Autors Tēma: teātris iekš TV  (Lasīts 94181 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: teātris iekš TV
« Atbilde #195 : 2015. gada 10. marts, 10:45:22 »
Nu ja DT piblicēs iepriekš sastāvus tāpat kā Slazdā, tad būs tāda iespēja -es arī gribētu Tevis pieminēto sastāvu! Bet par Sievieti runājot, E.Melbārdim tomēr efektīvāks tandēms bija ar Lūriņu, kad Lūriņa atgriezās no dekrēta, aizgāju vēlreiz ar viņu noskatīties, tā ka sanāca, ka kopā redzēju 3 reizes, pa vidu ar Kučinsku.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #196 : 2015. gada 10. marts, 11:24:59 »
kādreiz viņi nopublicēja Slazda sastāvu laicīgi, bet tagad - labākajā gadījumā pāris dienas pirms izrādes, kad visas biļetes pārdotas. Bet uz Sievieti es trešo reizi laikam neiešu.  Mana trešā reize būs tv ieraksts, imho - tas būs nesen ierakstīts, resp, pēc Lūriņas atgriešanās.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #197 : 2015. gada 10. marts, 12:09:03 »
Protams. :) Ja jau drīz tv ieraksts, nav nekādas vajadzības doties uz izrādi klātienē 3.reizi. :)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #198 : 2015. gada 10. marts, 12:58:32 »
Pa Sievieti, kura... runājot

Dažādu apstākļu dēļ, man ir sagadījies, ka esmu šo izrādi redējusi 4x. Pirmo reizi ar Lūriņu, pēc tam 2x ar Kučinsku, un pēdējo reizi atkal ar Lūriņu. Katra izrāde, protams, bija savādāka.

Man vairāk patika variants ar Kučinsku, vismaz mātes un dēla attiecībām noticēju vairāk. Nu varbūt tas ir EM seriāla ietekmē :happy: . Vienā reizē ar IK kaut kas tur īsti negāja, izrāde sākās vēlāk, un arī gāja kādas 20 min ilgāk, kā paredzēts... otrā reizē man šķita, visiem bija tāds kā "iekāriens" spēlējot, tāds kā pacēlums :happy: iznākot paklanīties.

Krūzkopu un Lūriņu atceros no Pūt vējiņiem, kur viņi bija vienaudži, te Lūriņa jau izaugusi līdz mātēm, bet Krūzkops joprojām puikas spēlē :) . Pēc dekrēta, man šķita, ka Lūriņa to darīja tā savādāk,  rotaļīgāk varbūt, un tā koķetīgāk runāja tekstu.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #199 : 2015. gada 10. marts, 13:13:07 »
Man arī Lūriņa tajā lomā patika vairāk pēc dekrēta, - kaut kādas jaunas dzirkstošas sievišķīgas nianses parādījās lomas atveidojumā. Ja es salīdzinātu, tad jāsaka tā, ka Kučinska man patika vairāk kā Lūriņa pirmajā reizē, bet mazāk kā Lūriņa 2.reizē. :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #200 : 2015. gada 14. marts, 10:49:12 »
Sākusies jau izrāde "No saldenās pudeles". Laba! Briķe vēl jauna, smuka un tieviņa, Dreģe arī tēlo, un kur nu vēl spēcīgā I.Burkovska kā viesaktrise, ikurāt priekš komiskām lomām kā radīta.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #201 : 2015. gada 14. marts, 12:42:52 »
Es noskatiijos "Klaidonja luugshana", vienkaarshi fantastiska izraade, muuzham nezuudosha teema - latvietim buut vai nebuut, kaa dziivot taalaak ar visu pagaatnes smagumu utt. Tak muusdienaas nekas nav mainiijies - taa aina ar galvenaa varonja draugu, kas atnaak un pazinjo, ka vinja beerni nerunaa un nerunaas latviski, ka taadu Latviju vispaar nepieminees, ah, cik paziistami - divi latvieshu emigrantu tipi..
Visi "trakie" tik superiigi, man likaas jaunais Meiers neiznesiis to lomu, tur vajag aktieri ar pieredzi, bet tomeer puika malacis, patika, ka vinjam mainiijaas runas veids, sejas izteiksme, kad vinjam taa kaa tas "trakums" paarnjem. Nepaziistu to, kas polju virsnieku teeloja, bet vinjsh bija superiigs "trakais", tak vinji visi perfekti savaa lomaa, tikai dakteriite taada diivaina. Gunaars Janovskis no trimdas rakstniekiem man liekas vieniigais iistais rakstnieks, vinja darbi nenoveerteejami.
Saldeno pudeli skatiishu citreiz, tieshi aktieru deelj, jo materiaals jau tik zinaams, man ne visai interesee, bet, vienmeer jau ir interesanti, kaa aktieri to interpretee.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #202 : 2015. gada 14. marts, 19:59:32 »
Kurs ir poļu virsnieks = lidotājas bez skalpa ( Ivo Martinsons) vai vecākais vīrietis ( Arnolds Osis), kam pēkšņi uznāca "trakumi" teikuma vidū un viņš sāka mērīt telpu? Abi bija perfekti. Un arī tas Janusa Johansona "ķertais" - visi tik precīzi.

