Autors Tēma: Vai kāds vēlētos parunāties par foto?  (Lasīts 15918 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Re: Vai kāds vēlētos parunāties par foto?
« Atbilde #60 : 2015. gada 02. novembris, 11:41:50 »
Dāvana, Sony, bet ar tādu palielu objektīvu. Uz lietošanas pamācības vāka vēl burti NEX-3N un E-mount. Lieki teikt, ka pamācību neesmu pat atvērusi. Appētīju aparātu, nezinu kur vēl kādi būtiskie parametri uzdrukāti...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #61 : 2015. gada 02. novembris, 11:55:43 »
Pūka, esmu pilnīgs iesācējs ar labu tehniku un par to lielāks kauns, jo tehniskajās iespējās iedziļināties vajadzētu.
Photoshop ir vajadzīgs darbā, lai gan arī to līdz niansēm nepārzinu.
Par Unsharp mask parametriem no fotošopa viedokļa:
Amount raksturo asinājuma intensitāti - jo lielāks cipars, jo vairāk.
Radius - cik bieza līnija asināšanai tiek izmantota kontrasta pārejas vietās - jo lielāks cipars, jo rupjāk.
Threshold - cik izteiktas kontrasta vietas tiks asinātas - ja nulle, asinās visu; ciparam pieaugot, asinās kontrastainākas vietas; ja cipars uz maksimumu - neasinās neko.
Tā apmēram, gan Trix palabos, ja kas ne tā.

Darbā jau sākotnēji pietiekami kvalitatīvu bilžu apstrādei, kas beigās tiek nodrukātas apmēram 20 cm izmērā, parasti izmantoju Amount 100-250 robežās; Radius 0,5-1 (jo bildei labāks fokuss, jo radiuss mazāks); Threshold 0-5.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #62 : 2015. gada 02. novembris, 12:00:21 »
Mangust, tu neesi zelts, tu esi platīns! Tas bija tieši tas , ko es vēlos. Bez visādas teorētiskas figņas! Ideāls koments priekš manis! Paldies!

Atslēdzies taj

« Atbilde #63 : 2015. gada 02. novembris, 12:02:41 »
Vai fotoaparāts tāds kā pielikumā? Kādi burti un cipari rakstīti uz objektīva (mm un f)?

Šeit, šķiet, bildes, kas uzņemtas ar tādu kameru: http://www.flickriver.com/search/Sony+NEX-3N+E-mount/

Izskatās jau labs fotoaparāts. Nemaz nevar salīdzināt ar tiem ziepju traukiem, ar kuriem pati kādreiz, agrāk kaut ko mēģināju.

[attachment deleted by admin]

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #64 : 2015. gada 02. novembris, 12:05:36 »
Ā. Tagad šitādus sauc par ziepjutraukiem. Nez, kas tad ir manējais http://www.photographyblog.com/reviews/nikon_coolpix_l820_review/specifications/:blushing: 

Pagājušajā gadā biju aizgājusi vieglajos kursos, izmēģināju (ko nu savā ziepenē varēju pielāgot) manuālo režīmu, kopš tā laika predefinētos režīmus vairs nelietoju. Labākais, ko ieguvu kursos - apjēgu par ISO, WB manuālo iestatīšanu, dažādiem tādiem sīkumiem. Jāsaka, ka bildēm no tā labāks skats ir noteikti :)

Te links uz Pūkas fočuku http://www.photographyblog.com/reviews/sony_nex_3n_review/specifications/

« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 02. novembris, 12:12:38 no Piafa »

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #65 : 2015. gada 02. novembris, 12:17:27 »
Kad man dāvināja, tad tā arī teica: še tev jauns ziepju trauks, tikai ar palielāku objektīvu.... Jā , līdzīgs kā bildē. Es ciparus vēlāk izpētīšu...

Taj, - neber sāli brūcēs! un nedzen mani kompleksos.... redz ko citi ar to pašu var...;)

Mangust - ja varētu es to rediģēto piemēra bildi izņemtu, jau tagad redzu, ka es metodom naučnogo tika tur nepareizi esmu sadarījusi...;)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #66 : 2015. gada 02. novembris, 12:21:42 »
Piafa, kas tie par vieglajiem kusiem? Man vajag tādus PAVISAM vieglus! Varbūt tādus es varētu pavilkt...

Atslēdzies taj

« Atbilde #67 : 2015. gada 02. novembris, 12:28:43 »
Piedod, nebija tā domāts! Mēs jau visi internetā meklējam un skatamies, kas vispār iespējams. Turklāt, ja pareizi saprotu, Tavam fotoaparātam ir maināmi objektīvi un tur tais piemēru bildēs var būt dažādi objektīvi. Ķemeru fotogrāfijas taču ir tādā pat līmenī!

