Autors Tēma: Blusu kodumi  (Lasīts 8338 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuure

Re: Blusu kodumi
« Atbilde #45 : 2015. gada 10. novembris, 06:54:34 »
Pamēģini visas grīdas izmazgāt ar ūdeni,kam pievienots ožamais spirts,precīzi proporcijas neatceros,bet palīdzēja.Tas gan bija gadus 15 atpakaļ,kad dzīvoklis bija blusu apsēsts,un ne kaķu,ne suņu nebija.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #46 : 2015. gada 10. novembris, 07:33:09 »
Aizdomājos.
man kautkā šķiet, ka tās blusas kas dzīvo mājā, tās kas dzīvo suņos un tās, kas - kaķos ir dažādi dzīvnieki. kad pie mums atnāca Maksvels - mazs, blusains ņerga (ilgi nīdējām to blusu sērgu), neatceros nevienu blusu ārpus kaķa redzējusi. un kopš tā laika arī neatceros nevienu blusu mājās - bij jau aizmirsies, ka tādas ekskistē. Kurpretim atceros bērnībā arī bez kaķa un suņa mājās pēkšņi uzrodamies blususērgu... atceros tādas baismas kā noliekot plikas kājas uz grīdas,  uzriz kādas 3-5 saskaitīt uzlecam... un tad šīs atkal pēkšņi pazuda... nezkāpēc tas ar augustu saistās atmiņā.

Tautas folklora arīdzan vēsta, ka kaķi blusas savāc, bet suņi - izdala...

Atslēdzies tex

« Atbilde #47 : 2015. gada 10. novembris, 08:01:07 »
Kā kuru gadu.

Laukos pirms pāris gadiem bija konkrēta sērga. Koda kā trakas. Kamēr ārā purināju šortus, kuros acīmredzami bija plēsoņu bars, tikmēr plikās kājās kož!!! izrādījās tās maitas vnk no zemes ārā lec virsū uz kājām un kož (WTF?!). Lec visapkārt. Vnk ārā, nopļautā zālē. Lec virsū un kož. Vājprāts kkāds. Kā Hičkoka putni, tikai putnu vietā blusas  :rat:
Sākumā tika vainoti gan četrkājaini, gan 2kājaini dzīvnieki un atblusoti (teorētiski, jo nje figa nelīdzēja) ...

Toreiz izpūtu visu ar to zooveikala dārgo labumu. Jau pēc kobrām utt... Dzīvoklī līdzēja - pēc tā ekscesa līdz salam uz laukiem vnk nebraucu.

Tā vēlāk kāda kkur ieklīdusi. "Aiz rokas" nav pieķerta, bet kodumi pēc tā izskatījās. Periodiski pakoda un izbeidzās, nedarot neko. Dīvainākias: kur gan varēju dabūt, ja tikai mājas, ofiss, auto, veikals... nekādi ciemiņi, sveši pasažieri un darbā arī sveši nevazājas...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 10. novembris, 10:08:36 no pitons »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #48 : 2015. gada 10. novembris, 08:42:33 »
Trix, droši vien stulba doma...to putekļu sūci, maisiņu, trubas arī izskaloji? 

Sūceklis dzīvo uz terases, blusas - pie gultas. Blusas teleportējušās?
Ja es izpurināšu maisiņu, tad gan visas būs izlaistas brīvībā. Citādi viņas no turienes ārā netiek, tur klapīte caurumam priekšā. Apmirst bada nāvē.

Trix, tad Tev ir L kunga stāstītais variants- esot vecajās mājās (bērnībā) bijusi vieta ppie skapja , kur augušas blusas, Nekas neesot mainījies arī pēc remonta , kad nokrāsotas grīdas(!), atceraties padlaika ilgspēlējošo grīdas krāsu?viņas tur vienkārš iIR!
Māja ir jauna, blusas tikai kopš šā pavasara. Nebūs gadsimtu tradīcijas. :(
Šķirbas ir tikai zem skapjiem un kumodēm, grīda - lamināts. Iznest tukšu māju un izjaukt visas mēbeles es tomēr par opciju neuzskatu - tur viss ir uz milimetru pieskrūvēts un saskrūvēts: plauktiņš uz skapīša un vēl skapītis pa virsu, starp skapīšiem plaukti utt.

Kaķis piecus gadus nenesa (pa pašu kāda reizēm skraidīja - ķerot ērces vienmēr redzēju), bet tās nekad nepameta silto vietu. Šīs ir cita suga. Bēgļi, meklē, kur labāk. :D

Vasarā dārzā arī kāda uzleca. Jācer, ka februārī uz pāris dienām būs -35, mož izsals... :D

Koroče, Ragana, atsūti, lūdzu, blusu vārdus! :)
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #49 : 2015. gada 10. novembris, 09:06:06 »
Trix.
jau rakstīju, ka mēs pret blusām-vulgaris cīnāmies ar aerosoliem kobra un biolit. + grīdas mazgāšana ar terpentīnūdeni.

Ja šķiet, ka tie nepalīdz, tad var lauku saimniecības veikaliņos nopirkt krievu preparātu Kukarača, kurš ir tā hvz-mertrīna koncentrāts, kas kobrās un biolitos. Tikai veikala aerosolos viņš ir null komā štrunts procentu koncentrācijā, bet to kukaraču var uzšķaidīt teiksim 1% un visas aizdomīgās šķirbas ar pindzeli noiet. kur netiek klāt, tur ar aerosolu.

Pavisam nepieejamās vietās var ar insektu krītiņiem sazīmēt, vai kādi konkrēti vārdi vajadzīgi, nezinu :D 

Atslēdzies Broms

« Atbilde #50 : 2015. gada 10. novembris, 09:20:45 »
daddy, lietojot pretinsektu līdzekļus ir jāskaita "rijiet, maitas" :)

Pļac, lasot šito tēmu, man sāka kāja un mugura niezēt.
Jāpiebilst gan, ka dažbrīd attiecīgās sajūtas parādās arī lasot kriminālkodeksu :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #51 : 2015. gada 10. novembris, 09:30:02 »
lasot un pārdomājot kriminālkodeksu vajag sev apsolīt, ka šī būs pēdējā reize! točna! :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #52 : 2015. gada 10. novembris, 10:18:43 »
Trakākais blusu perēklis manā pieredzē - graudu kaudze, ko mednieki pie klēts nobēra. Pa klēti staigājot bija sajūta, ka pa kaut kādu tīmekli staigā - a tur blusu miljoni! Dabā uz žurkiem un peļiem dzīvojas. Tāpēc var kaķim nebūt, bet ja cirmuļgalvas vai miroņpeles kur pa sienu tiek iekšā - raksti velkomīgos transparentus blusu ordām... Pati esmu atvazājusi vairāki lāgi no sabtransa - vilciena. Tā viš i...
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #53 : 2015. gada 10. novembris, 10:40:49 »
Esmu redzējusi, ka Jūrmalā pa smiltīm blusas lēkā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #54 : 2015. gada 10. novembris, 10:54:36 »
Esmu redzējusi, ka Jūrmalā pa smiltīm blusas lēkā.

tā parasta lieta, vo, ja Tu būtu redzējusi kā šīs jūrā peldās, tas būtu brīnums :D :D