Autors Tēma: Vai kāds vēlētos parunāties par foto?  (Lasīts 15955 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Re: Vai kāds vēlētos parunāties par foto?
« Atbilde #45 : 2015. gada 01. novembris, 21:49:00 »
Unsharp mask ir Photoshop filtrs, kas palielina attēla asumu. Bet, ja fokusa galīgi nav, tad nav - no pilnīgas miglu bildes perfektu attēlu var iegūt tikai CSI seriālā :)
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #46 : 2015. gada 01. novembris, 21:49:37 »
Acīmredzot, atkarīgs no tā, ar ko apskata. Man atveras burvīgi putneļi.
Ja rodas ļoti nopietni (pikseļos un megabaitos) objekti, var izmantot Galeriju.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #47 : 2015. gada 01. novembris, 21:54:36 »
Vēl - attēls nav kadrēts. Oriģinālā bilde pāri 7 mb.
Bet vienkārši paveicās, ka putni bija ļoti tuvu.

Atslēdzies taj

« Atbilde #48 : 2015. gada 01. novembris, 21:57:52 »
Bet fotografēts ar kāda veida objektīvu (attālums mm un f skaitlis,  tam jābūt rakstītam uz objektīva)?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #49 : 2015. gada 01. novembris, 22:24:57 »
Objektīvs Tamron AF70-300mm F/4-5.6

Atslēdzies taj

« Atbilde #50 : 2015. gada 01. novembris, 22:44:59 »
Hmm,  paldies,  tātad ar zoom var sanākt labas fotogrāfijas!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #51 : 2015. gada 02. novembris, 08:10:14 »
Hmm,  paldies,  tātad ar zoom var sanākt labas fotogrāfijas!

VAR. Un sanāk.

No zoom ir lieki baidīties, tikai pilnīgi snobi tup uz stabilā fokusa objektīviem.
Man ir Nikkor 18–70 mm 1:3,5-4,5. Nosedz platleņķa galu līdz +- standartam. Tāds sīkzūms. Pāri palielai istabai aci kadrā nepievilksi.
Un otrs [pilnīgs šizjektīvs] - Sigma APO DG 70–300 mm 1:4-5.6. Tālais gals. Šim ir iestrādāta pārslēgšana uz makro režīmu, t.i., "divi vienā". Šis ir patumšs, jārēķinās ar gaismu, bet samazina līdznēsājamo gadžetu skaitu par vienu vienību. Makrobildes labas.

Paraugus tagad nemeklēšu, nav šajā datorā, bet ir pat ļoti OK.

Teleobjektīviem ir viena problēma - jo garāks stroķis (300 mm +), jo grūtāk nostabilizēt no rokas. Iespējams, te arī leģendas par šo objektīvu sliktumu. (Ne velti uz statīva stiprina objektīvu, un pie objektīva ir pielipināts fotoaparāts, kas salīdzinājumā nesver neko :D ).
Teleobjektīva garumu limitē kabata. Ja man resursi būtu bijuši neierobežoti, būtu iepirkts kaut kāds Nikona 500 mm vai garāks. Virs 500 mm gan ir cita līmeņa optika un cita līmeņa cenas, bet rezultāts (zooma iespējas) priecē līdz bezsamaņai.

Ja cena nav Prokrusta gulta, ir vērts skatīties uz lielo ražotāju objektīviem - Nikon, Canon - kas nu Tev ir.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies taj

« Atbilde #52 : 2015. gada 02. novembris, 09:57:05 »
Ir Nikon D3100, patlaban skatos uz Nikon AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR vai arī Nikon AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR. Tā pieticīgi, pavisam pavisam iesākumam...

