavizināties :)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #23 : 2015. gada 14. oktobris, 08:48:57 »
ja gribas sajūtu, ka esi baigais "kings", var pa skandināviju, īpaši Norvēģiju pavizināties :)

Nu, nezinu, Somijā līdz Polārajam lokam braucu - tie somi tak ir nenormāli. Naktī pa ledu mauc 120 - 130, protams, tālajā galā, kur radaru vairs nav. Un tās lampas viņiem !!!! Bāc, tāāādu gaismu pat debesu valstībā neatradīsi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #24 : 2015. gada 14. oktobris, 08:57:57 »
tie somi tak ir nenormāli.

Somiem ir jūtams, ka viņi savulaik bijuši zem tās tautas, kura "lēni jūdz, bet ātri brauc". Zviedri ir drusku lēnīgāki, norvēģi pavisam sēnes :)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #25 : 2015. gada 14. oktobris, 09:12:04 »
Norvēģijā neesmu bijis. Zviedri, jā- viņi tak vispār nevar pabraukt. Vienīgi - ar katru gadu vairāk viņi atšķaidās ar tumšajiem ļaudīm - tie gāž pa ielām taurēdami (Zviedrijā taurē - jā, šoks!!!).

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2015. gada 14. oktobris, 09:55:44 »

dumie tā es esmu izdarījusi Jūrmalā, kur atļautais 50. Kādas stirnas

Atslēdzies reno

« Atbilde #27 : 2015. gada 14. oktobris, 09:59:39 »
Somi nu gan ir cits stāsts -visi Raikoneni un co. Viņiem pat esot īpašs vārds, kas apzīmē tādu neprātīgu drosmi, beznervu stāvokli.
Top Gear bija epizode no Somijas, katru sestdienu miestā notiek sacīkstes, dalībnieki no 14 līdz 94, Klarksonu pievinnēja kaut kāds skuķēns

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #28 : 2015. gada 14. oktobris, 10:22:04 »
Ko tiešām nesaprotu Latvijā, ir šis: "Ja tu, godīgs pilsonis būdams, brauc pa ceļu ar mazu mašīnu ar ātrumu atļautais +10"
Kas tā par indevi (pat "godīgam pilsonim") uzskatīt, ka tas, kas norādīts ceļazīmē, nav ņemams vērā un jākustas par 10 km/h ātrāk? Liela daļa braucēju uzskata zem sava goda braukt ar max atļauto?

Pārdomām šis: http://www.tvnet.lv/auto/satiksme/488646-skarba_matematika_ari_10_kmh_ir_daudz

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #29 : 2015. gada 14. oktobris, 10:57:34 »
...Kas tā par indevi (pat "godīgam pilsonim") uzskatīt, ka tas, kas norādīts ceļazīmē, nav ņemams vērā un jākustas par 10 km/h ātrāk? Liela daļa braucēju uzskata zem sava goda braukt ar max atļauto?

Pārdomām šis: http://www.tvnet.lv/auto/satiksme/488646-skarba_matematika_ari_10_kmh_ir_daudz

Nomade, vai pati tiešām vienmēr tupi brauc ar zīmē norādīto?! Un ņem par pilnu kaut kādu smadzeņu skalošanas demagoģiju?! :rat:

Es, savukārt, nesaprotu apzināto fanātismu ātruma (kā arī jebkuru citu) ierobežojumu (kas pie mums tiek noteikti pēc principa - jo vairāk, jo labāk) ievērošanā un viemēr esmu uzskatījusi, ka jābrauc ir, vadoties pēc veselā saprāta, jo zīmē norādītajais skaitlis nebūt nenozīmē drošu ātrumu. CSN un kustības drošība ir divas tikai visai attāli saistītas lietas. Pie pilsētā oficiāli noteiktā 50 vienā un tajā pašā vietā var būt adekvāti braukt gan ar 80, gan 20, atkarībā no satiksmes intensitātes, transportlīdzekļa veida, laika apstākļiem, utt. Un par visbīstamāko tendenci uzskatu "jums nekas nav jādomā, jums tikai jābrauc pēc noteikumiem", jo akurāt tāda nedomāšana un domāt nespējība noved pie traģiskām sekām. Kā vienugad uz Dienvidu tilta, kad lērums mašīnu salikās čupās, jo nespēja apjēgt, ka atļautais 70km/h nav piemērots ātrums uz glumi apledojuša tilta.