Autors Tēma: Vai kāds vēlētos parunāties par foto?  (Lasīts 15842 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Vai kāds vēlētos parunāties par foto?
« Atbilde #135 : 2016. gada 23. augusts, 19:47:35 »
Es te tā atstāšu linku uz lapu http://www.kristsluhaers.com

Atslēdzies taj

« Atbilde #136 : 2016. gada 23. augusts, 20:49:18 »
Piafa, viena no man tuvākajām dabas parādībām ir migla. T.i., es neesmu tāds īstens spilgto krāsu mīļotājs. Vairāk patīk noskaņa. Pieļauju, ka bildēm esmu pat salikusi drusku kādus migliņas tipa filtrus. Portretējums, piemēram, patīk, kur cilvēkam priekšā mazliet kādi zariņi un tas arī rada izplūdumu, miglainumu, toties cilvēks dažkārt izskatās mazāks/slaidāks uz dabas fona. Cilvēks - dabas ieskauts. Cilvēks - daba. Vēl patīk melnbaltie foto. Tas šķiet kaut kā vienkārši un vienlaikus īpaši.

Tavs dabas foto gan ļoti patīk!

Atslēdzies taj

« Atbilde #137 : 2016. gada 23. augusts, 20:50:42 »
Lynx, zibspuldzi nevaru gandrīz ne acu galā. Arī, ja redzu, ka pret mani kādreiz nāk zibens, griežos prom. Kaut gan apzinos, ka gaumes dažādas.

Atslēdzies taj

« Atbilde #138 : 2016. gada 23. augusts, 20:53:39 »
Un kā jums, Piafa, Lynx, ir pašām ar fotografēšanos? Ļaujat sevi fotografēt? Rezultāts vairākumā gadījumu šķiet simpātisks vai tomēr ir vēlmes pēc kā cita?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #139 : 2016. gada 23. augusts, 21:05:14 »
Pa lielam iemesls, kāpēc es pieķēros foto, ir tas, lai es pati nebūtu kadrā. Reti gadās foto, kur es pati sev patīku. Lielākā daļa - selfiji, vai veiksmīgi svešie netīšie kadri.
Vienīgais žēlums, ka dēlam ar tēvu būs daudz kopbilžu, bet es tikai dažās kā garām gājēja.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #140 : 2016. gada 23. augusts, 21:34:20 »
Taj, paskaties manos linkos Eleonoru Grigorjevu (kaķu dāmu). Vinai Facebook ir galerija ar helios objektīvu. Viss tāds jauki miglains. Varbūt ir vērts padomāt par tāda vecā objektīva iegādi, ja tas ir Tavā garā?

Atslēdzies taj

« Atbilde #141 : 2016. gada 23. augusts, 22:13:55 »
Piafa, tāds objektīvs man jau bija. Nianse, ka strādā tikai manuālais fokuss un tad no 50 bildēm, tikai kādas 5 varbūt ar kādu objektu vispār tādā asumā. Miglainums panākams ar dažādiem līdzekļiem...

Atslēdzies taj

« Atbilde #142 : 2016. gada 23. augusts, 22:21:25 »
Jā, ar būšanu kadrā man arī tā švakāk. Pat nevaru tā īsti izskaidrot. Nav tā, ka es nebūtu... pat nezinu, ko pateikt. Nu, aptuveni tā, ka nav tā, ka es būtu mazāk glīta. Gluži vienkārši mani mēdz neuzrunāt bildes ar paviršiem rakursiem, šā tā, ka tikai. Vai arī otrādāk, ka mākslinieciskums likts pirmajā vietā pār cilvēku. Tāpēc arī pati mēģinu būt iespējami saudzīga ar cilvēkiem. Labāk mazāk kaut ko nekā par daudz. Kad sabildēju kādu, pajautāju, vai kas patīk, un, ja nav tādas viennozīmīgas atbildes, dzēšam kaut vai ārā. Arī ar portretbildēm nedalos sociāli, ja neesmu palūgusi atļauju kādu retu reizi, jo tās tad vairs nav nav manas, bet to cilvēku. Un gribētos, ka arī mani tādā veidā nepatērētu. Nesaliktu tagus ar vārdu, uzvārdu un nesaliktu kādās interneta vietnēs, tikai tāpēc, ka fotografējošajam tā gribas tobrīd. Nerunāju par skaistiem momentuzņēmumiem. Ir arī tādi. Par tiem patiess prieks. Bet par daudzumu...