Autors Tēma: Kas pieder mums? Pusnakts pārdomas.  (Lasīts 6202 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Kas pieder mums? Pusnakts pārdomas.
« Atbilde #45 : 2015. gada 16. oktobris, 14:42:16 »
Nu un tu tiešām domā, ka vairoties vajag alkoholiķiem pēdējā stadijā? Narkomāniem? Garīgi atpalikušiem agresoriem? Tiešām?

Labi, ka ir kāds "dieviņš" virs zemes, kurš māk un zina kā nošķirt smukos, gudros un perspektīvos no pārējiem :DDD
Hitlers piemēram gāja vēl tālāk, pasludinot veselas tautas par "nederīgām" vai izredzētām...

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #46 : 2015. gada 16. oktobris, 14:52:04 »
Es tomēr vēl iemetīšu pāris vārdus par abortu aizliegumu/atļaušanu.Varbūt šo jautājumu vajadzētu sākt apskatīt no citas puses?Kādi ir tie iemesli,kas sievieti dzen uz abortu?(varbūt neminēsim tās,kuras dzer,sekso bez sajēgas un izlases un dzemdē piedzērušas,tas ir cits jautājums).Kas sievietei liek izvēlēties abortu?Kā novērst šos apstākļus,lai sievietei nebūtu jāizdara šis smagais solis un viņa  to negribētu darīt?Es gandrīz dažus no iemesliem gribētu uzskaitīt,bet lai nu paliek.
Papriekšu tātad novērst abortu iemslus un tikai tad sākt diskutēt par aizliegumiem!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #47 : 2015. gada 16. oktobris, 15:29:42 »
 :rofl: Trix, ķeries pie sterilizēšanas vai izšaušanas.

Nu un tu tiešām domā, ka vairoties vajag alkoholiķiem pēdējā stadijā? Narkomāniem? Garīgi atpalikušiem agresoriem? Tiešām?
Ka viena dzimuma īpatņu kopdzīve ir ar kaut ko pareizāka un labāka par hetero pāriem? Tiešām?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #48 : 2015. gada 16. oktobris, 15:54:16 »
Ka viena dzimuma īpatņu...

Būtu jau labi100% apzināties, ka dzimtā neviens ģenētiskis īpatnis neradīsies.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #49 : 2015. gada 16. oktobris, 16:59:26 »
Labi, ka ir kāds "dieviņš" virs zemes, kurš māk un zina kā nošķirt smukos, gudros un perspektīvos no pārējiem :DDD
Hitlers piemēram gāja vēl tālāk, pasludinot veselas tautas par "nederīgām" vai izredzētām...

Yess! Tieši šo jau gaidīju. :D  Nu un kas ir devis tiesības visādām bāriņtiesu tantēm izlemt, kuri vecāki nav gana labi savu bērnu audzināšanai un kuriem bērni ir "jāizņem"?

Ezme, es jau tieši to rakstīju. Ka jānovērš cēloņi, nevis jāapkaro sekas.

Kopsavilkums - uz tiešajiem jautājumiem atbildes nesekoja, toties demagoģija gan. :D
Cik paredzami...

Nez, kāpēc tēmās par bēgļiem prevalē viedoklis "viņi te atbrauks, vairosies kā truši un mums būs jāuztur".
Atkal divkosība - balto alkoholiķu vairošanās ir laba, par citādiem uzskatiem es esmu Hitlers. Bet musulmaņu vairošanās Latvijā vairs nav tik laba? Ko ta ne? Tak ne jums izlemt, kur un cik viņiem vairoties, vai ne?

Labi, izklaidējos - jāpastrādā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #50 : 2015. gada 16. oktobris, 17:11:29 »
Paaraak dsudz redzeeti beerni, kuri ciesh un mirst vecaaku tumsoniibas deelj, lai speetu attaisnot topiku  radiijushos iipatnjus...

