Autors Tēma: Par vidējo izglītību Latvijā  (Lasīts 7102 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Par vidējo izglītību Latvijā
« : 2015. gada 30. oktobris, 15:36:54 »
http://www.delfi.lv/aculiecinieks/news/blogi/kembridzas-universitates-studenti-kapec-mes-neuznemtu-latvijas-vidusskolenu.d?id=46657151

Laikam jau puiši zin, ko runā.Kaut kas smagi nav kārtībā. No otras puses -motivēt jaunieti 16 gadu vecumā cīnīties ar matrmātiku ir diezgan grūti, un ja speciālisti trūkst visā pasaulē, tā ir visur.
Mēs jau gan arī savējo pierunājām stāties eksaktajā klasē, un tas viņam bojāja visus vidusskolas gadus. Vienīgais labums - kad Mākslas akadēmijā stāstīts par optiku, visu esot sapratis

Atslēdzies Spārka

Re: Par vidējo izglītību Latvijā
« Atbilde #1 : 2015. gada 30. oktobris, 15:41:37 »
Par 3.daļu pilnībā piekrītu. Ko tur vēl gribēja obligātu - fiziku?

Atslēdzies tex

« Atbilde #2 : 2015. gada 30. oktobris, 16:46:03 »
Var jau būt. Man grūti spriest, ka'ir tagad. "manā" laikā un skolā bija puslīdz OK, bet arī daudz lieku priekšmetu, kas atņēma enerģiju un neļāva tik daudz laika un uzmanības veltīt tiešām interesējošajiem.

Nu aš nevienu vēstures gadaskaitli neatceros, tāpat kā neviena latviešu literatūrā apķidātā autora dzīves nianses un gadus. Nekad nekur nav noderējuši.

Un CE matemātikā jau tad bija viegli. Gan 9., gan 12. un tas bija pirms daaaaaaaudziem gadiem. Ja  tie kļuvuši vēl vieglāki, tad tiešām neredzu no tiem nekādu jēgu. Ja vēl tie vsp nekur nekotējas, tad moš netērēt naudu.
A kembridžai neder nevienas vidusskolas atestāts, vai ģimnāziju tomēr der? Jo kā tad tie džeki tur tomēr tika iekšā? Vai videni pabeidza UK?

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 30. oktobris, 16:54:44 »
1. Valsts Ģimnāzijā ir Bakalaura klase, no tās pilnīgi noteikti tiek iekšā, jo  visu mācās angliski. Stājoties 1.VĢ papildus angļu val eksāmens
Tiek olimpiāžu uzvarētāji ar noliktu angļu val. testu. Teicamniekam vidusskolniekam vulgaris laikam tiešām nekādu izredžu

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2015. gada 30. oktobris, 17:47:30 »
Interesanti, ka neder vien LV diplomi. Igauņu un lietuviešu der.
 Es sapratu,ka musēiam iztrūkst kaut kāda analizējošā??? daļa.
Varbūt kļūdos, klausījos pa “ausu galam “.
Tas ,ka izglītība mums balstās uz faktu iegaumēšanu, ne kreativo domāšanu ari fakts.
Tāpat tas, ka skolotājs pārsvarā strādā ar “vājo galu “arī fakts.
Ar talantīgajiem tad, ja paredzamas olimpiādes. Pie tā jau pierasts un nešūmējos.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2015. gada 30. oktobris, 17:50:01 »
Pie tā jau pierasts un nešūmējos.
..bet vajadzētu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #6 : 2015. gada 30. oktobris, 17:53:56 »
Bet staajas tak muuseejie aarzemju augstskolaas... un iestaajas...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2015. gada 30. oktobris, 17:57:43 »
Tagad Kembridžu uzrakuši. OK, par to runāt vajag.
Bet arī tie, kas tepat studēs, kvalitatīvu vidējo pelnījuši. Apzinīgākās augstskolas propedeitiskos kursus taisa, neapzinīgākās atmet ar roku un skatās, lai maksa regulāri samaksāta.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2015. gada 30. oktobris, 18:07:07 »
..bet vajadzētu.

