Autors Tēma: hormonālā kontracepcija  (Lasīts 10784 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Lynx

Re: hormonālā kontracepcija
« Atbilde #75 : 2015. gada 01. novembris, 22:18:27 »
Jā, Lynx, vienā gan Jums taisnība. Sieviešu dakteri, iespējams, pārāk maz pievērš uzmanību pacientes veselības kopainai. Bet ir taču arī pašas sievietes. Neviens neliedz viņām būt uzstājīgākām, pieprasīt veikt tādas un tādas analīzes, izskaidrot utml. Ja es tā daru, kāpēc citas nedara?
hmmmm - taapeec ka a-priori attiistiitaa sabiedriibaa taa it kaa ir paredzeets, ka kvalificeetam dakterim ir daudz maz jaapaarzin visas mediciinas sfeeras. Dziivee taa nenotiek. Un ne tikai Latvijaa.     Paciente iet pie ginekologa ar domu, ka doks visu izdariis, paarbaudiis - par to vinjam maksaa naudu. Man nav jaazin, ka lietojot OK es varu nomirt no tromboembolijas tikai taapeec, ka mans doks nav uztaisiijis visas analiizes, pirms noziimee man hormonus. Par to un tikai par to ir staasts. Ja sievietei nav kontrindikaaciju - uz priekshu - var lietot gan OKgan HAT. Bet cik ir taadu sievieshu, kas tieshaam ir kontroleetas??? Paarsvartasa - ok - gan jau vis buus ok

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #76 : 2015. gada 01. novembris, 22:28:29 »
Domāju līdzīgi Lynx, bet, pārāk bieži rodas sajūta, ka man jāzina viss tas, kas būtu jāzina ārstam, jo citādi - kā zināt kādas analīzes prasīt.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #77 : 2015. gada 01. novembris, 22:35:41 »
Sieviešu dakteri, iespējams, pārāk maz pievērš uzmanību pacienta veselibas kopainai ..

Paciets kā viens vesels objekts no specu puses tiek uztverts ļoti reti. Līdz pat kurioziem.
Kardiologs saka asins sķidrinošos dzert, acu ārsts kategoriski pret, ģā-izlemiet pati...  :rofl:
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 02. novembris, 11:03:21 no pitons »

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #78 : 2015. gada 01. novembris, 22:35:54 »
Domāju līdzīgi Lynx, bet, pārāk bieži rodas sajūta, ka man jāzina viss tas, kas būtu jāzina ārstam, jo citādi - kā zināt kādas analīzes prasīt.
Nu bet par to jau ir staasts. Ginekologiem visbiezhaak ir stipri  pie kaajas, kas paciente tiiri teoreetisdki nedriikst lietot OK. Jo ir embolijas risks. Bet kas to zin? Neviens. Jo analiizes uz to jau nav  taisiitas, Gribi miileeties regulaari - dzer hormonus!    Ok, ja viss kaartiiba, bet ja peec tam buus embolija - ginekologs jau nav vainiigs.
Man nav jaazina visas iespeejas un riski. Tam domaati medikji. >Vinjiem par to maksaa.
Mans ginekologs Itaalijaa zin, ka man ir trombozhu risks un mazas cistas aarsteeshanai noziimeeja minimaalo hormonu devu. Bet tikai taapeec, ka zinaaju savus riskus.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #79 : 2015. gada 02. novembris, 14:21:00 »
Man ir bijis reaktiivs hepatiits pie mononukleozes, ginekologje vnm analiizes taisiija un draudeeja recepti nerakstiit, ja alati asati nebuus kaartiibaa...

A taadu analiizhu, kuras paraadiitu, kuru no tiem aptuveni 60 kuram vajag NAV... vispaareejaas analiizes, sievietes habitus un blakusslimiibas dod apjeegu, kuras grupinjas preparaatiem dot priekshroku... taalaak jau peec patikshanas...