Atslēdzies taj

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #54 : 2015. gada 02. novembris, 10:16:00 »
Paldies, taj. Ui , jūs ar Trixi man sabradājāt visas avenes. :) Trix vispār profs, citi ar nav nekādi iesācēji, a es tā nopriecājos, man gribējās ar mana līmeņa iesācējiem parunāties! Aš sakautrējos par savām bildēm, ko esmu te salikusi, bet man vajag tekstam klāt bildi, citādi liekas,nesapratīs, par ko es runāju.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #55 : 2015. gada 02. novembris, 10:25:14 »
Pūka, nesatraucies. Man šonedēļ ir plānos, iepirkt vienu lietotu kameru, kas manu algas dienu gaida jau otro nedēļu (un cerams līdz datumam vēl būs pieejama :D), piedomāt objektīvu un tad man būs normāli mazuļa pirmie soļi :D tikai pagaidi un varēsi uz fona justies kā profs :P

Atslēdzies taj

« Atbilde #56 : 2015. gada 02. novembris, 10:29:23 »
Pūka, vakar vēlreiz paskatījos Tavas Ķemeru fotgrāfijas un man patiešām ļoti patīk! Skaistas krāsas, labi rakursi.

Zināmā mērā, es vienmēr esmu baidījusies ieminēties, ka fotografēju, jo tas uzliek tādu kā pienākumu kaut ko jēdzīgu parādīt no foto un ir lielāka iespēja saņemt arī aizrādījumus, jo tu takš fotografē (!). Šeit ir pirmais forums, kurā man patīk kaut ko uzrakstīt. Nejūtos uzreiz nolikta gar zemi. Tāpēc, ka neesmu nekāds fotogrāfs. Pat amatieris laikam ne. Nekad pagaidām neuzdrīkstētos prasīt samaksu. Vienkārši patīk tādā veidā atslēgties, atpūsties - iziet pastaigā ar suņuku un vietumis reizēm nospiest foto slēdzi. Protams, tuvinieki mēdz kādreiz pateikt kādu labu vārdu, jo viņi ir tuvinieki. Salieku kādas bildes Flickr vai Tumblr un tā. Tas arī viss. Neprotu stradāt ne ar vienu profesionālo redaktoru, Photoshop vai Ligtroom. Varam pasmieties kopā, bet bildes aptrādāju tādā https://www.befunky.com/ vai arī aplikācijā Fotor. Befunky patīk, jo viss ētri un viegli, kā bērnudārza līmenī, nav nekādi slāņi un vēl visādas fīčas. Protams, gribētos kādreiz iemācīties apstrādi, kaut vai tajā pašā Gimp vai Photofiltre 7. Liekas jau ļoti skaisti tas, ko spēj paveikt īstie fotogrāfi!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #57 : 2015. gada 02. novembris, 11:08:06 »
Taj, 'tas , ka Ķemeru purvs ir "fotogēnisks" man bija skaidrs jau sen. Bet paskaties linkā uz J. Andrušaiša bildēm. Tā pati vieta. Labi, ja man būtu iespēja aizbraukt tik agri no rīta, būtu man drusku labākas bildes. Bet drusku droši vien.  Es neesmu tik motivēta, lai studētu tehniskas lietas internetā un kursos. Bet ja būtu kāds labdaris, kas sagremotu un ieliktu man mutē pašus tehnikas pamatus, es norītu.

Man objektīvs ir tikai objektīvs. Tāds apaļš ripulis. Man ir ziepju trauks. Fotogrāfeju pēc ikonām, pārsvarā Auto režīmā, Nakts režīmā , i viss.

Apstrāde - izkadrēju, pielaboju kontrastu, gaismu, sarkanu, zilu, zaļu krāsu.Viss. Pielaboju ar cirvīti, tā teikt, bez īpaša smalkuma.

Iesākumā, man ar piemēriem vajadzētu saprast : objektīvam ir tāds raksturlielums, tas nodrošina to un to, skat. bilde 1 un bilde 2., nākošais raksturlielums tāds un tāds, tas dod to un to un atkal bildes. Kā jau minēju, man VAJAG bildītes, tad tekstus labāk uztveru. Meklēju labdari....

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #58 : 2015. gada 02. novembris, 11:20:37 »
Par apstrādi. Reku 2 bildītes. Bez jau nosauktā ( izkadrēšana, kontrasts, gaisma , krāsas') vēl pamēģināju Mangusta ieteikto Unsharp Mask. Bet metodom naučnogo tiika. Jo tai Unsharp Mask arī n- tie parametri, un uzmetot aci tā arī nesapratu, ko katrs nozīmē. Atkal labdaris vajadzīgs....

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #59 : 2015. gada 02. novembris, 11:26:45 »
Kas par ziepju trauku?