Autors Tēma: Antidepresanti  (Lasīts 10241 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Kalniņa

Antidepresanti
« : 2015. gada 01. novembris, 23:17:23 »
Gribēju pavaicāt, kāda ir jūsu attieksme un varbūt pieredze antidepresantu regulārā lietošanā. Te es nedomāju kādu nomierinošu tableti, ko reizēm katrs iemet mutē, bet regulāru antidepresantu lietošanu gadu garumā. Jūtu, ka netieku galā ar sevi, bieži tā bijis, bet nupat ir par traku. Lasīju, ka antidepresanti nostabilizē ķīmiju smadzenēs un cilvēks var normāli dzīvot, ne nomākti eksistēt.

Atslēdzies Trix

Re: Antidepresanti
« Atbilde #1 : 2015. gada 02. novembris, 07:56:03 »
Te es nedomāju kādu nomierinošu tableti, ko reizēm katrs iemet mutē,

Ne katrs, draudziņ, ne katrs...  :talking:
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #2 : 2015. gada 02. novembris, 08:07:09 »
nav pilnīgi nekādas pierdzes. nervu nomierināšanai pucēju dzīvokli. nopietni. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2015. gada 02. novembris, 08:43:57 »
Neko vairāk par baldriāna tabletēm neesmu dzērusi.

Atslābināties palīdz laba grāmata un/vai sportiskas aktivitātes.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #4 : 2015. gada 02. novembris, 08:49:54 »

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2015. gada 02. novembris, 09:12:27 »
Tie kuri nav nekad nonākuši līdz antidepresantiem , ir laimīgi. Un diez vai viņi sapratīs tos, kam iestājusies reāla trauksmes sajūta. Tomēr domāju, ka ir jāmeklē saknes, iemesls, kāpēc ir trauksme. Un jāstrādā ar iemeslu. Ja iemeslu, nav iespējams ātri , vai nav iespējams vispār likvidēt, tad domāju, ka var uzmanīgi padzert antidepresantus, lai vienkārši dotu organismam atpūtu. Jā, mazināt sekas, nevis cēloni. Domāju te ir tas pats , kas ar kontracepciju, ārstam ir jābūt ļoti zinošam un jāraugās tomēr pēc cēloņa, nevis tikai "jāpadara tevi mierīga".

Man ir reizi dzīvē parakstīta Lexotanil recepte. Bet tā ka, man šausmīgi bail no antidepresantiem, nenopirku. Kaut kā tiku galā, ir ok tagad.

Bet varbūt tiešām vispirms sākt ar baldarijāņiem,tējām, elpošanu, staigāšanu pa svaigu gaisu, vingrošanu, skriešanu, meditāciju ,da jebko, kas uzlabo tavu situāciju. Vai tas viss jau izmēģināts?
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 02. novembris, 10:56:43 no pitons »

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #6 : 2015. gada 02. novembris, 11:48:46 »
1) nejaukt trankvilizatorus ar antidepresantiem
2) katram peec vinja ticiibas- var pienaakt briidis, kad citaadi dziivei vairs nav kvalitaates. Klausiit arii sevi, ne tikai aarstu
3) antidepresanta izveeli atstaar psihiatra, ne neirologa vai gjimenes aarsta zinjaa
4) jaa, ceelonim tas neko nenodariis, paarstaajot lietot, pastaav risks, ka sliktaas sajuutas atgrieziisies, ja situaacija nebuus mainiijusies...

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2015. gada 02. novembris, 11:54:57 »
tomēr, ja lietojot uzlabojas dzīves kvalitāte, var ķerties klāt cēloņa likvidēšanai

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #8 : 2015. gada 02. novembris, 12:07:28 »
Justīne, Tev PZ no manis

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2015. gada 02. novembris, 12:10:35 »
Ja cilveeks apzinaas ceelonjus, tad jaa... ir pulka ljauzhu ar "nemotiveetu trauksmi", kuras esistencei es personiigi neticu, bet ticu, ka cilveeks pats neapzinaas, kas ir tie stresori vai konflikti, taapeec pasham tas krenjkjis shkjiet "bez iemesla"