Jaa jaa, zinu, ka mediciinas vieniigais meerkjis ir veselus beernus kapaa iedziit, shos atgaadinaajumus varat aiztaupiit...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #51 : 2015. gada 16. oktobris, 17:24:09 »
Nu bet Trix, novērs šīs traucējošās problēmas,ja to spēj.
NĀCIJA  :rofl: būs pateicīga. Citādi mazliet pēc lozungiem izklausās.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #52 : 2015. gada 16. oktobris, 17:42:48 »
Juus tieshaam zinat daudz gadiijumus, kad normaaliem cilveekiem beernus atnjem?

Ok, par baarinjtiesaam man labu domu nav, bet nu ka shiis paarpuuleetos, lai kaadam beernu atnjemtu- tas skan peec fantastikas...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #53 : 2015. gada 16. oktobris, 17:43:28 »
Acīmredzot, pusnakts nav tas labākais laiks... :rofl:

Jūs, Trix, esat visu sametusi vienā lielā katlā, kurā ar Jūsu gadību vārās liela zampa.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #54 : 2015. gada 16. oktobris, 18:23:12 »
pļac,kamēr apdomajos un nogaidīju tikām tēma aizbrauca beztēmā :D
bet arī labi... tikai grūti sekot līdzi tik daudziem dažādiem atzariem..

Ar Trix domām traki... pa lielam daudzkam varu piekrist un pat var teikt,ka domāju līdzīgi..bet nekadā veidā nevaru piekrist kategorismam un balti/melnajam redzējumam.

es pat nezinu kurai tēmai piesliekties ...
par bērnu izņemšanu norgē  &Uk nivaig muldet tiem,kuri to spriedelē tikai teorētiski.... :talking:
par abortiem arī nezinu,ko var malt...ko tas maina??? man liekas,ka te sākas Trix pusnaksts domu aizmetnis... kapēc cilvēks nevar darīt ar savu ķermeni,ko grib,???
vispār, nekad neesmu izteikusies abortu temās..man tā liekas tāda augstākā mēra liekulība :banhead: ...kad muld vechi kuriem vispar nav sajēgas un sabiedrība...  :wtf: kas ir sabiedrība..kkada masa ,kurai kārtējā indivīda traģēdija ir tikai iemesls pašausminaties par kko un apzelēt kauliņus pie vakara tējas tases... patiesībā, gan abortetie,gan zatsburcinju dēļ nosistie berneļi sāp tikai tuviniekiem un viniem pašiem..
jā es ļaunā un es ticu,ka katrs nāk šai pasaulē mācīties...un katrs izvēlas savus vecakus pats... ja nosita,ja izvaroja ,ja aborteja..tatad tas bija lemts(un pac nafik vainīgs)... sabiedriba....pupu mizas....sabiedriiba baidās tikai par sevi..nevis par to vai citu nelaimīgo....

fju...variet mest ar ko gribat ...(Beton aizdod ķiveri)

p.s jau kuro x lasot mūsu tēmas man galvā skan frāze---- ak liekulības saldā nasta ....

un ar to es nedomāju konkreti mūsu pļāpas, bet sabiedriibu kas ir pilna ar liekulību...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #55 : 2015. gada 16. oktobris, 18:24:04 »
Labs jautājuma uzstādījums. Bija man viens draugs, kuram 25 gadu vecuma tēvs katrā strīdā kliedza virsū: я тебя зачем делал?! чтобы ты....??? Tātad bija ideja, ka cūku, lūk, audzē gaļai, aitu- vilnai, a bērnus- lai piepilda vecāku ieceres :)

Un gluži loģiski rodas jautājums: vai katrs kolektīvs pieņēmums ir apstiprināms tāpēc, ka kolektīvs? Necik sen jau pie mums arī varēja novērot palielu dažādību- zemnieku bērnam bija normāli 5 gados ganīt cūkas, bet kungu bērnam- mācīties franču valodu. Un neviens nebrīnījās, kā tā, kāpēc tik atšķirīgas sabiedrības prasības pret viena vecuma bērniem. Un skaidrs, ka sabiedrības prasības nebūt ne vienmēr ir saprātīgas un atbilst atsevišķa sabiedrības locekļa interesēm. Mēs par daudzām lietām neaizdomājamies, pieņemam autopilotā. Vai bērnam ir labi vai slikti iet dārziņā/saņemt potes/skatīties multenes/iet skolā/iet baznīcā utt? Pastāv likumsakarība, ka pilnīgi bezjēdzīgas lietas, kuras tomēr atbalsta liela daļa sabiedrības, tiek uztvertas kā leģitīmas, bet citas, varbūt daudz noderīgākas- ne.

