Autors Tēma: teātris iekš TV  (Lasīts 94360 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies samtene

Re: teātris iekš TV
« Atbilde #270 : 2015. gada 07. septembris, 16:24:48 »
Oņegins. Slinkums rakstīt, bet dažos vārdos tomēr pateikšu savas domas.

Neko jau, daži vārdi  :rofl:

Bet man par šo izrādi, dzīvajā skatoties pat 2x, ir savādāks iespaids. It īpaši no pirmās reizes, kas iekrita tieši H.Spanovska bēru dienā, škiet aktieriem bija īpašas emocijas spēlējot, un skatītājiem arī. Tās svecītes, un turpat arī bēru mielasts aiz aizslietņiem... Uz skatuves notiekošais rosināja par daudz ko aizdomāties...

Un tas bija arī Maximas jumta sagrūšanas vakars, par ko uzzinājām starpbrīdī, bet traģēdijas patiesos apmērus apjautu tikai mājās aizejot.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #271 : 2015. gada 07. septembris, 16:30:30 »
Jā, varu saprast, ja tādas traģēdijas kopā sakrīt, tad ir pavisam cita noskaņa, cits vēstījums izrādei.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #272 : 2015. gada 07. septembris, 16:38:06 »
Es par Raudupieti vēl
Man gan patika, ka arī Ruta piedalījās. Un kas ta tur tāds bija, ka pieturēja? Tas viss tā organiski notikās, es tik beigās sapratu, kad viņas nogāja no skatuves un ar vārdiem, ko tu te sēdi?!, atnāca atpakaļ un noveda nost. Mīļi likās, sirsnīgi un smieklīgi. Turklāt veco paaudzi jau arī tēloja, ne jaunu skuķi.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #273 : 2015. gada 07. septembris, 16:41:13 »
Tajās sarunās pirms Oņegina Evita izsķengāja Tatjanu, tas tēls galīgi autoriem nebij mīļš.
Bet Busulis bij drošības garants.
Tā tas arī izskatījās.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #274 : 2015. gada 07. septembris, 16:43:05 »
Jā, man arī tā sievas likās iederīgas izrādē. Nu kā dzīvē, vecā tantes apspriež jaunos.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #275 : 2015. gada 07. septembris, 16:52:28 »
Kāds tur drošības garants. Visa izrāde uzbūvēta tā, lai Busulim būtu, kur izpausties. Kāds tur vairs stāsts par Oņeginu un Tatjanu? Kad Busulis pat kļuva par Tatjanas vīru, gandrīz no krēsla nogāzos. Mazais, resnais vīrelis ar īsām kājelēm. Atcerējos, ka bija pat ielikts seksa topā, tpfu. To, ka dziedājums viņam labs, tas jā, tā viņa profesija. Labāk būtu atraduši labu vokālo pedagogu pārējiem aktieriem, jo nebija laba tā dziedāšana, būtu vairāk pie tā piestrādājuši.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #276 : 2015. gada 07. septembris, 17:02:25 »
Es par Raudupieti vēl
Man gan patika, ka arī Ruta piedalījās. Un kas ta tur tāds bija, ka pieturēja?

Nē, nē, es galīgi nebiju domājusi, ka tas ir kaut kā nepiedienīgi vai slikti... piederu pie tiem, kam veco aktieru parādīšanās uz skatuves izraisa cieņu zināmā mērā.  Tikai tajā  (beidzot :)) karstajā dienā, kad man vasaras kleitiņā zālē bija karsti, Vāne ik pa laikam slaucīja sviedrus, tomēr sametās viņas žēl.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #277 : 2015. gada 07. septembris, 17:03:49 »
Noskatījos tikai fragmentu, tāpēc diez vai varu spriest ko. Mūzika likās vienveidīga. Bet klau - kaut kā neatceros,ka literārajā darbā Tatjanas vīrs būtu duelējies ar Oņeginu!?. LIKās ne pārāk aizraujošs gabals,labi,ka nebraucu skatīties,kaut visu laiku taisījos.
Par Birgeri runājot - viņa visu laiku klīst apkārt,katru svētdienu uz baznīcu, uz visiem teātra pasākumiem. Visu laiku kāds viņu stutē un vadā. Bet no dzirdētas sarunas sapratu,ka vismaz toreizējā pavadone nebij sajūsmā un tā interesanti izteicās.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #278 : 2015. gada 07. septembris, 17:05:11 »
Kāds tur drošības garants. Visa izrāde uzbūvēta tā, lai Busulim būtu, kur izpausties.