Atslēdzies taj

« Atbilde #68 : 2015. gada 02. novembris, 12:31:31 »
Šeit viens no variantiem fotokursiem: http://www.atfoto.lv/lv/fotokursi
Pasniedzējs laikam piedāvā arī individuālu konsultāciju, kuras laikā var aziet ar savu fotoaparātu un pajautāt, lai parāda, kā dabūt gatavu to, kas interesē. Maksa, šķiet, par individuālo nodarbību, 30 eiro.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #69 : 2015. gada 02. novembris, 12:35:26 »
Iesācēju kursi http://www.atfoto.lv/lv/fotokursi Gāju te jo a) vislētākais piedāvājums, b) varēja maksāt pa mēnešiem, c) normālā vietā un laikā.
Pēdējo mēnesi neaizgāju, jo jau otrajā pietrūka ko savējā aparātā bakstīt. Cilvēkam, kurš kaut ko no tā visa sajēdz, laikam ieteiktu pameklēt kādus nopietnākus kursus :) un vēl - iet šādus kursus pavasarī, kad sāk palikt gaišāks, un nav sniega. Jo sniegu grūti bildēt, pa vakariem tumšs, lai ārā patrenētos bildēt utt. Bet pavasaīt jau ir kur aci piesiet, parādās vairāk krāsas, dažādojas gaismas utt.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #70 : 2015. gada 02. novembris, 12:39:40 »
Faktiski - nezinu kā ir citur, bet Tipša kursi ir kā vieta, kur uzzināt kaut kādus sīkumus (pats strādā tikai ar Canon laikam, trāpēc tos pārzin labāk, par citiem tā vispārīgi), atslēgvārdus, lai saprastu interneta materiālus...
Ja zinātu, ka citos ņem tā pamatīgi, ne pa virsu, tad moš uz pavasari aizietu vēlreiz.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #71 : 2015. gada 02. novembris, 17:43:55 »
Ui , jūs ar Trixi man sabradājāt visas avenes. :) Trix vispār profs, citi ar nav nekādi iesācēji, a es tā nopriecājos, man gribējās ar mana līmeņa iesācējiem parunāties!

Gribi, pačukstēšu? Es normālu fotoaparātu pēdējo reizi izvilku, lai sīčus māmiņdienas koncertā bērnudārzā pabildētu. Auto režīmā [domāt negribējās]. Un tikai tāpēc, ka Nokijai zūms par sūdīgu. Bet vispār esmu nolaidusies tiktāl, ka bildēju ar Nokiju. Jā, jā, ar telefonu. :D  Reportāžai [sīcis uzlīdis uz skapja vai "trubas atrodas šeit"] gana labi, aparāts vienmēr pie kājas, bet mākslai [rīta saule rasas lāsē bla bla bla] tik un tā nepietiek laika.

Ja gribi ne tikai "parunāties", bet arī kaut ko iegūt, nerunā ar "savu līmeni", runā ar tiem, kam ir zināšanas. Gočpendel noderīgāk.
Un kā zināms, te nevienam acī nespļauj [par ko cienu šā foruma personāžus].  :smile:
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #72 : 2015. gada 02. novembris, 17:59:30 »
Man liekas, ka pašreizējo iespēju ēnas puse -bildē bez domāšanas, nav jau filmiņā kadri jāskaita. Bet ja sabildē kaudzi, tad vispirms jāsāk ar atlasi un analīzi -kāpēc šī bilde slikta. Beigās no 25 mežiem paliks 1 vai 2.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #73 : 2015. gada 02. novembris, 18:20:41 »
Piekriitu reno. Ar filminiekiem kaadreiz bildeeshana bija nopietnaaka padariishana. Gribi, negribi uzstaadiijumi jaapaziist. Tagad - katrs, kuram ir nauda, lai daudz maz sakariigu aparaatu nopirktu, saak sevi bez maz vai profesionaalu fotograafu deeveet. Un tas ir miinus. Daudziem naakas vilties. Jo pat - ja cilvis iezubriijis un apguvis visas kameras iespeejas, tas negarantee noietu bildeem, ja nav palaimeejies piedzimt ar "fotograafa aci".
Par peecapstraadi runaajot - ja tomeer ir veelme ar foto kaut nedaudz naudinjas piepelniit, PS kursi tomeer laikam ir obligaata opcija. Un te nu uzmaniigi jaaizveelas pasniedzeejs. Mani pirmie kursi PS bija absoluuts fiasko, jo pasniedzeejs bija no poligraafikjiem - tobish tiem, kas gatavo bildes lielformaata drukai, presei un taa. Runa groziijaas tikai un vieniigi ar to. Otrie - paardaugavas maaciibcentraa Digital Guru bija fantastiski, jo pasniedzeejs bija profesionaals fotograafs, kurs PS pasniedza saakot ar to - ko un kaa var un vajag mainiit bildee, lai sanaaktu kas pusliidz uz maakslu pretendeejosh. Vai bildi vajag dzeest uzreiz vai iespeejams izvilkt un paarveidot par ko veeraa njemamu. Un staastiija visu no fotograafa, ne drukaataaja viedoklja. Vinjsh jau gan diemzhee shobriid miris, bet Digital Guru ir veel citi labi pasniedzeeji

Atslēdzies reno

« Atbilde #74 : 2015. gada 02. novembris, 19:08:00 »
Digital guru bildēja mūsu pēdējo ķēķa tusu :)