Man ne. Kam vajag, lai šūmējas. Saprotu, ka stunda tik gara, cik gara ir un skolotājs
viens pret 30. Tie kam priekšmets ne mājās padodas arī mājās īpaši nemācās
jo -ja nepadodas, tad arī īpaši neinteresē.
Spējīgais atbildes meklē un atrod pats,kas pat vērtīgāk.
Olimpiādēm tāpat ārpus stundām, ir bijis pat svētdienā,
 jāsaka vien paldies skolotājai par savai ģimenei atņemto laiku.  :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2015. gada 30. oktobris, 18:42:02 »
1. Valsts Ģimnāzijā ir Bakalaura klase, no tās pilnīgi noteikti tiek iekšā, jo  visu mācās angliski. Stājoties 1.VĢ papildus angļu val eksāmens
Tiek olimpiāžu uzvarētāji ar noliktu angļu val. testu. Teicamniekam vidusskolniekam vulgaris laikam tiešām nekādu izredžu
zinu. Tad bija starptautiskais bakalaurāts. Tad ne tikai olimpiāžžu uzvarētāji, bet vsp rv1ģ iekļuvušie, kas labākie EN testā.
Tad rv1ģ bija arī savi eksāmeni.

Tieši tāpēc jautāju,ka zinu ka no rv1ģ oksbridžā ir bijuši un ir gana daudzi.

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2015. gada 30. oktobris, 18:43:27 »

Man ne. Kam vajag, lai šūmējas. Saprotu, ka stunda tik gara, cik gara ir un skolotājs
viens pret 30. Tie kam priekšmets ne mājās padodas arī mājās īpaši nemācās
jo -ja nepadodas, tad arī īpaši neinteresē.
Spējīgais atbildes meklē un atrod pats,kas pat vērtīgāk.
Olimpiādēm tāpat ārpus stundām, ir bijis pat svētdienā,
 jāsaka vien paldies skolotājai par savai ģimenei atņemto laiku.  :)
ir skolas, kur olimpiādēm drusku gatavo ari stundu laikā. Rv1ģ, piemēram. Tas droši vien nav mainījies

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2015. gada 30. oktobris, 18:59:11 »
ir skolas, kur olimpiādēm drusku gatavo ari stundu laikā. Rv1ģ, piemēram. Tas droši vien nav mainījies

RV 1ģ jau ir izlase, ja kas. Nākamo māc. gadu varēšu komentēt precīzāk.
Pašubrid tā izskatās.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2015. gada 30. oktobris, 19:01:31 »
Man ir cits viedoklis. Nu nav tā mūsu izglītība sliktākā, nav. Citādāka pieeja - jā. Ja kritērijs ir tikai viena Kembridža - oi nu atvainojiet... Zinu tādus, kas tur mācās - nu viņi zināja noteikumus, pirms tam vecāki atpogā piķīti un palaiž šos vietējā koledžā...

Šobrīd pasaulē kotējas tieši daudzpusīgie, zinātnē. Tā teikt - starpnozaru speciālisti... un kur tad tāds nu radīsies, ar saviem 3 šauri specializētajiem priekšmetiem vidusskolā? Un jā. es neteoretizēju. Man divas studentes ģimenē. ok, neviena nav Kembridžā, bet tā jau ir tikai viena no daudzàm vietām pasaulē, kur mācīties...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 30. oktobris, 19:06:55 no Emīlija »

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2015. gada 30. oktobris, 19:05:45 »
mums sāpe bija, ka skolotāja strādā "uz olimpiādi"un pārējie var kulties, kā prot

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2015. gada 30. oktobris, 19:31:09 »
Saprotu, Reno, jo tas bērns,kuram prieksmets interesē, jebkādā veidā atbildes meklēs.Protams,labi,ja skola atbalsta. Bet ja ne ar nav pasaules gals. Spriežu pēc sevis.
Varbūt tas ceļš mazliet garāks,bet vienalga nav neiespējams.
Man bija lietas, kas 12 gadu vecumā vienkārši. “nepieleca“ neskatoties uz privātskolotāju.
15 gados domāju -jēz, es tad stulba ,vai biju??? Tā ka...