Nu, viena mana draudzene gāja tieši uz Busuli  :) . Man viņš šķita vizuāli līdzīgs Puškinam.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #279 : 2015. gada 07. septembris, 17:08:10 »
Nāra, Puškinam beidzas ar Tatjanas atbildi:     

Я вас люблю (к чему лукавить?),
Но я другому отдана;
Я буду век ему верна.

Paklausījos jūtubē izrādes mūziku. nepaķēra.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #280 : 2015. gada 07. septembris, 17:12:38 »
Nāra, nu tak neduelējas Tatjanas vīrs ar Oņeginu, tur viss samurgots. Puškins (Busulis) kļūst par Tatjanas vīru!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #281 : 2015. gada 07. septembris, 17:14:32 »
Kādreiz gribas noskatīties arī kādu oriģinālu klasikas uzvedumu. Bet, kas to deva!
Ā, un vēl tie dziedājumi krieviski..

Atslēdzies hm@

« Atbilde #282 : 2015. gada 08. septembris, 09:36:15 »
Busulis bija gan drošības garants, pilnīgi piekrītu, daudzi gāja skatīties tieši Busuļa dēļ. Viņam jau fanu netrūkst , lai arī "mazs resns vīrelis" :):)

Man toreiz teātrī izrāde ne pārāk patika, bet jūsmoju par efektīgo scenogrāfiju- video Ļenska/Oņegina dueļa ainā! Ar prieku tagad televizorā skatījos!

Par Raudupieti - atgriežamies mūsu sarunā atpakaļ kādu gabalu - kur es pieminu Skrastiņa kārli un Briķes Raudupieti, ka tajā fotogrāfijā, kas pa ceļam uz Kamerzāli viņi tādi mīlīgi izskatās, nebūt nav tā kā Seņkova izrādē, kur kārlis - slotas kāts.  Vakar noskatījos šo
http://ltv.lsm.lv/lv/raksts/03.09.2015-latvijas-dailes-teatris.-jaunakie-laiki.id55523/

Un patiesi Kārlis ir mīlīgs pret Raudupieti, dancina. Un tad pēkšņi viens saka - Brigaderes luga! kā ar mietu pa pieri:)  tagad man jāsameklē Brigaderes lugu krājums, jāizlasa tas,  lai varu saprast atsķirību.

p.s. Tajā linkā, ak jel, cik daudzas mīļas izrādes! Un pāri visam - Kaligulas mazfragmentiņš ar Grāveli. Ak, Ginča, Ginča, kā Tev ir nodarīts pāri, neierakstot pilnu izrādi ar Tevi un televīzijas arhīvos pazaudējot pat tos īsos fragmentiņus, kas bija....

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #283 : 2015. gada 08. septembris, 10:03:47 »
Kādu drošību Busulis garantēja? Izcūkots Oņegina un Tatjanas mīlas stāsts. Viss tika virzīts uz to, ka beigās viņš ir galvenais, centrālais tēls. Labi, lai būtu, kā Puškins, kā teicējs, kā viens no draugiem, bet ar to tak nepietika. Tika izvirzīts priekšplānā, pat Tatjanas un Oņegina izskaidrošanās ainu nevarēja nospēlēt bez tušņa, strupkāja iejaukšanos pa vidu.. un tad tapa debīlās izstieptās beigas .. ar dievu Krievzeme, nezināju smieties vai raudāt. Tāpat jau viņam visu izrādi bija nevajadzīgi dziedājumi. Nu nodziedāja vienreiz, ka viņš nezin, ko viņi tur dara un darīs. Labi, domu tak visi saprata, nē, vēl pāris ainās tas pats jāizdzied. Gribēja Busuļa benefici? Nu radiet paši savu stāstu ar Busuli centrā.

Par Brigaderes "Raudupieti". Esot bijis tā, ka Brigadere izlasījusi Blaumaņa "Raudupieti", un, būdama augstas morāles un ētikas būtne, esot bijusi neapmierināta ar Raudupietes tēla traktējumu, tāpēc radījusi savu lugu - interpretāciju, kurā mēģina attaisnot un izskaidrot, kāpēc Raudupiete tā rīkojas. Kā arī mīkstināt nežēlīgās beigas. Nezinu, kā viņai tas izdevies, lasījusi neesmu.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #284 : 2015. gada 08. septembris, 14:31:52 »
Kādu drošību Busulis garantēja?

Nav jau runa par drošību un mieru visā pasaulē, bet gan par biļešu noieta drošību. Un savs stāsts arī tika radīts, ar mazo resnkāju vīreli Puškinu centrā :) Vai tad ne? Nekur jau netiek teikts, ka Puškina librets...

Par Raudupieti - paldies tev par Brigaderes domas skaidrojumu. Degu nepacietībā izlasīt un salīdzināt vņas uzrakstīto augsti morālo skaidrojumu!!