Autors Tēma: "Saplēsto krūzi" gaidot  (Lasīts 38984 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies samtene

Re: "Saplēsto krūzi" gaidot
« Atbilde #195 : 2016. gada 21. marts, 11:10:55 »
Sākumā neskatījos, bet tagad esmu jau līdz 5.sērijai tikusi ar skatīšanos.

Ļoti acīs krīt laika un naudas trūkums, ar visām no tā izrietošajām sekām, kaut vai visas tās lažas ar gadalaikiem, vizināšanās ar laivu pa dīķi, kas liek domāt par apkārtnē esošajām ūdensdzirnavām, kas beigās tomēr izrādās vējdzirnavas lauka vidū, kalponīšu caurspīdīgā, sintētiskā, mūsdienīgā apakšveļa, utt.

Scenāriste G.Kalniņa savulaik lepojās ar to, ka Ugunsgrēks tiek taisīts pēc labākajiem ziepeņu paraugiem, un kaut SIA "Ugunsgēks" ražošanā roku jau krietni ir iesitis, ļoti ceru, ka šajā oriģinālveidojumā neaizvilks līdz tam, ka, piemēram,  Liesmas dēls iemīlēsies Nates meitā, vai otrādi...

Prieks par to, ka iesaistīti arī seriālos tādi vēl neapbružāti aktieri, kā Gods, Berķe, Strads, utt.

Nu beidzot sapratu, kāpēc Eglienam sezonas atklāšanā bija tie sarkani krāsotie mati :) , jo vispār kaut kā nespēju sagremot tik krasas stila pārmaiņas vīriešiem :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #196 : 2016. gada 21. marts, 11:48:35 »
Par tiem matiem jau vasarā viņš bieži dab`jua taisnoties un stāstīt, ka tas ir priekš filmēšanās:)

Atslēdzies dille

« Atbilde #197 : 2016. gada 21. marts, 16:31:42 »
Sagribējās man arī ko ierakstīt.
Neatbilstības visu laiku krīt acīs - Liesmas 30.gadu jakai - rāvējslēdzis, personāžieu mūsdienīgie izteicieni, aizver lauku mājā plastmasas durvis un tām mūsdienīgs metāla imitācijas bumbveidīgais rokturis.
Šai ziņā žēl - būtu gribējuši, būtu atraduši atbilstošas lauku mājas, kur vēl mūsdienās viss nav sacūkots.
 Bet vispār skatos ar interesi.
Par Dziļuma romāna saistību ar šo darbu - nu tur varbūt 1/100. daļa no romāna, ja ne vēl mazāk. 
Savā ziņā darbs bija interesants ar to, ka čaklā, jaukā kalponīte Nate beigās  romānā nebūt neizrādās pozitīvā varone. Ēriks patiesi bija ļoti samīlējies Natē, bet viņa nespēja rimties no darbiem pat svētdienās.
Viņa tikai rēķina un skaita,kļūst arvien tievāka un badīgāka.
Par Jēci - Dziļums romānā uzsver - Jēcis neglīts, uzrautu degunu, nejauku seju, bet platiem pleciem.
Beigās izrādās - ne nu bija nesmuks, nekā, Natei beigās viņš sāk šķist pat ļoti iekārojams, vīrišķīgs un smuks, tad, kad Jēcis pēc Nates vairs nealkst.
Netīrīgā Mārtiņsieva, ar kuru Ēriks vienreiz pārguļ, seriālā tapusi par Mariju. 
Un Liesmas liktenis romānā daudz žēlīgāks un patīkamāks. Noprec viņu attālu māju saimnieks, kurš jau sen uz viņu cerējis.
Tad pēc gadiem - par Liesmu ziņa - dzīvojot labi, piedzimusi meitenīte(Ērika), vai tik  nebija vēlāk arī dēls no īstā vīra saimnieka.
Un Nate ar Ēriku neprecējās tāpēc, ka Natei bija jāpērk vis kas saimniecībai, te lopi, te kas un neatlika naudas Ērika kāzu drēbēm.
Ceru, nevienam avenes neizbojāju.   

Atslēdzies reno

« Atbilde #198 : 2016. gada 21. marts, 17:16:16 »
Pāršķirstot romānu šermuļi skrēja no netīrīgās Mārtiņsievas aprakstiem

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #199 : 2016. gada 21. marts, 17:18:22 »
Drusku jau spoileris ir,Dille  :) Par to Jēci jau nojaušams,ka tā būs, pēc reklāmas bildes. Hmm,jā, kad tā saki,varbūt ir ar Nate aprēķinātāja, gultā ar tik par kanēli runāja   :rofl: Kaut gan uz precēšanos viņa spiež, bet Ēriks bremzē. Un ko mēs zinām, ko vēl scenāristi piedzejos..

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #200 : 2016. gada 21. marts, 19:33:49 »
Nates un Ērika māja man pārliecinoši izskatās pārāk jauna tiem laikiem, tiešām -tak vecu māju LV netrūkst, kuru vismaz no ārpuses varētu uzfilmēt !  Man visvairāk ausīs griezās teiciens: "nu neko sev!", kā noteikti nerunāja tajos laikos ! (ieviesies ne tik sen no ru "ničego sebe').

