Autors Tēma: teātris iekš TV  (Lasīts 94357 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies fiasko

Re: teātris iekš TV
« Atbilde #210 : 2015. gada 17. marts, 21:36:54 »
Otello klātienē man itin labi patika, bet nez vai tik ļoti, lai skatītos arī TV, kaut mazliet jau noteikti ieslēgšu :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #211 : 2015. gada 17. marts, 22:52:45 »
Tas nebija šeit domāts.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #212 : 2015. gada 19. marts, 11:13:37 »
Nesapratu, ko tu domā ar to "nebija domāts", bet Otello būs ) ja plānus nepamainīs:)  tāpēc jau es toreiz teicu, ka jāsaglabā printscreen no pirmajiem plāniem:)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #213 : 2015. gada 19. marts, 11:16:25 »
Es te ierakstīju vienu citu komentāru par citu tēmu, pēc tam izdzēsu, rediģēt iespēja, nezinu, vai tas vienalga paliek, vai nē, tāpēc pierakstīju klāt, ka nav domāts šai tēmai.

Otello būs.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #214 : 2015. gada 19. marts, 15:05:24 »
Tas, ko varu teikt no savas pieredzes, -ka lai tv baudītu izrādi no A līdz Z, tai jābūt patiešām VISĀDĀ ziņā labai (sākot no dramaturģiskā materiāla, beidzot ar režiju un aktieriem), pretējā gadījumā kaut kas no izrādes pazūd izplatījumā un nepiesaista par 100%. JO teātrī skatoties izrādi, ir pavisam cita atmosfēra un energētika, kas tv izpaliek. Tāpēc, ja atklāti, tad par Otello arī neesmu gluži parliecināta, vai vajadzēja rādīt pa tv. (par Marlenī nevaru spriest, bet nu mazformāta izrādes ar 1-2 aktieriem nav mana stihija, jo vairāk tv. Bet "aci iemetīšu"). Žēl, ka nerādīs Sievieti.. Tā noteikti ir iespaidīgāka tv formātam un ne tikai tv.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #215 : 2015. gada 04. aprīlis, 21:50:41 »
Marlenī šovakar. LTV.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #216 : 2015. gada 09. aprīlis, 09:08:59 »
18.aprīlī Doktors Živago zipā!  Ļoti interesē. Toreiz bija tas stāsts, ka Martinsons atteicās no piedalīšanās un režisorei stipri īsā laiķa vajadzēja atrast piemērotu aktieri, viņa piedāvāja toreizējam sava kursa studentam. Pirmizrāde un pirmās izrādes esot bijušas izcilas, tad - iestājies drusku atslābums un kvalitātes kritums ( lai ko tas arī nozīmētu:) ). Dzīvajā neesmu bijusi, vismaz daļēji noteikti jāskatās!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #217 : 2015. gada 09. aprīlis, 11:08:03 »
Redzēju viesizrādēs Rīgā. Pateikšu atklāti, ka aizgāju starpbrīdī uz mājām. Jo garlaikoja dramaturģiskais materiāls, gan arī K.Zāle tomēr neizvilka galveno lomu līdz galam, (manuprāt!), arī balss un dikcija pagaidām vēl nepietiekami nostādīta (brīžiem ar pūlēm varēja dzirdēt, ko saka).
Ar to es negribu izrādi norakstīt, vrrb kādam noderēs šī recenzija (kaut gan, manuprāt, tā ir šīs izrādes garā -filosofiski -poētiskā stilā) ;)
http://www.diena.lv/kd/recenzijas/izrades-doktors-zivago-recenzija-sirds-nepietiekamiba-14027484

Atslēdzies Mango

« Atbilde #218 : 2015. gada 09. aprīlis, 11:21:33 »
Man kā vnm patika. :D Nu, patīk man šādas izrādes kā Ž., Miglā u.tml.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #219 : 2015. gada 09. aprīlis, 11:24:43 »
Nu jā, tad tas ir Tavs stils. Bet Migla drošvien vēl miglaināka nekā Dr.Živago.  :rofl: Pēdējai vnk tie Krievijas pēcrevolūcijas gadi "bonusā". :D

Atslēdzies Mango

« Atbilde #220 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:12:56 »
Tā vnm nav bijis. 2 sezonu man tāda tendence uz aperīgām, garu tekstu izrādēm. Nu, Krievija iepr.gadsimtos tas vsp saldais ēdiens.
Nekas, gan jau pāries. :D
Bet pa tv tāpat neredzēšu.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #221 : 2015. gada 09. aprīlis, 13:07:47 »
Redzēju dzīvajā :) Živago.
Piekrītu par Zāli, tā tomēr pārāk smaga loma jaunam iesācējam. Bet vispār man izrāde patika, kaut starpbrīdī un arī pēc izrādes bija atsauksmes "kaut kāds murgs" utml.
Tiesa gan, grūti saspiest laikmetu un tādu apjomu dažās stundās. Pieņemu, ja nav zināms stāsts un kaut kas par Pasternaka romānu, sekot līdzi izrādes darbībām ir pagrūti, nav ar ko aizpildīt robus... :)

Interesanti, kā tas izskatīsies pa TV.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #222 : 2015. gada 09. aprīlis, 13:32:12 »
Stāsts man galīgi nebija pazīstams. Bet tik cik redzēju, vēlos uzsvērt, ka izrādei bija arī interesanti momenti -savdabīgā spēle ar dekorācijām, kur, laikiem mainoties, aktieri pa vienam vien ņēma ēkai nost dēļus, u.c. Roga jau kā režisore man vispār patīk! Bet kā jau teicu, man lielākais mīnuss likās pagarlaicīgais un ne īsti saprotamais dramaturģiskais materiāls, un ja man vairākas reizes cēliena laikā ir jāžāvājas un jaskatās pulkstenī, tad tas ir signāls, ka jādodas starpbrīdī mājās. Bet pa tv mēģināšu skatīties vēlreiz. :)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #223 : 2015. gada 09. aprīlis, 14:01:41 »
Bet tik cik redzēju, vēlos uzsvērt, ka izrādei bija arī interesanti momenti -savdabīgā spēle ar dekorācijām, kur, laikiem mainoties, aktieri pa vienam vien ņēma ēkai nost dēļus, u.c.
Jā, tas man arī ļoti patika, atceros par to pēc izrādes jūsmoju...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #224 : 2015. gada 10. aprīlis, 18:31:30 »
Kam interesē, -rīt (sestdien) 10.30 pa LTV1  NT izrāde "Lācis". Pati luga tika vērtēta neviennozīmīgi, jo M.Zālīte saņēma pārmetumus par V.Lāča biogrāfijas sagrozīšanu, bet pati izrāde man likās interesanta un patika, tāpēc teātrī vien to noskatījos 2 reizes.