Autors Tēma: Grāmatas, kas ietekmē sapņus.  (Lasīts 5536 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies lumbergs

Grāmatas, kas ietekmē sapņus.
« : 2015. gada 16. oktobris, 19:06:36 »
Lielajiem lasītājiem kopš bērnības noteikti  ir grāmatas , kuras ir ietekmējušas kādas izvēles! Es ,piemēram, izlasot Rannamā Kadriju,  gribēju mācīties internātskolā. Tad izlasīju Spāres Tirleānas meitenes un gribēju kļūt par medmāsu. Mazpadsmit gados sapņoju kļūt par brīvmūrnieku...jā jā, Sandas Konsuela pie vainas! :rofl: :rofl:

Atslēdzies Koffi

Re: Grāmatas, kas ietekmē sapņus.
« Atbilde #1 : 2015. gada 16. oktobris, 19:13:41 »
 :coffee: nu bet vai ta Tu pārgāji uz internātu, kļuvi par māsiņu vai masoni?
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #2 : 2015. gada 16. oktobris, 19:41:22 »
mani nelaida uz internātskolu :D,par medicīnu interesējos vēl aizvien, par masoniem vairāk vai mazāk po! bet Lazdu laipas ietekmē tehnikuma laikos gandrīz pierunāju kursabiedrenes nopirkt kopīgu lauku māju!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #3 : 2015. gada 16. oktobris, 19:54:31 »
Visas mīļās grāmatas nosauci :)  Man arī internātskola likās sapnis :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #4 : 2015. gada 16. oktobris, 20:44:58 »
Kadrija. Jā. Mīļākā grāmata tajā laikā.

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2015. gada 16. oktobris, 23:07:51 »
Lūk, Kadriju esmu lasījusi, bet dzīvot gan tā negribētu.

Par manām... hmmm, privātā dzīve no 3 musketieru laikiem nav radikāli mainījusies... Es tur vairākās lomās iederētos. Tā ir grāmata, ko "izlasīju" pavisam savādāk, paŗlasot apmēram ar 10 vai padsmit gadu intervālu. :D

Man šķita forši Marakota bezdibenis, Ceļojums ar Kon Tiki; Ra  u.tml. gribēju kuģot vai plostot :D pa okeāniem pētnieciskos nolūkos.

No LV, man šķita, ka varētu dzīvot kā Birkenbaums, nesanāk, bet joprojām gribētu. Vieglprātīgi, visiem patīk u.t.t

Bērnībā daudz lasīju, bet arvien mazāk no tā atceros, sapņus un emocijas arī aizmirstu...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2015. gada 16. oktobris, 23:51:14 »
Džeroms K. Džeroms “Trīs vīri laivā“
Bērnībā gribēju būt vienā laivā.
Pusaudža gados vēl jo vairāk šķita “krutie“ džeki.
Arī tagad nebūtu iebildumu laivot šajā kompānijā.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #7 : 2015. gada 17. oktobris, 07:46:42 »
Sapņoju par dzīvi kā veselai rindai autoru no "Apvārsnis"... Gribēju savu zooloģisko dārzu :) Vai vismaz daudz dzīvnieku mājās (Dž. Darela ietekme). Vai vismaz baru pieradinātu putnu (pēc Konrāda Lorenca "Viņš runāja ar zvēriem, putniem un zivīm" izlasīšanas). Vai kļūt par dabas pētnieku un vērot dzīvniekus (kā Dž. Gudola ar saviem šimpanzēm, Dž. Adamsone ar lauveni Elsu utt.).

Ko es no tā visa piepildīju.... Nu, dresētu vistu bars man bija (pašas izaudzināts un izlolots no inkubatora cāļiem).

Atslēdzies surikāts

« Atbilde #8 : 2015. gada 17. oktobris, 09:10:04 »
Kopš bērnības sapņoju par ekspedīciju uz Patagoniju un Pampām (Kapteiņa Granta bērni) ..

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #9 : 2015. gada 17. oktobris, 11:37:03 »
Es ļoti nopietni ņēmu Stīvensona "Bagātību sala", arī "Trīs musketierus", "Bāskervilu suni".  Džīnas Vebsteres "Garkājtētiņš" - klasiska pasaka par nabaga pelnrušķīti, arī ļoti patika.

Drusku vēlāk Remarks. Tagad domāju, ka labāk nebūtu ceļā trāpījies, dikti ietekmēja un skumjas uzdzina.

Aksels Munte "Stāsts par Sanmikelu" aizķēra, tai pat laikā kad Remarks. Vizmas Belševicas "Billei" ļoti dzīvoju līdzi .

No pēdējā laikā lasītām satriecošu un ārkārtīgi skumju un spēcīgu  iespaidu atstāja kāds agros padomju laikos izdots lietuviešu/poļu autora darbs par kalpu bērnu dzīvi laukos , ja nemaldos "Pārdotās vasaras". Nenormāli spēcīgi aizķēra, otreiz pat lasīt negribu.

Kas palicis - ļoti patīk vecā Anglija un" angļu"  un vintage stils. Tvīds, tēja ar pienu, angļu rozes, angļu stila neregulārie parki,skotu sviesta cepumi, rostbifs, filmas par Erkilu Puaro - pilnīgi nesekoju sižetam, bet ar skatos uz vidi, mēbelēm. Tāpat skatos visus tos Inspektorus... , Veru un Midsomeras slepkavības,galvenokārt vides dēļ.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2015. gada 17. oktobris, 12:11:58 »
Oceola  -seminolu virsaitis 12-13 gados nenormāli patika

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2015. gada 17. oktobris, 12:41:58 »
O, bija vesela sērija ar dzeltenām grāmatām par indiāņiem ar kkādiem melniem štruntiem, papīra vākos manā bērnībā. Arī ļoti patika, bet kkā dzīvot tā nu nez... Kgan forši bija pie dabas, medīt, karot ar lokiem un bultām u.t.t., bet es arī sado mazo vai filmu ar detalizētu sekciju varu skatīties ekrānā, bet pilnīgi noteikti negribētu atkārtot mājās....

Njā, kas apbēdina, ka puslīdz atceros, kā izskatījās grāmatu vāki, bet saturu ļoooooti miglaini :(

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #12 : 2015. gada 17. oktobris, 16:24:47 »
Grāmatu neesmu lasījusi, filmā redzēju .... egle mana mīļā egle bla bla bla.
Izdomāju ka man kā Baibai vajag "savu koku".
Aizgāju uz mežu. Atradu. Pamēģināju "runāties". Nodomāju ka man laikam "plauktā pāris tasītes trūkst", nospļāvos un gāju uz māju.
Kaut kāds stulbums
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

« Atbilde #13 : 2015. gada 17. oktobris, 16:24:58 »
Remarks noteikti jālasa jaunībā, kamēr ir Sturm und Drang periods :) Izrādās, var lasīt arī brieduma gados, tikai tad viņš liekas ģeniāls jau no pavisam citas perspektīvas  :smoker:   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #14 : 2015. gada 17. oktobris, 17:21:13 »
 :coffee: es grāmatu un filmu ietekmē bērnībā biju indiānis..
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..