Autors Tēma: Cilvēks un nāve (nodalīts no Cammas tēmas)  (Lasīts 5772 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Cilvēks un nāve (nodalīts no Cammas tēmas)
« Atbilde #30 : 2015. gada 17. oktobris, 12:54:01 »
Gadījums no dzives.
Mātes kolēģe,varētu pat teikt draudzene, ļoti interesanta personība.
Vienmēr deklarēja, ka nevēlas dzīvot ilgāk par 75 gadiem, negrib būt veca, nespēciga,utt.
75tajā dzimšanas dienā uzrīkoja jestru ballīti, bija dzīvā mūzika, lustīgi.
Pēc ballītes visu bija nokārtojusi, traukus nomazgājusi, grīdas uzmazgājusi.
Un viss otrā rītā tā arī nepamodās.

Kas tas ir- nejaušība?, ieprogrammēšana?, spēja pārvaldīt savu fizioloģiju?

miršanas apliecībā minēts šķiet bija infarkts vai kas tml..

Atslēdzies ragana

« Atbilde #31 : 2015. gada 17. oktobris, 13:44:29 »
Šī jau ir konkrēta programma. Darbojas, ja nolemts pa īstam, cieši un no sirds tam ticot.

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #32 : 2015. gada 17. oktobris, 17:36:50 »
A varbūt klusībā saēdās kādas drapes?
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2015. gada 17. oktobris, 18:12:50 »
Nē, drapes nebija, sirds.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #34 : 2015. gada 17. oktobris, 23:55:31 »
...citreiz iedomājos, kā būs, kad manis nebūs. pēc mirkļa saprotu, ka bez manis jau pasaule neapstāsies. nekas neapstāsies.
It kā jau vienmēr to esmu zinājusi, bet tā - abstrakti teorētiski, taču reiz izbaudīju sajūtu līmenī, kad pabiju situācijā, kas varēja beigties visādi... Bijusi 10cm vairāk pa kreisi, visticamāk, cauri būtu ar mani, nejauši, nejēdzīgi un muļķīgi. Un kas? Da absolūti it nekas - turpinātos tā pati brīnumjaukā vasaras diena un itin nekas pasaulē nebūtu pārmainījies...  Tobrīd visai šokējoša atklāsme...

Atslēdzies tex

« Atbilde #35 : 2015. gada 18. oktobris, 09:57:28 »
Nē, drapes nebija, sirds.
baigi jau nu kāds tantuku vienu mājās pārbaudīja... IMO, lai paliek "nezināms cēlonis"... Tā ir kriminālpolicijas klasika. Kāpēc nomira? Apstājās sirds. Lieta izbeigta. A no kā tā sirds stāties sadomāja, to neviens i neizmeklē.
Piem, tās visai vnk receptes, ko inešuks toksikoloģijas sakarā agrāk pieminēja i nemeklētu kundzītei, kas 1a mājās bez vardarbīgas nāves pazīmēm. Da kas viņu vsp uz sekciju sūtīja, ja durvis nav uzlauztas, vardarbības nav?...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #36 : 2015. gada 18. oktobris, 11:39:41 »
Visi aiziet, tas nav nekas neparasts vai drausmīgs. Esmu bezgala pateicīga, ka biju klāt savu divu vismīļāko ģimenes locekļu aiziešanas brīdī, varēju turēt pie rokas un mierināt. Zinājām, ka aiziet un arī paši juta. Redzēju, ka bailes, kam gan nebūtu. Neatceros, ko teicu, bet pēc acīm varēja saprast, ka dzird. Arī rokas spiedienu atceros. Arī to, ka tai nakti, kad aizgāja omis, viņa atnāca man sapnī un es pēc viņas acīm, sapratu, ka nu ar viņu viss ir labi, pamodos no tā, ka mammucis, kas mani nomainīja pie omes gultas, zvanīja ātrajiem - omis bija aizgājis.Tagad viņi abi kopā - omis un tēvs, jau 26 gadus. Man ir neticami laimējies piedzimt fantastisku cilvēku ģimenē, bet ne par to stāsts. Vakar bija svecīšu vakars un aizvien jūtu, ka mēs esam vienā ģimenē un kopā un arī to, ka viss ir labi, jo tāda ir lietu kārtība. Un arī pašai vairs nav bailes. Kaut kā tā.

