Autors Tēma: Tikumība  (Lasīts 7661 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Re: Tikumība
« Atbilde #15 : 2015. gada 26. oktobris, 22:08:40 »
Citāts
Pirms lamāties un "pieminēt" seksu, varbūt vispirms iemācīt izteikties bez lamāšanās un pieminēt mīlestību, atbildību un ģimeni?

Baidos, ka mūsdienās bērni visu jau apguvuši pirms vēl tikumiskā audzināšana pieļauj tikumisko audzināšanu skolā.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #16 : 2015. gada 26. oktobris, 22:12:39 »
Baidos, ka mūsdienās bērni visu jau apguvuši pirms vēl tikumiskā audzināšana pieļauj tikumisko audzināšanu skolā.
Jā, tieši tā. Tāpēc jau teicu, ka būtiski ir, lai vismaz skola iemāca ko citu - pretstatam un salīdzinājumam.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2015. gada 26. oktobris, 22:18:10 »
Noliegt eksistējošo šķiet diezgan liekulīgi un divkosīgi.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #18 : 2015. gada 26. oktobris, 22:18:20 »
Kāds vispār atceras, par ko bija TAS dzejolis? Manuprāt, par to, kā sajust mīlestību pret to, kas ir neērts, nepatīkams, "nesmuks".
Tikumībai būtu jāaug no mīlestības, ne no augstprātības un nosodījuma. Cik ļoti mums pašiem patīk cilvēki, kuri ar vieglu roku nosoda un "pieliek birkas"? Tādus mēs savus bērnus gribam redzēt, tiešām?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #19 : 2015. gada 26. oktobris, 22:20:51 »
Nu un ka apguvuši? To arī viņiem jāiemāca - tu visu ko dzirdēsi sev apkārt, bet tas nenozīmē, ka tev tas viss ir jāatkārto. Ir jāzina starpība starp labu un sliktu, tas nav attaisnojums- nolaist rokas un teikt, ka tāpat viss notiek. Protams, te vispirms darbs ģimenei, neticas, ka Tuk, Mangusts un Flc arī saviem bērniem neko nemāca.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2015. gada 26. oktobris, 22:24:26 »
Jā, tieši tā. Tāpēc jau teicu, ka būtiski ir, lai vismaz skola iemāca ko citu - pretstatam un salīdzinājumam.

Atļausiet pasmaidit-lai ko skola mācītu, bērni būs tādi kā sabiedriba.
Atceramies kaut neseno pagātni.Mācīja vienu, darījām citu, bet slepus.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #21 : 2015. gada 26. oktobris, 22:25:54 »
Bērni būs tādi, kāda ir ģimene.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #22 : 2015. gada 26. oktobris, 22:27:43 »
Tev apkārt tikai tāda - maķperemaķ un p*daru - sabiedrība? Tad man žēl.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2015. gada 26. oktobris, 22:32:48 »
Nāra, tuks māca gan. Bet ne noliedzot eksistējošas lietas.
Un puritānisms tukiem nekad nav piemitis.
Un lamuvārdiem un citādām orientācijam ar neviens nav “saslimis “.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2015. gada 26. oktobris, 22:35:37 »
Bērni būs tādi, kāda ir ģimene.

Nu re! Tātad tā tikumiskā cenzūra bezjēdzīga!

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #25 : 2015. gada 26. oktobris, 22:37:57 »
Kā jums liekas, kāpēc tik daudzi bērni melo vecākiem, bet, izauguši, pārstāj kontaktēties un stāstīt par to, kas tiešām uztrauc? Varbūt tāpēc, ka vecāku reakcija ir standarta: nerunā tā! nestāsti man šito! tu nedrīksti tur iet/to darīt, ar tiem ielaisties! Bērnam tas neko neatrisina, viņš joprojām redz un jūt, ka daudz kas ir sarežģīti, bet vecākiem nav skaidrojumu, ir tikai aizliegumi un kaunināšana.

Labi, izņemsim Krivadi. Ko iesāksim ar Blaumani? Vot, kāpēc Edgars dzer, bet tik ļoti "pareizā" Kristīne tomēr viņu mīl? Pēc loģikas jāsaka: viņa dara nepareizi, Edgars ir netikumīgs, Kristīnei būtu jāklausa mamma un jāturas no viņa tālāk. 15-gadīgam derēs šāds skaidrojums? Vai varbūt jāraksta petīcija un jālūdz izņemt Blaumani no skolas programmas? Kas mums vispār paliks pāri no pasaules literatūras ar šo pieeju?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2015. gada 26. oktobris, 22:49:41 »
Noliedzot jau nepadara problēmas neeksistējošas.Sanāk pastulba “strausa politika “.
Baidos,ka ilgtermiņā tā rada vēl lielākas problēmas.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #27 : 2015. gada 26. oktobris, 22:59:13 »
Es, piem, sevi uzskatu par ljoti tikumiigu... kaads ar citaadiem standartiem- par, hmm...

Un kas man no taa?
Mani neegjereeni toch netiks par puritaanjiem audzinaati...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2015. gada 26. oktobris, 23:36:24 »
Mani neegjereeni toch netiks par puritaanjiem audzinaati...
:rofl: Es tik droši neapgalvotu  :P partija & valdība skolā tavus centienus pārvērtīs
vien vienīgos tiklīšos, ka mājās i neatpazīsi vai tavējie  :taunt:

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #29 : 2015. gada 27. oktobris, 00:50:10 »
Iesim alternatiivaa skolaa...