Atslēdzies dille

« Atbilde #201 : 2016. gada 21. marts, 23:48:57 »
Neloģiskums un paviršība detaļās.
Bagāti krodzinieka dēli iet uz dzirnavām maisus stiept. Neviens saimnieka, dzirnavnieka, krodzinieka dēls  negāja kalpot citiem.
Maizes bode laukos, kur lielākoties viensētas, tālu viena no otras, kur nez radās tie pircēji. Ikviena saimniece mājās pati cepa maizi.
Puķaina gultasveļa  un  sintētiski aizkari. Segas pārvalku toreiz nebija, bija balti linu palagi, čaklākās meitas tos izrotāja ar cauro vīli.
Brīžiem sķiet, ka režisore un scenāriste ļauj aktieriem runāt, kā tīk, lai tikai doma būtu skaidra. Ir iepludināts tik daudz mūslaiku teicienu un vārdu. "Klients" noteikti neteica, drīzāk "kunde"vai pircējs.
Nate cenšas cept maizi, mīklu naski rullējot :)
Jā, es skatos un skatīšos, bet man žēl, ka nevar tā mazliet piestrādāt.
Ā, un Marija mazgājas pirtī, kura starp citu kurināma 4-5 stundas. Protams, Nate to nav redzējusi. protams, ka laukos darba laikā nedēļas vidū ikviens kalps vai strādnieks pats sev iekurina, kad patīk :), nevis reiz nedēļā un tas ir kolektīvs pasākums.

Reizēm tas atgādina anekdoti, kā Staļins klausījās klasiskās mūzikas koncertu. Pasakiet paldies, mūzika laba, tikai bemoļu trūkst.     

Atslēdzies samtene

« Atbilde #202 : 2016. gada 22. marts, 13:17:18 »
Neloģiskums un paviršība detaļās.   
Mani tas ļoti traucē, nevaru abstrahēties no tām sintētiskajām vešiņām, platajām gultām un citām mūsdienīgām izpausmēm. Un filmējot ar mūsdienu digitālajām kamerām, attēla kvalitāte ir tāda, ka to visu var ļoti labi redzēt, Āāāa...

Bet tam, lai sameklētu piemērotas mājas, interjerus, apģērbus utt., vajag zinošu mākslinieku, kostīmu mākslinieku, jāiegulda laiks un arī nauda.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #203 : 2016. gada 22. marts, 16:39:13 »
Es uzlasīju SK tieši pirms sākās seriāls, nu, tur labi, ja galv.varoņi vsm ir. Marija laikam domāta Mārtiņsieva..bet kur tad pats Mārtiņš? Un Mārtiņsieva ar saimnieku nesalaida, saimnieks pekas neatstiepa, Ēriks Nati apprecēja, kad otro naudu nopelnīja, pirmā aizgāja iedzīvei, sīkie atskrēja viens pēc otra, un tā var turpināt bezgalīgi, par neesošiem varoņiem un notikumiem.
Bet kuru tas interesē. : D Ekšenu vajag!
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 22. marts, 16:46:40 no Mango »

Atslēdzies reno

« Atbilde #204 : 2016. gada 22. marts, 17:34:38 »
Mani tas ļoti traucē, nevaru abstrahēties no tām sintētiskajām vešiņām, platajām gultām un citām mūsdienīgām izpausmēm. Un filmējot ar mūsdienu digitālajām kamerām, attēla kvalitāte ir tāda, ka to visu var ļoti labi redzēt, Āāāa...

Bet tam, lai sameklētu piemērotas mājas, interjerus, apģērbus utt., vajag zinošu mākslinieku, kostīmu mākslinieku, jāiegulda laiks un arī nauda.

Es teiktu, ka vispirms smadzenes vajadzēja palietot. Sk lielo citātu

Atslēdzies samtene

« Atbilde #205 : 2016. gada 22. marts, 20:49:01 »
Es teiktu, ka vispirms smadzenes vajadzēja palietot. Sk lielo citātu

Varbūt pārpratu, bet es jau dažreiz lietoju arī smadzenes  :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #206 : 2016. gada 22. marts, 21:32:19 »
Vispār visi latviešu filmu veidotāji iepriekš varētu pie mums pakonsultēties :D

Atslēdzies dille

« Atbilde #207 : 2016. gada 23. marts, 09:54:09 »
Mīļā Samtene, to taču Reno par seriāla veidotājiem, ne Tevi :)

Es vēl domāju, vai tiešām veidojot ko tādu, kas tuvs mākslai, nav nekādas vēlēšanās mazliet sajust to laiku, mazliet nesteidzīgi padomāt.
Nu tā taču nav Santabarbaras sērijas štancēšana.
Režisore un scenārija rakstītāja taču nav  galīgas jaunules.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #208 : 2016. gada 23. marts, 10:58:15 »
Nu kritizēt izkritizējām uz nebēdu,bet vienalga skatāmies. Tāpēc, ka interesanti. Vismaz to atzīsim!  :happy:

Atslēdzies dille

« Atbilde #209 : 2016. gada 23. marts, 12:09:26 »
Atzīstu, ka skatos, pirms tam jau rakstīju.
Man tikai šķiet, ka tās iebildes, ko esam šeit uzskaitījuši, nav kaut kas nebūtisks, "ah, vai nav vienalga".
Kopumā tas veido ļoti paviršu un ačgārnu priekšstatu.