BEt par lidotāju vēl ilgi pēc izrādes domāju - it kā tikai tik tizli teikumiņi/pantiņi jāskaita, it kā tikai pilnīgs nekas, tur tāds risks tikai ieņirgt par savu varoni, bet kādu tēlu Martinsons radīja!!

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #203 : 2015. gada 14. marts, 20:24:20 »
Lidotaajs bija perfekts, es tieshi taapat padomaaju, it kaa nav neviena sakariiga teikuma, bet teels pilniigi gatavs. Jaa, Arnolds Osis, vecaako aktieri vajadzeetu zinaat, bet es taadu nepaziistu, ljoti patika vinja teelojums. Johansons, protams, arii, bet tas jau pats par sevi saprotams.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #204 : 2015. gada 15. marts, 20:06:12 »
Atceros plakātu uz DT ar saldeno pudeli. Bet es toreiz biju maza un uz teātri negāju. Bet, nezinu, kāpēc, šo plakātu vienīgo atceros.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #205 : 2015. gada 17. marts, 08:55:56 »
Šovakar m.lmt.lv tiešraidē Trubadūrs uz ēzeļa. Sudrabkalns, Skujeniece NT aktieru izpildījumā, Paula mūzika.

18.30

Atslēdzies hm@

« Atbilde #206 : 2015. gada 17. marts, 10:10:30 »
Trubadūru uz ēzeļa esmu redzējusi kātienē.  Iestudējums bija nopietns, godprātīgs un kvalitatīvs. Aktieri labi, interesants traktējums ar Sudrabkalnu (lai atceramies pirms skatīšanās, ka viņa ārējais imidžs - bez matiem). Lūriņa. Un - iedomājies mazajā zālē Pauls pie klavierēm. Diezgan fascinējoša sajūta, ka tādai mazai publikai pats maestro pie klavierēm. Nezinu, kā būs ierakstījies, bet klātienē tas bija kā minimums interesanti.

Bet 4.aprīlī teātrim.zip izmaiņas plānos - sakarā ar to, ka Sievietei, kas nav uzmanības vērta vakar atcēla Pēdējo izrādi ( un secinām, ka Pēdējā izrāde vēl tikai būs vaiarī - ka vēl nav filmēšana notikusi), tās vietā 4.aprīlī rādīs Marlenī.  Par izrādi man viedokļa nav, bet mani priecē  tas, ka ir nofilmēta šo divu māksliniēču - Kugrēnas un Caukas izrāde. Citu gan neko nevaru pateikt. Kāpēc pati negāju uz izrādi? Jo mani kaut kā pagaidām  neinteresē tās Marlēnas Dītrihas dzīves peripetijas, kuras nez kāpēc tik daudzos iestudējumos musm tiek rādītas.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #207 : 2015. gada 17. marts, 17:49:01 »
Ai, cik žēl, ka neredzēšu LMT tiešraidi :cry: būtu gan gribējusi

Atslēdzies samtene

« Atbilde #208 : 2015. gada 17. marts, 18:27:12 »
tās vietā 4.aprīlī rādīs Marlenī.  Par izrādi man viedokļa nav, bet mani priecē  tas, ka ir nofilmēta šo divu māksliniēču - Kugrēnas un Caukas izrāde. Citu gan neko nevaru pateikt. Kāpēc pati negāju uz izrādi? Jo mani kaut kā pagaidām  neinteresē tās Marlēnas Dītrihas dzīves peripetijas, kuras nez kāpēc tik daudzos iestudējumos musm tiek rādītas.

Tad jau vakar pie teātra redzētie LTV busi filmēja šo :) .
Biju pagājušajā sezonā, kādu no pirmajām izrādēm redzēju. Gāju tieši tāpēc, ka šīs divas aktrises.
Centrā gan ir Lenija Rīfenštāle, ko spēlē Kugrēna,  ne Dītriha. Jaunajam režisoram ir paveicies, ka viņam ir tāda mamma  :) , tas vien jau nosaka izrādes veiksmi. Luga ir apmēram par to, kā varētu būt bijis, ja tā būtu bijis. Sākums gandrīz pat līdzīgs kā DT Marlēnai. Protams, ka abas aktrises jau ir kvalitātes zīme pašas par sevi, un bija aizraujoši vērot abu saspēli.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #209 : 2015. gada 17. marts, 20:30:04 »
21. martā Otello JRT