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #10 : 2015. gada 03. novembris, 19:38:46 »
cik cilvēku tik viedokļu...
es noteikti neesmu pie depresīvo pulciņa...manī nav ne grama depresijas iezīmju. Toties kā īstenam VD piemīt pulka nemotiveto trauksmju(lai kā tas ineshukam nepatiktu)...protams protams ,katrai ir savs iemesls
Kamēr pats neesi bijis tajās kurpēs var nesaprast...
man trauksmii izraisa kaut vai pienācīga neizgulēšanās...pietiek..cita iemesla nevajag... kā izpaužas trauksme nevar nemaz paskaidrot...viņa ir un viss. Tad vēl pulks ar uzmācīgām domām..kuras varbūt rodas no kkā nevainīga ar mani pat pārlieku nesaistīta...bet brīžos,kad tam piemēroti apstakļi, pārņem prātu radot netikai trauksmi īstenībā pat nezinu ,kā nosaukt uzmācības kkādas..kad tu nevari aizbēgt pats no savām domām..tad, der tikai aktīvas darbības(dienā) vai izrubīšana naktī...izrubīties var dažādi...ja nekas nepalīdz ļõti reti, bet ņemu talkaa (wahwahwah Ineshuk) lexotanilu...bet patiesi reti...
dienā kā jau saku fiziska novirzīšanās no uzmācīgās tēmas...

Bet,man ir aktuāls šis Justīnes uzdotais jautajums ,jo ģimenē ir objekts(lielais puiks) kurš nekad nav gājis pie speciālista ar šo problēmu,bet to,ka ir problēmas pats apzinās. To redzam arī mēs...bet kā palīdzēt nav ne jausmas, jo viņa gadījumā arī cēloņi ir redzami,nosakami na ļico...ir zināms gan kas izraisa,gan kas pastprina depresīvo sajūtu...patiesībā brīžam paliek bail..tad atkal krīze pāriet un visi uzelpojam ..un tā pa riņķi...
Justīne- tu jau arī,pateici tikai-netieku ar sevi galā. taa galā netikšana var būt dažāda...dažs nevar sevi izvilkt no gultas ,lai bērniem brokastis uztaisītu..cits savukārt apraudas pie emocionala dzejola un arī domā,ka netiek galā..fvz..visādi ir...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #11 : 2015. gada 03. novembris, 20:07:43 »
Neironizee, mellen, es kaa reiz no savas pieredzes... tieshi tamdeelj ar savu pieredzi ticu, ka ir trauksmes, kuru iemeslus cilvis neapzinaas/neljauj sev apzinaaties, jo, moderni sakot, "nav ar to straadaajis"... VD nav nekaada bezpamata mistika, kjeroties tai klaat, viss top skaidrs...

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2015. gada 03. novembris, 20:29:39 »
ad vajadzētu uzreiz komplektā ar remontu un īpaši ar flīzēm un santehniku izrakstīt.

Vai labāk vispirms ectasy un tad ad, kad visi nelieši kaput...

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #13 : 2015. gada 03. novembris, 20:34:30 »
Esmu depresiva, melanholiska + perfekcionisms, kas, manuprat, gadu gaitaa ir daleji pie vainas trauksmei. Vispar jau kokteilis jau nav tik vienkarss, taas tik tadas virspusejas iezimes. Visadas bernibas traumas (jaa, jaa  zinu, ka citi iesmiknaa par sho, bet es personigi juutu, kaa tas ietekmee mani joprojam). Par laimi, man nekad nav iestajies tads depresijas stavoklis, kad nespeju par sevi parupeties, bet ir bijis loti slikti.. Bija anti-depresanti izrakstiti - baigi sausmigas blaknes - krampji, miegs vienkarsi sa***irsts, slikta duusha utt. Mani bridinaja, ka bus slikti, bet shitas bija drausmigi. Parstaju lietot, kaut kaa pati izkepurojos. Man jau no domas vien par Eksistenciala terapija 2 gadu garuma palidzeja.
Starp citu, vismaz man ir vieglak tikt galaa ar depresivu stavokli,  nekaa trauksmi. Tur tik lexotanils palidz - izsledzos, kad pamostos parasti ir labak. Draugi ir bridinaati, ka esmu trauksmaina, un ja sie pamana, ka saku stresot, censas momenta palidzet.
Lidzigi kaa Mellenei miega kvalitate un kvantitate ir loti svariga. Ja esmu miega badaa, tad visdrizak panikas lekme nav ilgi jagaida.

Savukart, ir viens pazina, kuram anti-depresanti loti palidz.
Taa kaut kaa. :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #14 : 2015. gada 03. novembris, 20:34:59 »
LSD... un kraasu mainja ziimees burviigus muljtjikus ;)