Autors Tēma: teātris iekš TV  (Lasīts 94222 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies fiasko

Re: teātris iekš TV
« Atbilde #450 : 2016. gada 25. septembris, 15:53:50 »
Oi, es arī vakar ar baudu skatījos - patika, ļoti.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #451 : 2016. gada 27. septembris, 11:03:46 »
"Vai pusdienas var skatīties internetā? Ir divas mākslas, kas paģēr tavu dzīvu klātbūtni tieši tajā brīdī - teātris un pavārmāksla. Teātris notiek tikai šeit un tagad. Arī ierakstā teātra izrādes skatīties televīzijā ir pretrunām bagāts process, jo tu nepiedalies. teātra izrādes jēgu veido skatītāja līdzdalība zālē. Rādīt televīzijā izrādes, kuras ir repertuārā, ir teātra pašnāvība "(no G.Āboliņa intevijas UNĀ).

Laba intervija, citādāka, jā, viegli viņam tur neklājas, bet malacis, ka pieņēmis izaicinājumu.

Bet es pat nezinu, kāpēc nespēju skatīties izrādes TV. Varbūt tāpēc, ka nespēju koncentrēt uzmanību. Ja esi teātrī, tad nav kur sprukt :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #452 : 2016. gada 27. septembris, 11:12:41 »
Atkarīgs no izrādes, operatoriem, noskaņojuma u.tml. Oņeginā jutos kā klātienē.

Āboliņam nepiekrītu, jau ir 2 izrādes, kuras vēlos redzēt klātienē.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #453 : 2016. gada 27. septembris, 14:03:03 »
bet to, ka tā IR teātra pašnāvība - parādīt izrādi, kas ir repertuārā - tam es jāpiekrīt. Jo Cilvēks Parastais noskatīsies ar pusaci/pusausi fonā to izrādi, saturu zinās, par visu būs viedoklis, kā likums tāds, ka "nekas jau diži tur nebija, neaizgrāba mani tā izrāde, noteikti neiešu klātienē skatīties".

Atslēdzies Mango

« Atbilde #454 : 2016. gada 27. septembris, 14:05:43 »
Nu man tieši pretēji, gribas redzēt. Bet, mēs laikam neesam cilvēki parastie, ja?
 : ))

Atslēdzies samtene

« Atbilde #455 : 2016. gada 27. septembris, 16:26:27 »
Es esmu Cilvēks Parastais. Piekrītu tam, ka teātris jāskatās dzīvajā, tā ir pavisam cita lieta.
Bet nezinu, vai rādīt pa TV repertuāra izrādi, tā nu gluži ir teātra pašnāvība. Kam neinteresē teātris vispār, tas neies uz izrādēm un neskatīsies arī pa TV.

Tad jau arī rakstniekiem vajadzētu protestēt, ka dramatizē un iestudē viņu darbus, jo visi aizies noskatīties izrādi un grāmatu vairs nepirks. Bet tā jau laikam gluži tomēr nav. Skatās teātri un lasa grāmatas :).

Pieņemu, ka pa TV noskatās tie, kuri dažādu iemeslu dēļ netiek uz teātri. TV ieraksts kādu varbūt tiešām arī ieinteresē aiziet dzīvajā paskatīties izrādi.

Vispār, te darbs analītiķiem/statistiķiem :), izanalizēt, cēlies/krities vai palicis nemainīgs izrādes apmeklējumu skaits pēc tās izrādīšanas TV.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #456 : 2016. gada 27. septembris, 21:31:59 »
TV, manuprāt, ir brīnišķīga iespēja baudīt teātri tiem, kuri dažādu iemeslu dēļ netiek to redzēt dzīvajā. Iemesli visdažādākie - prombūtne, kā, piem., man (kaut, esot Rīgā, iespēju robežās uz kādu izrādi pamanos aiziet), finansiālais aspekts, attālums līdz Rīgai..

Protams, klātesamība, "šeit un tagad" radītais, īpašā noskaņa - tas viss ir skaisti, bet ne visiem interesentiem iespējams.

Kāda nu tur pašnāvība - vienmēr būs cilvēki, kas ies uz teātri, kuriem vajadzēs to dzīvo nervu. Bet ar TV izrādēm teātri tikai papildina, ne samazina skatītāju pulku

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #457 : 2016. gada 27. septembris, 22:59:44 »
Oi, ne visas izrādes ir TV skatāmas, domāju, atkarīgs gan no pašas izrādes, gan no operatoru un režisora darba. Oņegins. Komentāri bija labi nofilmēta. Ar tādu pat sajūtu no zipa izrādēm vēl esmu tikai Valmieras teātra Raudupieti skatījusies, kad pēc tam bija sajūta- oh! bija!