Vai bērnam lielāku labumu var dot tv skatīšanās vai ziemas peldēšana? Kāds ir analizējis, veicis pētījumus? Nē, un nevajag, jo tv skatās " visi" , bet ziemā peld tikai daži. Kuram bērnam ir lielākas izredzes tikt izņemtam no ģimenes- tam, kuram vecāki ļauj visu nomoda laiku skatīties tv, vai tam, kuru spiež ziemā peldēties? Bērns var nomirt no potes, no nepareizas ārstēšanas un no atteikšanās pārliet asinis. Bet kurā gadījumā vecākiem drīzāk draudēs tiesu darbi? "Pareiza" , tātad sabiedrības lielai daļai raksturīga, rīcība netiek nosodīta arī tad, ja tai ir smagas sekas. Ja bērnu katru dienu ved uz McDonaldu, un viņš ir resns, vecākiem kaut kas draud? Bet kā būtu tad, ja svaigēdāju bērns izdomātu pasūdzēties, ka viņam neļauj ēst desu?

Lasīju kaut kur par žurkām, ka ir aptuveni 10 % populācijas, kam piemīt iedzimta tieksme eksperimentēt, jā, reizēm ar letālām sekām. Tā populācija nodrošina dzīves modeļu pielāgojamību- ja nu rīt pamainās apstākļi, un vecie modeļi vairāk neder? Tikai laikam pārējās žurkas to uztver ar lielāku toleranci :)

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #56 : 2015. gada 17. oktobris, 17:40:08 »
 Kas man pieder???
 NEKAS tā īsti man nepieder - pat mans rumpītis ne - to man uzdāvinājuši vecāki, viņiem viņu vecāki un tā tālāk.Kas man pieder?ATBILDĪBA!Ja jau mana dvēsele (gars, enerģijas kopums - vienalga, kā to dēvē) saņēmusi ķermeni, tad man ir atbildība, ko es ar to daru - narkojos vai tomēr nē u.tml.Mani bērni man nepieder - man pieder ATBILDĪBA - kas ietver arī to, ka zinu - arī šī atbildība nav bezgalīga - tā pakāpeniski mazinās, bērnam augot - ja es cienu bērnu, tad pakāpeniski atdodu to atbildību viņam pašam - piem. - par nesagatavotām stundām - lai loderē visu nedēļu, bet sestdien tu tomēr sēdēsi un visu izdarīsi - mana vecāka atbildība ir arī veselīgas robežas nolikt bērnam.
  Kamēr bērns mazs, par to ir atbildība vecākiem.Un robeža ir supersmalka - kā barot?Kad un kā guldināt?utt.uttt. Piem.- bija savulaik amīšu dr.Spoks un visa sabiedrība pieņēma, ka bērnu jābaro stingri reglamentēti.Un vesela paaudze tā arī izauga - ar retiem izņēmumiem, kad mātes klausīja nevis sabiedrību, bet atļāva sev sekot mātes dabīgajai intuīcijai un bērna vajadzībām.Tas tikai viens piemērs no daudziem - sabiedrība mainās, tās uzskati un normas arīdzan.Un - pa ceļa vidu noiet grūti - pa grāvjiem gadās pamalties - kaut vai tās pašas bāriņtiesas ( te jau runāja par dažu ārzemju bāriņtiesu visvarenību - es arī te varētu konkrētus piemērus minēt) un Latvijas bāriņtiesu neizglītotību.
 Tā tā cilvēce lēnām mācās, kamēr rūgta pieredze noliek visu piemērotos plauktiņos.