Apskatījos befunky. Pēc trešās darbības lapa nomira
Lightroom pamatā skatos standarta rediģēšanas iespējas. WB korekcija, krāsas, gaišums, asums utt. Šajā jomā elementāri, baksties un skaties līdz bilde patīk.
Golden hour ir kāda stunda pirms saulrieta.
Pret sauli bildēt ir diezgan tricky, ko es baigi necenšos darīt viena iemesla dēļ - ir opcijas ka a) debesis būs skaistas, bet zemes daļa nedaeksponēta, b) apakša būs laba, bet debesis pārdedzinātas. Kamēr man nav iekāriena ķerties pie gradient filtru izmēģināšanas (rekomendē kā iespējamu glābēju, tumšo daļu liekot uz augšu tādā veidā panākot līdzsvarotāku gaismas sadali kadrā; mīnus, ka tad horizontam jābūt +/- vidū) nopietnākas pēcapstrādes un HDR, labāk nemaz sevi nekaitināt
Tieši no aizmugures gaisma man arī nepatīk, pat, ja tas nav dienas vidus. Viss izskatās daudz plakanāks, nekā tad, ja gaisma ir no aizmugures-sāna. Tad ēnas rada smukākus reljefus.
Turklāt, pie mūsu laikapstākļiem saule ir tik nepastāvīgs objekts, ka man visbiežāk sanāk bildēt mākoņainos apstākļos (es kaut kur sākumā teicu, ka pamatā bildēju ģimenes izbraucienus, ekskursijas, līdz ar to kāds nu ir laiks, ar tādu jācīnās

). Man bildējot, daba tādos izskatās diezgan blāva. Kad kadrā ir cilvēks, ar to viss ir kārtībā, tāpēc pieļauju, ka kaut kur ir fiška kā arī dabu dabūt košāku. Kaut gan skatos, ka vairākās bildēs, ko Tu esi likusi šīs tēmas ietvaros, arī ir tas pats blāvums, kā ar migliņu pārvilkts.
Bet jāgaida rudens. Es tikai pagājušajā gadā ap Ziemassvētkiem sāku pirmo reizi ar spoguleni kaut ko bakstīties, nemaz nezinu, kā man rudens lapas izskatīsies
Oriģinālā bilde bija lielāka un blāvāka. Te ir no trīs pusēm apgraizīta + uzlikti pāris ātrie filtri, lai zaļumam košums nedaudz parādās, bet saglabājas nedaudz burvju meža atmosfēra.
[attachment deleted by admin]
[attachment deleted by admin]