Uz JRT Oņeginu tagad gribu aiziet klātienē :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #458 : 2016. gada 28. septembris, 11:08:00 »
Bet nezinu, vai rādīt pa TV repertuāra izrādi, tā nu gluži ir teātra pašnāvība. Kam neinteresē teātris vispār, tas neies uz izrādēm un neskatīsies arī pa TV.
Nezinu, kā ar citām repertuāra aktīvajām  izrādēm, bet vismaz pēc Latgola.LV izrādīšanas TV, skatītāju skaits uz šo izrādi teātrī neesot krities un zāles pilnas tik un tā.
Bet par otro teikumu, pārfrāzēšu: kam INTERESĒ teātris, tas to, pirmkārt, skatīsies teātrī un pie iespējas arī tv (bet nu apmēram kā uzildītu ēdienu :) ) Savukārt daļa teātrī negājēju tomēr šad tad izmanto izdevību un skatās teātri tv, pati vairakus tādus zinu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #459 : 2016. gada 28. septembris, 12:03:25 »
Neredzu neko nosodāmu, ka rāda pa tv. Mums vecome, teātrmīle, vairs fiziski tik ilgi
krēslā nespēj nosēdēt, bet atlaidusies dīvānā noskatās visas un mums ir par ko parunāt
un pārspriest.
Pēc ieraksa noskatīšanās ir bijis, ka esmu iekārdināta noskatīties dzīvajā, kaut iepriekš esmu domājusi, ka uz šo izrādi neiešu.
Arī pēc redzētas izrādes patīk noskatīties ierakstu.
Neredzu tur neko sliktu tajā ierakstu būšanā.
Man arī patīk skatīties pasaulē iestudēto operu ierakstus - nu pie labākās gribas nevaru apmeklēt klātienē .

Atslēdzies hm@

« Atbilde #460 : 2016. gada 28. septembris, 12:53:36 »
Neredzu tur neko sliktu tajā ierakstu būšanā.

nē, ne jau tas ir slikti, ka filmē! Tas ir izcili! Jo kaut vai konservētā veidā, tomēr pēc gadiem būs iespēja noskatīties! Viens skatīsies , lai atsauktu atmiņā klātienes iespaidu, cits - lai redzētu, kā tajos laikos iestudēja, kā spēlēja.

Par Latgolu - nu, televīzijā to parādīja brīdī, kad jau daudzdaudz reižu bija spēlēts. Un drusku tukšākas zāles pēc tam bija. Tikai varbūt ne tāpēc, ka pa tv parādīja, bet gan aktieru maiņas dēļ un tāpēc, ka daudzi jau bija bijuši klātienē.
Bet tādu vidusmēra izrādi parādīt pa tv un turpināt spēlēt teātrī - tā būs pašnāvība.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #461 : 2016. gada 28. septembris, 22:50:04 »
Liekas, ka vidusmēra izrādes nefilmē, vai arī tomēr?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #462 : 2016. gada 30. septembris, 11:50:05 »
Sestdien pēc 23(pavēlu gan) “Mihails un Mihails spēlē šahu“ tv pirmizrāde.

« Atbilde #463 : 2016. gada 02. oktobris, 12:48:30 »
Tā, noskatījos Oņeginu. Man patika. Paldies Dievam, ka mums ir tādi mecenāti kā Teterevi un teātris.zip. Es varbūt ne pārāk bieži apmeklēju teātri dzīvajā, bet izrādes, ko rāda TV, vienmēr cenšos noskatīties. 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #464 : 2016. gada 28. oktobris, 23:19:19 »
Nu lūk - šobrīd man gribētos argumentēti paturpināt diskysiju- vai repertuāra izrādes rādīšana pa tv ir vai nav pašnāvība.
Piekrītu, ka dažu labu ( ar to domājot neParastu skatītāju) tv iekvēlinās aiziet uz teātri. Ja datums būs piemērots. Bet cik tādu būs?
Rezultāts ir "uz sejas" - JRT atļāva zipā parādīt Ilgu tramvaju un Oņeginu. Tagad uz 1.novembri Tramvajam zāle bija krimināli maz pārdota, tagad palaida akciju par 7 eiro biļetes. Tagad jau tresdaļa pārdota, par tādu cenu. Oņeginam iet drusku labāk, pagaudām biļešu cenu nenolaiž( Bet iesaku sekot, ja kāds ir ieibteresēts). Un tad nu skaidrs, ka ir viens no diviem- vai nu sliktas izrādes nofilmētas (un tā nav tiesa) vai arī tā ir pašnāvība- parādīt pa tv