Bet par aiziešanu, bija nesen piedzīvots. Kādā pazīstamā ģimenē, nevis apkārtējie, bet gan pats mammucis aizejot visus mierināja. Tā dīvaini liekas, ne? Un tad nākošajā dienā, meklējot memmuča pasi, atrada tajā "tehniska rakstura testamentu", kurā mammucis bija atkal parūpējies par palicējiem. Tajā bija viss: kur atrodas visi mājas dokumenti; kur mājās skaidrā nauda un visas atslēgas; bankas kartes paroles; telefoni, kam vajadzētu paziņot par aiziešanu; pat @-paroles un e-bankas paroles. Un pašās beigās, kaut kas ļoti mīļš, neatceros vārds vārdā, bet kaut kas,- Lai jums veicās, es jūs pieskatīšu. Nezinu, man liekas, tā ir perfekta aiziešana.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #37 : 2015. gada 18. oktobris, 12:51:19 »
Es arī ne nu gluži nāves gadījumam, bet ja nu insults vai kas...ptu, ptu, ptu.
Ir uzrakstīta vienam no dēliem universālpilnvara un visi kodi/paroles uzrakstīti.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #38 : 2015. gada 18. oktobris, 18:29:18 »
Mums ir kapu kultuura, bet nav mirshanas kultuuras... dziivu nobaaziis sazin kur prom no aciim, a peecaak gadu ik dienas uz kapiem skraidiis un smiltiis ornamentus ziimees...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #39 : 2015. gada 18. oktobris, 19:31:06 »
Kad esmu ģībusi, zinu, ka negribējās atjēgties, tik forši bija tai nemaņā.
Kad mostos, domāju - cik labi bija miegā(tā pati nāve vien ir).
Mani visvairāk biedē, ka manis nebūs nekad, kad par to iedomājos....labāk nedomāju....
Pats nāves brīdis manuprāt būs kkas skaists, domāju, ka tā arī ir, ne pirms tam, bet pats tas mirklis.
Nekad-nekad es nebūšu es pati, es - cilvēks, tas baida un  šo apziņu nemierina, ka būšu debesīs vai atomos vai pārdzimšu vai vēl visas teorijas.
Brīnos, ka ierakstījos šajā tēmā, tā ir ļoti traumatiska man.

Atslēdzies Mina

« Atbilde #40 : 2015. gada 19. oktobris, 09:53:48 »
Gadījums no dzives.
Mātes kolēģe,varētu pat teikt draudzene, ļoti interesanta personība.
Vienmēr deklarēja, ka nevēlas dzīvot ilgāk par 75 gadiem, negrib būt veca, nespēciga,utt.
75tajā dzimšanas dienā uzrīkoja jestru ballīti, bija dzīvā mūzika, lustīgi.
Pēc ballītes visu bija nokārtojusi, traukus nomazgājusi, grīdas uzmazgājusi.
Un viss otrā rītā tā arī nepamodās.

Kas tas ir- nejaušība?, ieprogrammēšana?, spēja pārvaldīt savu fizioloģiju?

miršanas apliecībā minēts šķiet bija infarkts vai kas tml..

Dievīga nāve! Šitā es arī gribētu aiziet.
Man ir ļoti bail no nāves kā no nezināma procesa (bail, ka būs mokas, sāpes utt.), bet absolūti nav bail no nāves kā no notikuma. Gandrīz esmu pārliecināta, ka īstā elle ir šeit, zemes virsū, bet TUR beidzot būs MIERS. Kā apnicis šīs pasaules haoss... apnicis diendienā pūlēties saglabāt mieru un stutēt to savu mazo harmonijas būdelīti... cik pa dienu uzcel, tik velns pa nakti nojauc - kā teikās... Sīzifa darbs...
Patiesība dara brīvu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #41 : 2015. gada 19. oktobris, 21:27:32 »
... Gandrīz esmu pārliecināta, ka īstā elle ir šeit, zemes virsū, bet TUR beidzot būs MIERS. Kā apnicis šīs pasaules haoss... apnicis diendienā pūlēties saglabāt mieru un stutēt to savu mazo harmonijas būdelīti... cik pa dienu uzcel, tik velns pa nakti nojauc - kā teikās... Sīzifa darbs...
Reizēm pieķeru sevi pie tamlīdzīgām domām, kad mana harmonijas būdelīte draud sagāzties kā tā trīs sivēntiņu būvētā no vilka spiediena. Bet pārsvarā tomēr gribu vēl būt šeit, uz šīs grēcīgās zemītes, un negribu to pamest, kaut kā cerot un ticot, ka manam mūžam vēl pietiks harmonijas :)